Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Workum – Zeerobben 0 – 3

23-01-2023

HARLINGEN - Ervaring geeft de doorslag.

Workum – Zeerobben 0 – 3 Foto’s Bert Drent.

Als je vroeg op voorsprong komt heb je voor de rest van de wedstrijd een steuntje in de rug. En als je tegenstander niet de koelbloedigheid heeft om weer langszij te komen, krijg je vanuit Zeerobben perspectief een prima tweede helft voorgeschoteld. Warmgedraaid onder de Spaanse zon pakten de mannen van trainer Konings / Janssen de draad weer op en zitten op het vinkentouw. In een competitie waarin de verschillen klein zijn, is de winst in Workum een “stukje butter in ‘e brij”.

 

Vroege voorsprong

Al vroeg in de wedstrijd lieten de groenwitten zien waarvoor ze gekomen waren. Matts Bruining kreeg in minuut 1 al en mogelijkheid keeper Jelmer van der Meer bracht nog redding. Even later was het toch raak. Matts zag Brent de Groot vrij staan op de zestien en met een bekeken schuiver plaatste Brent de bal onhoudbaar in de hoek, 0 – 1 . Rechtsbuiten Ruben Visser zorgde daarna voor gevaar voor het doel van Theo Nota. Zijn voorzetten werden niet op waarde ingeschat door o.a. Eise Feenstra. Dat deed wel Matts Bruining aan de andere kant, want in de 23 e minuut prikte hij in een scrimmage de bal in de benedenhoek en dat betekende 0 – 2. Opnieuw gevaar van de “ youngster” over rechts. De vrijstaande Jorrit Sjoerds zag zijn inzet geblokt. Jaldert Sjoerds alleen op doelman Nota af werd door laatstgenoemde de voet dwars gezet. Kansjes op de aansluitingstreffer waren er dus wel.

 

Prima 2e helft

Een breed opgezette aanval tussen uitblinker Patrick Amels en Dylan Drent leverde Zeerobben in het begin van de tweede helft een corner op, die door Drent ingedraaid werd. In de daarna ontstane mêlée van spelers maakte een verdediger hands. Jordy Torenbeek benutte dit buitenkansje onberispelijk en met de ruime 0 – 3 voorsprong kregen de Harlingers de gelegenheid vrijuit te spelen. Bij de Workumers leek het verzet wel gebroken en speelden daarna een verloren wedstrijd te meer daar achterin niets weggegeven werd. Mooie combinaties waarbij Amels vaak de inleider was leverden niet meer op dan kijkplezier voor de toeschouwers. Met David van der Pol als tussenstation kreeg Godert Attema een kans maar keeper Van der meer voorkwam erger voor de thuisploeg. Slotakkoord was nog voor Dylan Drent, na aangeven van Noah Redda belandde de met een curve ingeschoten bal buiten bereik van de doelman op de paal. De goed leidende jonge referee Bas Nigro liet de teams na 90 minuten inrukken, het werd ook kouder.

 

Rust

Zowel bij Workum als bij Zeerobben ontbrak om verschillende redenen een aantal vaste waarden. Zeerobben als ex- eersteklasser bracht meer ervaring en rust in het spel dan het uit derde klasse gepromoveerde erg jonge, maar ambitieuze Workum. Maar hopen dat ze in deze klasse blijven en kunnen uitgroeien tot een stabiele tweede klasser. Zeerobben mag stiekem weer omhoogkijken.

 

Scoreverloop: 0 – 1 (8 m. Brent de Groot); 0 – 2 (23 m. Matts Bruining); 0 – 3 (53 m Jordy Torenbeek)

 

Zeerobben: Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar; Brent de Groot (65 m Noah Redda); Dylan Drent; Godert Attema; Ane Schaap (65 m David van der Pol); Matts Bruining (78 m. Joran van Kernebeek); Armando Zwart (78 m Sten Goïnga); Jordy Torenbeek; Patrick Amels.

 

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het is Opruiming bij Expert!

23-01-2023

HARLINGEN - Profiteer nu van hoge kortingen op geselecteerde tv’s, wasmachines, koelkasten en nog veel meer!

Zeerobben Darts

23-01-2023

HARLINGEN - De zaterdag ligt nog maar net achter ons of Zeerobben kijkt alweer vooruit naar de volgende mooiste dag van de week.

Mooie successen op Friese Kampioenschappen voor ZV De Vikings

23-01-2023

HARLINGEN - Afgelopen weekend, zaterdag 21 januari en zondag 22 januari, waren na een aantal jaren van afwezigheid, de Friese zwemkampioenschappen in het zwembad te Heerenveen.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda
Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Wellheat Shop Wellheat Shop Karsten Wonen Karsten Wonen