Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Wooncentrum Harlinga gaat 'Back to the Future'

07-11-2022

HARLINGEN - 50-jarig bestaan en nieuwbouw op bijzondere wijze gevierd.

Wooncentrum Harlinga gaat 'Back to the Future' Doc Brown, bekend van de film 'Back to the Future', onthult samen met het stichtingsbestuur bestaande uit Johan Schikker, Alie Goinga-Tolsma, Klaaske Jumelet-Stienstra en Piet Kuiken de nieuwbouwplannen van wooncentrum Harlinga. Fotograaf Alfred Lehmann.

Dit jaar bestaat Stichting Wooncentrum Harlinga 50 jaar. Dat werd gevierd met een feest met de bewoners en genodigden. 'Back to the Future' was het thema. Er werd namelijk niet alleen naar het verleden gekeken, ook de toekomst, de nieuwbouwplannen in het Plan Almenum, speelde een belangrijke rol.

 

Het feestpaviljoen was ingericht met allerlei decoraties uit de seventies, van flipperkasten, jukeboxen, een huiskamer uit de zeventiger jaren tot een chinees restaurant. Zelfs de voormalige snackbar The Corner uit Harlingen was nieuw leven ingeblazen. Muziek was er ook, zoals een Abba tribute band, 'André van Duin' en stemartiest Niek Boes die met zijn robotact het verleden en de toekomst met geluidimitaties gestalte gaf.

 

Verleden en toekomst, dat is 'Back to the Future'. Vandaar dat Dr. Emmett 'Doc' Brown, bekend van de film Back to the Future, de officiële opening verrichtte, daarbij gesteund door het bestuur van Harlinga. Ruim 200 bewoners en genodigden zagen hoe de nieuwbouw, 25 vrije huursector appartementen in Plan Almenum, er uit kwam te zien toen een artist impression onthuld werd. Ook namen zij een kijkje in de DeLorean, de blitse auto met de bekende vleugeldeuren die als tijdmachine door het verleden en de toekomst racet.

 

Voorzitter Johan Schikker van het stichtingsbestuur Harlinga deed het welkomstwoord, mede-oprichter en oud-voorzitter Albert Kuiper vertelde over het ontstaan van wooncentrum Harlinga en Rob de Boer bood namens de bewonerscommissie een ‘bloem des levens’ aan. Een sculptuur voor de ontvangsthal van Harlinga.

 

"Het was een geslaagd feest maar dat wordt het ook als Harlinga in de nabije toekomst zijn uitbreiding kan vieren", aldus voorzitter Johan Schikker. "We staan niet stil en gaan met de tijd mee. In alle opzichten. De onlangs afgeronde grootscheepse renovatie en verduurzamingsronde is daar een goed voorbeeld van, evenals onze nieuwbouwplannen in Plan Almenum. We doen er alles aan om met het complex bij de tijd te blijven en spelen goed in op nieuwe ontwikkelingen. Harlinga is mooi en prettig wonen, nu en straks in de toekomst. Daar zijn we trots op."

Algemeen Bedrijfsleven Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Nuffic jaagt internationalisering aan in Noord-Nederland

07-11-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 11 november aanstaande organiseert Nuffic een bijeenkomst voor het voortgezet onderwijs bij RSG Simon Vestdijk in Harlingen: ‘Internationalisering en wereldburgerschap’.

Volleybal Vereniging Harlingen zet vol in op de toekomst

07-11-2022

HARLINGEN - Bij Volleybal Vereniging Harlingen (V.V.H.) wordt de komende jaren ingezet op het werven van nieuwe jeugdleden.

Zuur verlies voor Zeerobben

07-11-2022

HARLINGEN - FC Burgum – Zeerobben 1 – 0.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats
Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor