Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Woningbouwproject “Nieuw Grettinga” genomineerd voor Vredeman de Vries publieksprijs

30-09-2020

HARLINGEN - De 12 ‘fabrieks’woningen van het woningbouwproject “Nieuw Grettinga” in Harlingen van Penta Architecten zijn genomineerd voor de Vredeman de Vries publieksprijs voor architectuur.

De Vredeman de Vries-prijs wordt sinds 2000 door provincie Fryslân om het jaar uitgereikt aan architectuur in Fryslân en vormgevers. Dit jaar is het de beurt aan architecten. In aanmerking komen landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, architecten en interieurarchitecten. Er is een juryprijs en een publieksprijs.

 

De Vredeman de Vries publieksprijs viert dit jaar zijn vierde lustrum. Uit de 24 inzendingen koos de jury in de eerste ronde 15 ontwerpen. Deze maken kans op de publieksprijs. 

 

Het publiek kan op 15 genomineerden stemmen waaronder woningbouwproject “Nieuw Grettinga” in Harlingen van Penta Architecten.

 

Woningbouwproject “Nieuw Grettinga” 

Naast de gerestaureerde en tot zorgwoningen getransformeerde Cocosfabriek in Harlingen, hebben drie bedrijfsloodsen plaatsgemaakt voor twaalf levensloopwoningen. De ruime woningen zijn op verschillende doelgroepen gericht, maar zijn bij uitstek geschikt voor senioren. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de oorspronkelijke industriële bebouwing en bestaat uit gemetselde volumes met gekoppelde flauwe daken en gevelopeningen met bogen. De woningen zijn in twee stroken rug-aan-rug gebouwd. De dwarskappen beginnen op 60 centimeter van de verdiepingsvloer en zorgen daardoor niet alleen voor meer ruimte op de verdieping, maar dragen er tevens aan bij dat de voorgevel massief oogt. De topgevels zijn in de stijl van rond 1900 met een iets uitstekende brede rand omkaderd. Het gebruik van twee kleuren metselsteen zorgt voor mooie accenten en ook verder zijn er tal van fraaie details die bijdragen aan de beoogde vroeg 20e-eeuwse industriële sfeer, helemaal passend op het voormalige bedrijventerrein.

 

Livestream

I.v.m. de coronamaatregelen kan er maar een beperkt aantal mensen fysiek aanwezig zijn bij het jubileumprogramma. Zowel het symposium als de prijsuitreikingen zijn daarom ook via een livestream te volgen. Informatie over de livestream is binnenkort te vinden op de website van Keunstwurk: www.keunstwurk.nl.

 

  • Wat is volgens u het mooiste architectonische ontwerp? Klik op een foto om te stemmen.

 

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Kunst & Cultuur

Meer nieuws

EHBO nog steeds in coronastand

30-09-2020

HARLINGEN - De afdeling Harlingen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken is nog steeds in de coronamodus geparkeerd.

Jack Heaven’s Café open op 4 oktober bij RSH!

30-09-2020

HARLINGEN - Helaas is het met de vele afgelaste evenementen stilletjes, maar niet getreurd, het café van Jack Heaven is zondag 4 oktober van 13.00 tot 14.00 uur voor iedereen open bij Omroep Radio Stad Harlingen!

Harlinger Belang: College zet raad buitenspel

30-09-2020

HARLINGEN - Verslag van de raadsvergadering van 23 september2020.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Greenart Production Greenart Production Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad