Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Woningbouwproject “Nieuw Grettinga” genomineerd voor Vredeman de Vries publieksprijs

30-09-2020

HARLINGEN - De 12 ‘fabrieks’woningen van het woningbouwproject “Nieuw Grettinga” in Harlingen van Penta Architecten zijn genomineerd voor de Vredeman de Vries publieksprijs voor architectuur.

De Vredeman de Vries-prijs wordt sinds 2000 door provincie Fryslân om het jaar uitgereikt aan architectuur in Fryslân en vormgevers. Dit jaar is het de beurt aan architecten. In aanmerking komen landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, architecten en interieurarchitecten. Er is een juryprijs en een publieksprijs.

 

De Vredeman de Vries publieksprijs viert dit jaar zijn vierde lustrum. Uit de 24 inzendingen koos de jury in de eerste ronde 15 ontwerpen. Deze maken kans op de publieksprijs. 

 

Het publiek kan op 15 genomineerden stemmen waaronder woningbouwproject “Nieuw Grettinga” in Harlingen van Penta Architecten.

 

Woningbouwproject “Nieuw Grettinga” 

Naast de gerestaureerde en tot zorgwoningen getransformeerde Cocosfabriek in Harlingen, hebben drie bedrijfsloodsen plaatsgemaakt voor twaalf levensloopwoningen. De ruime woningen zijn op verschillende doelgroepen gericht, maar zijn bij uitstek geschikt voor senioren. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de oorspronkelijke industriële bebouwing en bestaat uit gemetselde volumes met gekoppelde flauwe daken en gevelopeningen met bogen. De woningen zijn in twee stroken rug-aan-rug gebouwd. De dwarskappen beginnen op 60 centimeter van de verdiepingsvloer en zorgen daardoor niet alleen voor meer ruimte op de verdieping, maar dragen er tevens aan bij dat de voorgevel massief oogt. De topgevels zijn in de stijl van rond 1900 met een iets uitstekende brede rand omkaderd. Het gebruik van twee kleuren metselsteen zorgt voor mooie accenten en ook verder zijn er tal van fraaie details die bijdragen aan de beoogde vroeg 20e-eeuwse industriële sfeer, helemaal passend op het voormalige bedrijventerrein.

 

Livestream

I.v.m. de coronamaatregelen kan er maar een beperkt aantal mensen fysiek aanwezig zijn bij het jubileumprogramma. Zowel het symposium als de prijsuitreikingen zijn daarom ook via een livestream te volgen. Informatie over de livestream is binnenkort te vinden op de website van Keunstwurk: www.keunstwurk.nl.

 

  • Wat is volgens u het mooiste architectonische ontwerp? Klik op een foto om te stemmen.

 

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Kunst & Cultuur

Meer nieuws

EHBO nog steeds in coronastand

30-09-2020

HARLINGEN - De afdeling Harlingen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken is nog steeds in de coronamodus geparkeerd.

Jack Heaven’s Café open op 4 oktober bij RSH!

30-09-2020

HARLINGEN - Helaas is het met de vele afgelaste evenementen stilletjes, maar niet getreurd, het café van Jack Heaven is zondag 4 oktober van 13.00 tot 14.00 uur voor iedereen open bij Omroep Radio Stad Harlingen!

Harlinger Belang: College zet raad buitenspel

30-09-2020

HARLINGEN - Verslag van de raadsvergadering van 23 september2020.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Broodje Nuchter Broodje Nuchter The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Greenart Production Greenart Production Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Broodje Nuchter Broodje Nuchter Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda