De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Woningbouwproject “Nieuw Grettinga” genomineerd voor Vredeman de Vries publieksprijs

30-09-2020

HARLINGEN - De 12 ‘fabrieks’woningen van het woningbouwproject “Nieuw Grettinga” in Harlingen van Penta Architecten zijn genomineerd voor de Vredeman de Vries publieksprijs voor architectuur.

De Vredeman de Vries-prijs wordt sinds 2000 door provincie Fryslân om het jaar uitgereikt aan architectuur in Fryslân en vormgevers. Dit jaar is het de beurt aan architecten. In aanmerking komen landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, architecten en interieurarchitecten. Er is een juryprijs en een publieksprijs.

 

De Vredeman de Vries publieksprijs viert dit jaar zijn vierde lustrum. Uit de 24 inzendingen koos de jury in de eerste ronde 15 ontwerpen. Deze maken kans op de publieksprijs. 

 

Het publiek kan op 15 genomineerden stemmen waaronder woningbouwproject “Nieuw Grettinga” in Harlingen van Penta Architecten.

 

Woningbouwproject “Nieuw Grettinga” 

Naast de gerestaureerde en tot zorgwoningen getransformeerde Cocosfabriek in Harlingen, hebben drie bedrijfsloodsen plaatsgemaakt voor twaalf levensloopwoningen. De ruime woningen zijn op verschillende doelgroepen gericht, maar zijn bij uitstek geschikt voor senioren. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de oorspronkelijke industriële bebouwing en bestaat uit gemetselde volumes met gekoppelde flauwe daken en gevelopeningen met bogen. De woningen zijn in twee stroken rug-aan-rug gebouwd. De dwarskappen beginnen op 60 centimeter van de verdiepingsvloer en zorgen daardoor niet alleen voor meer ruimte op de verdieping, maar dragen er tevens aan bij dat de voorgevel massief oogt. De topgevels zijn in de stijl van rond 1900 met een iets uitstekende brede rand omkaderd. Het gebruik van twee kleuren metselsteen zorgt voor mooie accenten en ook verder zijn er tal van fraaie details die bijdragen aan de beoogde vroeg 20e-eeuwse industriële sfeer, helemaal passend op het voormalige bedrijventerrein.

 

Livestream

I.v.m. de coronamaatregelen kan er maar een beperkt aantal mensen fysiek aanwezig zijn bij het jubileumprogramma. Zowel het symposium als de prijsuitreikingen zijn daarom ook via een livestream te volgen. Informatie over de livestream is binnenkort te vinden op de website van Keunstwurk: www.keunstwurk.nl.

 

  • Wat is volgens u het mooiste architectonische ontwerp? Klik op een foto om te stemmen.

 

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Kunst & Cultuur

Meer nieuws

EHBO nog steeds in coronastand

30-09-2020

HARLINGEN - De afdeling Harlingen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken is nog steeds in de coronamodus geparkeerd.

Jack Heaven’s Café open op 4 oktober bij RSH!

30-09-2020

HARLINGEN - Helaas is het met de vele afgelaste evenementen stilletjes, maar niet getreurd, het café van Jack Heaven is zondag 4 oktober van 13.00 tot 14.00 uur voor iedereen open bij Omroep Radio Stad Harlingen!

Harlinger Belang: College zet raad buitenspel

30-09-2020

HARLINGEN - Verslag van de raadsvergadering van 23 september2020.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Omdraai De Omdraai Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Greenart Production Greenart Production Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Broodje Nuchter Broodje Nuchter Fotografie Dorus Fotografie Dorus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Broodje Nuchter Broodje Nuchter Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad