RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Winterwandelchallenge: lekker naar buiten en samen activiteiten uitvoeren

04-02-2021

HARLINGEN - Stichting Present Noordwest Friesland riep een tijdje geleden de Winterwandelchallenge in het leven.

Deze challenge is bedoeld voor gezinnen: lekker naar buiten en samen 10 activiteiten uitvoeren, die ook nog eens erg leuk zijn voor de omgeving. Van elke opdracht maak je als gezin een foto, die je uiteindelijk in een collage plaatst. De challenge is uit te voeren in eigen tijd, in eigen plaats en met een eigen route(s). Bij het inleveren van de collage krijgen de gezinnen een cadeau toegezonden en maken de gezinnen kans op een geweldige prijs!

 

Om meer mensen op gang te brengen om sociaal betrokken te zijn en om meer kans te maken op de hoofdprijs kun je als gezin de foto’s plaatsen op sociale media. Hierbij tag je Present Noordwest Friesland en worden de volgende hashtags gebruikt: #winterchallenge #wijzijnpresent #presentnwf #winteraanzee #nietalleen #omziennaarelkaar

 

Het gezin van Systke Nauta heeft voor opdracht 6 bijvoorbeeld koekjes gebakken voor Zorgboerderij Slachtehiem, waar Beppe regelmatig heengaat. Super!

 

Willen jullie ook meedoen?

 

Stichting Present nodigt alle gezinnen uit om lekker creatief te zijn. Maar om de gezinnen een beetje op gang te helpen, hebben we op onze website websites toegevoegd voor meer inspiratie.

 

Wat houdt de challenge in?

 1. Typisch jouw stad/dorp
  Wat typeert jullie dorp of stad? Maak er een leuke foto van samen met je gezin in beeld.
 2. Zwaaien naar iemand
  Misschien kennen jullie wel iemand en loop je er wel vaker langs, maar misschien willen jullie meneer of mevrouw op straat wel een glimlach bezorgen?  Maak contact en zwaai naar deze mevrouw of meneer of deze mensen. Let op: Je mag niet zonder toestemming een foto maken van iemand anders. Mocht je dat wel willen doen, is het goed om deze mensen uit te leggen wat jullie aan het doen zijn en dan kun je er uiteraard een foto van maken. Maar een foto van jullie als gezin of je kinderen die naar iemand zwaaien, kan altijd.
 3. Een lokale onderneming
  Is er een lokale onderneming in jouw stad of dorp die je even in het zonnetje wil zetten? Misschien een onderneming die heel sociaal is en betrokken is bij jouw stad of dorp en goede dingen doet? Laat het zien met een leuke foto!
 4. De wintersfeer
  Maak een leuk winters sfeerplaatje met je gezin :). Wees zo creatief mogelijk, wees als gezin het lichtje in de donkere dagen!
 5. Creatieve raamideeën
  Wat kun je allemaal doen? Je kunt een mooie tekening maken voor iemand in je omgeving die alleen is. Doe een leuke raamspelletje zoals boter-kaas-eieren (zie voorbeelden op de website) of een ander raamspelletje of maak een leuke tekst of spreuk om mensen te bemoedigen via je eigen raam of bij iemand anders. Kijk voor meer inspiratie op de website.
 6. Geef iets wat je zelfgemaakt hebt aan iemand
  Maak iets leuks of bak lekkers voor iemand anders, dat kan van alles zijn. Voor mensen in je omgeving die niet veel naar buiten kunnen, of eenzaam zijn, een buurvrouw, buurman, mensen in een verzorgingshuis of gewoon iemand in je straat, dorp of stad.
 7. Doe iets voor iemand
  Wat kun je voor iemand anders doen? Een boodschapje,  de hond uitlaten, een bloemetje brengen, ramen lappen, vuilnis wegbrengen, etc. Denk eens na voor wie kunnen jullie iets doen?  Voor mensen in je omgeving die niet veel naar buiten kunnen, of eenzaam zijn, een buurvrouw, buurman, mensen in een verzorgingshuis of gewoon iemand in je straat, dorp of stad. Als je niks kan bedenken, kun je ook kijken op de website van #nietalleen of op We helpen.
 8. Geef iemand een zelfgemaakt complimentenkaartje
  Kan weer van alles zijn, wie willen jullie een keer een compliment geven? Misschien iemand die iets heel goeds of moois doet voor andere mensen? Via internet kun je gratis complimentenkaartjes downloaden.
 9. Wij zijn Present! 
  Maak een mooie foto van je gezin, in elk geval de gezinsleden die de challenge hebben gedaan en maak ons duidelijk dat jullie Present zijn. Dat kan bijvoorbeeld door een bordje te maken met “Wij zijn Present” of  een van de activiteiten die je als gezin hebt ondernomen.
 10. Maak van alle foto’s een mooie fotocollage
  Als de collage bij ons binnen is, ontvang je een cadeautje voor jullie deelname. Op het internet zijn veel gratis sjablonen voor fotocollages.

 

Stichting Present kijkt ontzettend uit naar alle foto’s en hoopt dat we met z’n allen kunnen bijdragen aan een sociaal betrokken maatschappij!

 

 

 

 

Algemeen Corona Kunst & Cultuur Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Het Brouwdok gaat op Expeditie

04-02-2021

HARLINGEN - Havenbrouwerij het Brouwdok gaat op wereldreis.

Harlingen krijgt recreatiepark aan Westerzeedijk

04-02-2021

HARLINGEN - Met het ondertekenen van het koopcontract is het officieel, Zeelenberg Ontwikkelingsmaatschappij en Zeelenberg Architectuur ontwikkelen een kleinschalig recreatiepark aan de Westerzeedijk.

‘Valentijns groet’ met warmte en hoop voor ouderen

04-02-2021

HARLINGEN - Op zondag 14 februari is het Valentijnsdag en op die dag mogen we elkaar verwennen met iets leuks.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires