Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Winnaars Lanenkaatsen 2018 bekend

09-06-2018

HARLINGEN - Het Lanenkaatsen van 2018 zit er weer op.

Winnaars Lanenkaatsen 2018 bekend Foto: Dorus Breidenbach.

Door: Niels Outhuijse.

 

Na een valse start, hebben we kunnen genieten van een fantastische kaatsweek met ideale omstandigheden en kaatspartijen met “Spanning, Humor en Sensatie” Op dit moment is de commissie druk bezig met opruimen en wordt de Lanen weer netjes achter gelaten voor het 70 jarig lustrum van volgend jaar. Voorzitter Theo Outhuijse opende de finaleavond met een lach en een traan. De gedachte was bij diegenen die ons ontvallen zijn dit jaar, daarna werden de finale parturen voorgesteld.

 

De finale in perk 1, groep 4, ging tussen de parturen 11 Johannes Siegersma, Ludwig Seerden, Hielke Jager en partuur 3 Taeke van der Walt, Murk Godijk en Dick van der Galien. Partuur 11 nam al vroeg een voorsprong, maar partuur 3 knokte zich terug en de partij en een verrassing leek in de maak, maar op 5-5 en een 6 werd de bal helaas voorgeslagen en ging partuur 11 er met de kransen van door. Ludwig Seerden werd uitgeroepen tot koning.

 

Perk 2 was het decor voor de finale van groep 1. Het partuur 9 van Karel Monfils, Ronin Nauta, Remco Post was oppermachtig tegen het partuur 11 van Thijs Vrij, Sietse Muizelaar en Rutger Kumbangsila. Het werd 5-1 en Karel was de terechte koning!

 

De Wodkapel zorgde de tussen de partijen door voor een feestelijk sfeertje maar om 20:00 stonden de finales in de groepen 5 en 6 op beginnen. Kaatsers werden netjes voorgesteld aan het publiek.

 

In perk 1, groep 6, de parturen van klassementsleiders Simon de Groot en Pollie Kwast. Wie zou de nieuwe leider worden na vanavond. Simon met zijn maten Pieter van der Ploeg en Jan Rutten, kwamen uiteindelijk net te kort. Pollie, Age van der Goot en Klaas Zijlstra kwamen in de partij en wonnen. Pollie Kwast werd de koning van de Lanen van 2018.

 

In perk 2, groep 5, kwamen de beste dames van deze week in actie. Het partuur van Fiera de Vries, Kaylee Kwast en Afina Schrik was duidelijk de beste. Ze versloegen partuur 19. Marleen Bergsma, Mariska Miedema en Marije Agema, die op hun beurt dik tevreden waren met de 2e plaats. Fiera was de koningin van de Lanen.

 

Het werd al wat later dus snel door naar de laatste finales in de groepen 2 en 3. Het werden twee mooie gevechten. In perk 1, groep 2, partuur 1 dat het uiteindelijk won, maar ze kregen het niet kado. Boudewijn Tulen, Jacob Tijmersma en Nick Leistra vochten voor elk punt en ze kregen het publiek mee. De klasse van Marten Hiemstra, Anne Wind en Yme de Graaf kwam uiteindelijk boven drijven en ze wonnen het. Marten Bergsma werd tot koning uitgeroepen.

 

In groep 3 was het John Mons, die na vele jaren dan eindelijk in de finale stond en toe sloeg met zijn maten Henri van der Veen en Bas van der Baan. Marten Hiemstra, Marco Lautenbach en Jan Norder konden het uiteindelijk niet bolwerken. John Mons was de verdiende koning.

Na de huldiging, bedankjes en de foto’s ging ieder weer lekker zijn gang.

 

Iedereen bedankt voor een geweldige week!

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

 

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Dit weekend in de borreltas van Homminga's Fijne Winkeltje

09-06-2018

HARLINGEN - Iets lekkers op tafel voor bij de weekendborrel?

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires