Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

WHC - Zeerobben 5 – 0

25-10-2021

HARLINGEN - WHC een maat(je) te groot.

WHC - Zeerobben 5 – 0 Foto’s: Bert Drent.

Als je na 5 minuten al tegen een 1 – 0 achterstand aanziet en door een super gemotiveerd WHC meteen vastgezet wordt, dan belooft dat een pittige pot te worden voor de mannen van trainer Zandink/ Janssen. Dat pas na een half uur de voorsprong verdubbeld werd, was te danken aan het missen van riante kansen door de thuisploeg. Paal, net over, redding van doelman De Vries. Na de 2 – 0 bleef Zeerobben achter de feiten aan lopen en moest vlak voor rust ook de 3 – 0 nog toe staan. Misschien hadden de groenwitten nog enige hoop kunnen putten uit de kleine marge, maar die hoop werd dus in minuut 45 de grond in geboord.

 

Vroege achterstand

Nog geen 5 minuten duurde het fanatieke offensief. Stef van Oene profiteerde van een verdedigingsfouten scoorde beheerst 1 – 0. Cyrus Boerman deelde een speldenprikje uit, schot in het zijnet. Zeerobben probeerde het wel, maar de eindpass ontbrak. Jelle Post deed wat al verwacht werd, hij pegelde vanaf de zestien haarzuiver in de bovenhoek, ook van de Zeerobbensupporters kreeg dit doelpunt een open doekje. Kort hierop een bal op de paal van Nathan Duim. De Harlingers kwamen goed weg en kregen zelfs tegen het eind van de eerste helft een mogelijkheid om de aansluitingstreffer de maken. Cyrus stak dwars over een paste op Dylan Drent. Keeper Jasper Kuiper pareerde de inzet van Drent ten koste van een corner. Uit de tegenaanval plaatste Beland Zend van afstand de bal in de hoek buiten bereik van Jacob de Vries. Een domper zo vlak voor de thee.

 

WHC weigert grote cijfers op scorebord te zetten

Na rust eenzelfde spelbeeld. Dominant voetbal van WHC en een wanhopig Zeerobben om de snelle voorhoede in toom te houden. De 4 – 0 ontstond op een ogenblik, dat de gasten aan een aanval dachten. Maar na een mispeer uit een vrije trap op eigen helft, kregen Zend en Van Oene alle ruimte, laatstgenoemde scoorde eenvoudig. Toen in de 60e minuut Jasper Bremmer uit een hoekschop 5 – 0 binnenkopte, dreigde een debacle voor de Friezen.  Opnieuw was De Vries een-sta-in-de-weg en stond bovendien het vizier bij menig speler van WHC niet meer op scherp. En verstandige wissel na 65 minuten van trainer Zandink, de licht geblesseerde Adnan Jarjour en Kristian Feenstra werden uit voorzorg gewisseld. Hun vervangers Martijn Adema en Finn Oosterdijk vielen verdienstelijk in en zorgden met hun energie voor iets meer balans. Armando Zwart had voor de eretreffer kunnen zorgen, ware het niet dat zijn schot de paal raakte. Uit een passje van Marijn Helfferich kreeg David van der Pol nog een dot van een kans, maar ook hij deelde in de malaise en in plaats van af te drukken of aan te nemen produceerde hij een rollertje. Met name Zeerobben verlangde naar het eindsignaal en wist de achterstand te beperken.

 

Verlies geen schande tegen superieur WHC

Er valt de jongens van Zandink niks te verwijten, immers inzet was er voldoende, dit in tegenstelling tot voorgaande wedstrijd. Het te kort aan kwaliteit door op zes plaatsen wissels te moeten inbrengen wegens blessures van vaste krachten mag best als excuus aangevoerd worden. Maar misschien doe je de prestatie van WHC daarmee toch ook te kort. De hoop is gevestigd op de terugkeer van spelbepalende spelers, die we zullen nodig hebben volgende week zaterdag thuis tegen Burgum.

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Stijn Schakenbos; Ane Schaap; Adnan Jarjour (65 m. Marijn Adema); Armando Zwart; Kristian Feenstra (65 m. Finn Oosterdijk); Lútsen Smits; Marijn Helfferich; David van der Pol; Cyrus Boerman; Dylan Drent.

Scoreverloop: 1 – 0 (5 m. Stef van Oene); 2 – 0 (29 m. Jelle Post) 3 – 0 (45 m. Beland Zend); 4 – 0 (53 m. Van Oene); 5 – 0 (60 m. Jasper Bremmer)

 

Foto’s: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

PvdA-Harlingen zoekt talent!

25-10-2021

HARLINGEN - Heb je een mening? Wil je alles veranderen? Of juist laten zoals het is?

Halloween: Creatief met pompoenen

25-10-2021

HARLINGEN - Halloween is een feestdag die valt op 31 oktober.

RSG Simon Vestdijk Harlingen leidt leerlingen op tot wereldburgers

25-10-2021

HARLINGEN - De RSG Simon Vestdijk Harlingen mag zich vanaf nu een officiële Global Citizen School noemen.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen
Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen