Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Wetterskip Fryslân knapt de keersluis Sas in Harlingen op

06-04-2021

HARLINGEN - Wetterskip Fryslân start op dinsdag 13 april 2021 met het opknappen van de keersluis Sas Harlingen.

Wetterskip Fryslân knapt de keersluis Sas in Harlingen op Keersluis Sas in Harlingen

Na bijna twintig jaar zijn de vier stalen sluisdeuren, aandrijvingen en andere installatieonderdelen toe aan een grondige onderhoudsbeurt. Zo kan de sluis weer twintig jaar mee en blijven zorgen voor droge voeten in Harlingen. Het werk is naar verwachting 9 juli 2021 klaar.

 

Onderhoud aan sluis is nodig

De keersluis Sas Harlingen is in 1963 gebouwd en in eigendom van Wetterskip Fryslân. De sluis bestaat uit twee vloeddeuren (aan de stadskant) en twee stormvloeddeuren (aan de Waddenzeekant). Rond 2003 is de keersluis Sas helemaal opgeknapt. De houten deuren zijn toen vervangen door stalen deuren. Om de waterkerende functie van de sluis ook in de toekomst te behouden, moet deze worden gerenoveerd.

 

Wat gaat er gebeuren?

Het waterschap gaat het volgende aan de keersluis doen:

  • Opknappen van de sluisdeuren. Een grote kraan hijst de sluisdeuren per tweetal uit de sluis. Daarna gaan de deuren op transport naar een bedrijf die ze straalt en schildert. Na ongeveer zes weken komen de deuren terug en worden ze weer in de sluis gehesen.
  • Herstellen van de zogenaamde ‘slibopwoelinstallatie’ in de kelders van de sluis. Deze installatie, die het slib verwijdert als de sluisdeuren in gebruik zijn, werkt niet meer goed.
  • Herstellen van de aandrijvingen van de sluisdeuren in de kelders.
  • Kleine reparaties aan het beton, de luiken en leuningen van de sluis.

 

Planning werkzaamheden

  • Vanaf 1 april 2021: voorbereidende werkzaamheden bij de keersluis.
  • 13 april 2021: uithijsen en afvoeren van twee vloeddeuren.
  • Eind mei 2021: terugplaatsen van de opgeknapte vloeddeuren en uithijsen en afvoeren van de twee stormvloeddeuren.
  • Eind juni 2021: terugplaatsen van de opgeknapte twee stormvloeddeuren.

In de periodes tussen de hijsactiviteiten voert het waterschap in en aan het sluizencomplex herstelwerkzaamheden uit, zoals schilderwerk in de kelders. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting voor de zomervakantie (die op 10 juli begint) klaar.

 

Overlast voor de omgeving

Enige hinder voor automobilisten, fietsers, wandelaars en scheepvaartverkeer door de werkzaamheden kan niet worden voorkomen. In samenwerking met de gemeente Harlingen en Port of Harlingen probeert Wetterskip Fryslân de hinder zoveel mogelijk te beperken. De Sasbrug over de kering is tijdens de hijsdagen een hele dag gestremd voor fietsers en wandelaars. Dan is er een omleidingsroute. Daarnaast kan het verkeer over de brug tijdens de werkzaamheden af en toe even worden opgehouden.

 

Alle stremmingen worden op tijd met borden aangekondigd. Beperkingen voor de scheepvaart worden gepubliceerd met scheepvaartberichten op: www.vaarweginformatie.nl.

 

Kering ook tijdens werkzaamheden veilig

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden zijn er geen veiligheidsrisico’s voor de waterkerende functie van de sluis. Wetterskip Fryslân haalt de sluisdeuren er bewust buiten het stormseizoen uit. De twee deuren die in de sluis achterblijven, kunnen het water voldoende blijven keren.

 

Wie voert het werk uit?

Aannemer Knol Akkrum voert de opknapbeurt van de keersluis Sas Harlingen voor Wetterskip Fryslân uit. De totale kosten van het werk zijn 800.000 euro.

 

Actuele informatie over het project staat op: www.wetterskipfryslan.nl/keersluissas.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven

Meer nieuws

Zoek Hosanna

06-04-2021

HARLINGEN - Om in deze ‘stille coronacrisistijd’ de onderlinge contacten toch nog wat op peil te houden én om de stad te laten weten dat cmv Hosanna nog altijd deel uitmaakt van de Harlinger cultuur, werd een 'Zoek Hosanna' actie op touw gezet.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns