Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Wethouder nonchalant over mogelijke schending privacy afvalpashouders

31-10-2017

HARLINGEN - Harlinger Belang neemt geen genoegen met de beantwoording van haar schriftelijke vragen over mogelijke schending van de privacy van afvalpashouders.

Tijdens de raadsvergadering van aanstaande dinsdag wil de raadsfractie meer duidelijkheid van wethouder Harry Boon.

 

Sinds de uitspraken van de Autoriteit Persoonsgegevens en de Rechtbank Gelderland eerder dit jaar, staat de privacy van mensen, die een afvalpas nodig hebben om hun afval in (ondergrondse) verzamelcontainers te storten, volop in de belangstelling. Beiden oordeelden dat het tijdelijk opslaan van stortgegevens (wie, waar, wanneer en hoe vaak gebruik maakt van de ondergrondse afvalcontainer) persoonsgegevens zijn en dat het gebruik van een afvalpas, waarmee deze stortgegevens kunnen worden geregistreerd, een inbreuk op de privacy kunnen zijn.

 

Harlinger Belang stelde schriftelijke vragen over wat deze uitspraak voor de Gemeente Harlingen betekent. Ook in onze gemeente wordt gebruik gemaakt van afvalpassen en ondergrondse verzamelcontainers. Het antwoord van het college heeft bij onze raadsfractie de twijfel, over mogelijke schending van de privacy van onze inwoners, niet weggenomen.

 

Zo stelt het college in haar antwoord, dat ze niet weet of de privacy wordt geschonden. Maar ondanks dat ze dit niet weet, ziet zij geen aanleiding of reden om het gebruik van afvalpassen aan te passen. Mocht er wel sprake zijn van een schending van de privacy, dan neemt het college dit pas mee bij de uitvoering van het nieuwe afvalbeleid.

Raadslid Jan Jellema wil een toelichting op dit halfslachtige antwoord. Juist van de overheid mag worden verwacht, dat zij zorgvuldig met de privacy van inwoners omgaat. In zijn ogen worden veel bewoners van de binnenstad, nu mogelijk met een bizarre situatie geconfronteerd: "Om afval te storten, hebben zij een afvalpas nodig. Maar met het verkrijgen daarvan, moeten zij dus toestaan hoe hun privacy wordt geschonden." 

 

Harlinger Belang wil dan ook dat de wethouder concrete actie gaat ondernemen om duidelijkheid te krijgen of het gebruik van afvalpassen in Harlingen in strijd is met de wet- en regelgeving. Tot die tijd verwachten wij dat de wethouder er alles aan doet om mogelijke schending van de privacy te voorkomen, door bijvoorbeeld het openstellen van de ondergrondse verzamelcontainers.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Merwin Kootstra uit Harlingen bouwt aan verandering

31-10-2017

HARLINGEN - Ik wil graag gaan bouwen aan verandering in Brazilië omdat ik vind dat iedereen gelijke rechten en kansen zouden moeten hebben.

Fc Harlingen VR 1 vergeet punt(en) mee te nemen uit Sint Anna

31-10-2017

HARLINGEN - De dames van het eerste vrouwenteam van fc Harlingen moesten zaterdag uit spelen tegen St. Anna VR 2.

RSH Elvis on Air met Doede en Rob

31-10-2017

HARLINGEN - Komende zaterdag 4 november 2017 van 10.00 tot 11.00 uur zijn Doede en Rob van der Hoek weer in de studio van Radio Stad Harlingen aanwezig om de muziek van Elvis ten gehore te brengen.

Reacties