Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Werkzaamheden veerhaven Harlingen

31-03-2022

HARLINGEN - Rijkswaterstaat laat vanaf maandag 4 april 2022 tot en met januari 2024 gefaseerd onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de kade en op terrein van de veerhaven in Harlingen.

Gestart wordt met het opnieuw asfalteren en herinrichten van de terreinen van de veerhaven. Aansluitend vindt conservering plaats van meerpalen, bolders en pijlers van de autobrug. Eind 2022 starten de werkzaamheden aan de damwanden en de auto- en voetgangersbruggen.

 

Door toepassing van zogenaamde kathodische bescherming vindt minder snel roestvorming plaats en wordt de levensduur van de damwanden met 15 jaar verlengd. De auto- en voetgangersbruggen worden gerenoveerd en worden tijdelijk verwijderd en vervangen.

 

Hinder werkzaamheden veerhaven Harlingen

Gedurende de periode van de werkzaamheden zal er hinder ontstaan voor passagiers van de veerdiensten van rederij Doeksen doordat er onderhoud aan het terrein wordt uitgevoerd. Hierdoor is niet het volledige terrein beschikbaar. Reizigers wordt daarom geadviseerd circa 30 min voor vertrek aanwezig te zijn.

 

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van de veerboten naar Vlieland en Terschelling. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk gepland om evenementen, feestdagen en vakanties heen. Er zullen af en toe werkzaamheden in de avond en nacht worden uitgevoerd. De werkzaamheden aan de veerhaven in Harlingen veroorzaken geen hinder voor de plezier- en overige scheepvaart.

 

Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de veerinrichting in Harlingen en geeft opdracht voor deze werkzaamheden. Aannemer De Boer en de Groot civiele werken b.v. uit Harlingen voert de werkzaamheden uit.

 

Renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied

De werkzaamheden aan de veerhaven in Harlingen zijn onderdeel van het project renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied. Bepaalde kritische onderdelen van de veerhavens in het Waddengebied zijn aan het einde van hun levensduur. Er wordt in tot medio 2024 gefaseerd gewerkt aan de veerhavens van Harlingen, Holwerd, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

 

Door de renovatie en onderhoud zorgt Rijkswaterstaat voor verbetering van de uitstraling en veiligheid van de veerhavens.

Algemeen

Meer nieuws

Voorbeschouwing: FC Burgum - Zeerobben

31-03-2022

HARLINGEN - Week van de waarheid voor Zeerobben 1.

Inschrijving Harlingen Masters 2022 open

31-03-2022

HARLINGEN - De Harlinger golfers kijken alweer uit naar het jaarlijkse hoogtepunt in de golfagenda: de Harlingen Masters.

Bibliotheek rangschikt boeken op kleur

31-03-2022

HARLINGEN - De medewerkers van de vijftien vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân hebben het er maar druk mee: ze rangschikken alle boeken op kleur.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wellheat Shop Wellheat Shop Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot