HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Werkgroep Rommelhaven zoekt nieuwe bestuursleden voor Visserijdagenactiviteiten

04-02-2021

HARLINGEN - De Visserijdagen Harlingen kunnen niet zonder de activiteiten georganiseerd door de Werkgroep Rommelhaven.

Werkgroep Rommelhaven zoekt nieuwe bestuursleden voor Visserijdagenactiviteiten Activiteiten Rommelhaven tijdens de Visserijdagen. Foto: Dorus Breidenbach

De werkgroep is sinds 1995 actief en nog steeds zijn er leden bij betrokken die er toen ook al bij waren. Na zo veel jaar hebben de zittende bestuursleden echter met pijn in hun hart hun werkzaamheden neergelegd. Daarmee komt bijvoorbeeld een publiekstrekker als de manifestatie Rommelhaven in gevaar, een programmaonderdeel dat op de zaterdag de oude visserij in allerlei facetten voor het voetlicht bracht. Ook het Grote Sluisconcert staat op de tocht.

 

Jules Dutrieux, voorzitter van de Stichting Visserijdagen Harlingen, noemt het enorm jammer dat het bestuur van de Werkgroep Rommelhaven opstapt. ‘Hun inzet gedurende de afgelopen jaren wordt enorm gewaardeerd en heeft bijgedragen aan het succes van de Visserijdagen. De bestuursleden hebben jarenlang de kar getrokken en vonden het tijd om het stokje aan andere mensen over te geven. Ondanks veel inspanningen op dat gebied, en zelfs nog langer doorgaan, is het niet gelukt nieuwe bestuursleden te vinden. Een groot probleem waarmee allerlei organisaties en clubs mee te maken hebben’.

 

‘Wij hopen dat er mensen opstaan die deze activiteiten willen oppakken. Om met name de oude visserij te kunnen blijven belichten. Een feest van herkenning voor de oudere generaties, maar ook een feest van kennismaking voor de jeugd. De werkgroep opereert onder auspiciën van de Stichting Visserijdagen, maar heeft een eigen budget tot haar beschikking. Mensen die de Werkgroep Rommelhaven en de Visserijdagen een warm hart toedragen en zitting in de werkgroep willen nemen, kunnen contact opnemen via voorzitter@visserijdagenharlingen.nl. Ook voor meer informatie over dit prachtige deel van het Visserijdagenprogramma uiteraard’.

 

Het is nog niet bekend hoe de Visserijdagen 2021 kunnen doorgaan. ‘Aan ons zal het niet liggen. We zijn druk bezig met alle voorbereidingen om weer een compleet programma neer te zetten, in nauw overleg met de gemeente Harlingen en de Stichting Evenementen Harlingen. We houden nauwlettend alle maatregelen rond corona in de gaten en passen daar waar nodig het programma op aan. In de hoop dat we eind augustus toch een mooi feest kunnen aanbieden’.

 

Voor alle fans van het Klompzeilen en het Wereldkampioenschap Wrikken heeft Jules Dutrieux een geruststellende opmerking. ‘Deze evenementen gaan –als corona het toelaat – wel door’.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het Brouwdok gaat op Expeditie

04-02-2021

HARLINGEN - Havenbrouwerij het Brouwdok gaat op wereldreis.

Harlingen krijgt recreatiepark aan Westerzeedijk

04-02-2021

HARLINGEN - Met het ondertekenen van het koopcontract is het officieel, Zeelenberg Ontwikkelingsmaatschappij en Zeelenberg Architectuur ontwikkelen een kleinschalig recreatiepark aan de Westerzeedijk.

‘Valentijns groet’ met warmte en hoop voor ouderen

04-02-2021

HARLINGEN - Op zondag 14 februari is het Valentijnsdag en op die dag mogen we elkaar verwennen met iets leuks.

Reacties