De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Werkgroep Rommelhaven zoekt nieuwe bestuursleden voor Visserijdagenactiviteiten

04-02-2021

HARLINGEN - De Visserijdagen Harlingen kunnen niet zonder de activiteiten georganiseerd door de Werkgroep Rommelhaven.

Werkgroep Rommelhaven zoekt nieuwe bestuursleden voor Visserijdagenactiviteiten Activiteiten Rommelhaven tijdens de Visserijdagen. Foto: Dorus Breidenbach

De werkgroep is sinds 1995 actief en nog steeds zijn er leden bij betrokken die er toen ook al bij waren. Na zo veel jaar hebben de zittende bestuursleden echter met pijn in hun hart hun werkzaamheden neergelegd. Daarmee komt bijvoorbeeld een publiekstrekker als de manifestatie Rommelhaven in gevaar, een programmaonderdeel dat op de zaterdag de oude visserij in allerlei facetten voor het voetlicht bracht. Ook het Grote Sluisconcert staat op de tocht.

 

Jules Dutrieux, voorzitter van de Stichting Visserijdagen Harlingen, noemt het enorm jammer dat het bestuur van de Werkgroep Rommelhaven opstapt. ‘Hun inzet gedurende de afgelopen jaren wordt enorm gewaardeerd en heeft bijgedragen aan het succes van de Visserijdagen. De bestuursleden hebben jarenlang de kar getrokken en vonden het tijd om het stokje aan andere mensen over te geven. Ondanks veel inspanningen op dat gebied, en zelfs nog langer doorgaan, is het niet gelukt nieuwe bestuursleden te vinden. Een groot probleem waarmee allerlei organisaties en clubs mee te maken hebben’.

 

‘Wij hopen dat er mensen opstaan die deze activiteiten willen oppakken. Om met name de oude visserij te kunnen blijven belichten. Een feest van herkenning voor de oudere generaties, maar ook een feest van kennismaking voor de jeugd. De werkgroep opereert onder auspiciën van de Stichting Visserijdagen, maar heeft een eigen budget tot haar beschikking. Mensen die de Werkgroep Rommelhaven en de Visserijdagen een warm hart toedragen en zitting in de werkgroep willen nemen, kunnen contact opnemen via voorzitter@visserijdagenharlingen.nl. Ook voor meer informatie over dit prachtige deel van het Visserijdagenprogramma uiteraard’.

 

Het is nog niet bekend hoe de Visserijdagen 2021 kunnen doorgaan. ‘Aan ons zal het niet liggen. We zijn druk bezig met alle voorbereidingen om weer een compleet programma neer te zetten, in nauw overleg met de gemeente Harlingen en de Stichting Evenementen Harlingen. We houden nauwlettend alle maatregelen rond corona in de gaten en passen daar waar nodig het programma op aan. In de hoop dat we eind augustus toch een mooi feest kunnen aanbieden’.

 

Voor alle fans van het Klompzeilen en het Wereldkampioenschap Wrikken heeft Jules Dutrieux een geruststellende opmerking. ‘Deze evenementen gaan –als corona het toelaat – wel door’.

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het Brouwdok gaat op Expeditie

04-02-2021

HARLINGEN - Havenbrouwerij het Brouwdok gaat op wereldreis.

Harlingen krijgt recreatiepark aan Westerzeedijk

04-02-2021

HARLINGEN - Met het ondertekenen van het koopcontract is het officieel, Zeelenberg Ontwikkelingsmaatschappij en Zeelenberg Architectuur ontwikkelen een kleinschalig recreatiepark aan de Westerzeedijk.

‘Valentijns groet’ met warmte en hoop voor ouderen

04-02-2021

HARLINGEN - Op zondag 14 februari is het Valentijnsdag en op die dag mogen we elkaar verwennen met iets leuks.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Omdraai De Omdraai IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Greenart Production Greenart Production Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus