Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weinstube uitstekend bij Walking Football

17-06-2019

HARLINGEN - Ze waren ur helemaal klaar voor de mannen van de ouwe Weinstube.

Een topteam met, Klaas v d Hoek, Follie P Bijlsma, Guus van Hurck, Johan Drost van de ouwe groenteboer, Kassie v d Heide, Tony Damsma en Eddie Sjollema. Coach was Wiebe van Dijk en de man die voor het geestelijk voer zorgde was Johan Erents en hij was meteen scheidsrechter.

 

Ut ging niet om winnen maar gewoon om leuk te speulen. Nou dan zit je aardig mis bij die 60-plussers want die vechte, vliege en drave hun ut hompeskompus voor de punten. En natuurlijk oek de Weinstube, zij moesten drekt teugen Cambuur 1. Bij de eerste bal diet Follie P anraakte vloog de hele zool um al onder sien poten weg, zeker peerdeleer. Er volgde daarna een splijtende pass van Johan de Groenteboer en die kwam in e voeten van Sjollema en hoppa 1-0. Dat was verrassend en die mannen van Cambuur stonnen even met e hannen in ut haar. Daar profiteerde de Stube van, een mooie bal van Klaas op Follie P volgde, zonder zool speulde hij meteen deur op Kassie en hij hing weer 2-0. Cambuur probeerde van alles maar ze kwamen ur niet deur, ja alleen nog Reawaruw maar toen die scoorde had de scheids al floten voor ut einde, jammer.

 

De tweede wedstried was teugen Alkmaarse Boys en dat begon vliegend, Kassie, die Boedha maakte 1-0 en hij gaf een pass op Tony Damsma en weer hange 2-0. Maar ze begonnen te griemen ut wudde 2-1 en een verkeerde bal met buutenkantsje rechts van Klaas v d Hoek kwam weer us bij de verkeerde speuler en, ja hoor 2-2. En die jongens en een meiske maakten zelfs oek nog 2-3. Gelukkig zag Guus van Hurck nog een gatsje en maakte van afstand 3-3. Een mooie uutslag en die mesen uut Alkmaar wonnen oek terecht de eerste pries want ze waren de sportiefsten.

 

Van FC Harlingen werd verloren en dat kwam oek deur de vermoeidheid want die Slurp (Guus van Hurck) donderde van ellende achterover met sien poten in e hoogte. En die lui van FC smoorden van de mazzel want die Groenteboer en Boedha skoten wel drie keer op e paal. En die goal was oek niet in te kommen want daar ston de hele wedstrijd die Nico Beuker met sien brede billug in, en je mutte zonder keeper speule oftewel met vliegende keep. Teugen SWZ uut Sneek won gewoon de fitsten, bij de Weinstube zat Follie P al an e zuurstof. Maar uut een strakke pass van Johan Drost scoorde de kanskewachter Eddie Sjollema een keer en even later nog sun zelfde. Drost wudde dan oek de man van de assist en hij had ut eerst van sien leven switten. Hij het sien hele leven bij de gemeente Heerenveen werkt en daar was ut verboden te switten. Het was Tony Damsma die 3-1 maakte, een goeie prestatie van de Stube.

 

En ut wudde nog beter want toen ze de ballen deur een kleed met gatten urin skiete moesten joeg Tony Damsma drekt drie deur de 100 punten. En de rest behaalden oek nog een mooi zootsje punten binnen. Klaas vd Hoek en Kassie vd Heide raakte ut kleed niet eens. Dus toch de pries, een meter bier, was binnen en dat lusten die ropperts wel. Alle hulde aan de organisatie en de scheidsrechters Age, Siem, Johan Erents en W J Kimp want ut is niet makkelijk hur om die ouwelui te fluiten. Wij hewwe in ieder geval een mooie dag had met genoeg te vreten in te suupen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kampioenen TV Ready gehuldigd

17-06-2019

HARLINGEN - Vrijdagavond 14 juni 2019 werden de kampioenen van de KNLTB-voorjaarscompetitie gehuldigd op het Cleem Heeger park.

Ontwerp herinrichting Trebolbuurt

17-06-2019

HARLINGEN - Namens de gemeente Harlingen zijn vijf studenten stedenbouwkunde bezig met een onderzoek naar de herinrichting van de Trebolbuurt.

Henk Schreuder winnaar op Rethel

17-06-2019

HARLINGEN - Het was alweer de vierde Midfond vlucht van seizoen 2019, waar donderdag 13 juni de duiven voor werden ingekorfd voor de vlucht op zaterdag vanuit Rethel in België.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Greenart Production Greenart Production Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine