Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weer een punt voor fc Harlingen 1

03-02-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 kwam afgelopen zondag tot twee keer toe terug van een achterstand.

Weer een punt voor fc Harlingen 1 Foto: Dorus Breidenbach.

Na negentig minuten stond het 2-2 tegen een tiental Wargaasters. Trainer Gerrie Schouwenaar koos deze zondag onder de lat voor Pieter Wesseloo. Verder bestond het basiselftal uit: Jurjen Breimer, Mateusz IJpe, Frank Claasz Coockson, Sjouke Bootsma, Siefko Jager, Arjan Outhuyse, Imro Schouwenaar, Fabian Donderwinkel, Bas Helfferich en Remko Zandberg.

 

Warga was het eerste deel van de eerste helft de betere ploeg. Na een kwartier kregen zij de eerste kans van de wedstrijd, maar doelman Wesseloo reageerde alert. Bas Helfferich zette het even later op een lopen vanaf de middellijn, maar hij zag zijn inzet over het doel verdwijnen. fc Harlingen werd hierna wat sterker. Halverwege de eerste helft was het Jurjen Breimer die een voorzet gaf op Fabian Donderwinkel, maar deze was net te hoog om in te koppen. Ook Remko Zandberg kreeg een goede kans op de openingstreffer, maar hij stuitte op de keeper.

 

Na een klein half uur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Een onschuldig lijkend schot leek een prooi voor onze doelman, maar de bal belandde op onfortuinlijke wijze in het doel: 0-1. fc Harlingen ging niet bij de pakken neer zitten en vijf minuten later zette Sjouke Bootsma de 1-1 op het scorebord. Hij ramde een vrije trap vanaf een meter of twintig hard via de onderkant van de lat binnen. Frank Claasz Coockson had fc Harlingen op voorsprong kunnen zetten, maar de keeper van Warga reageerde alert. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een tikje te verwerken toen Warga van dichtbij simpel de 1-2 binnen tikte.

 

Mateuz IJpe bleef na de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Stefan Adema. Hij zorgde er samen met de goed spelende Siefko Jager en Jurjen Breimer voor dat Warga nauwelijks kansen kreeg. Het laatste half uur kwam Evan van Sertima in het veld voor Fabian Donderwinkel. Fc Harlingen had de tweede helft overwicht en een doelpunt zou niet onverdiend zijn.

 

Tien minuten voor tijd gaat een Wargaaster hard door op zijn tegenstander en hij mag voortijdig de douches opzoeken en dus een vrije trap voor de Harlingers. Imro Schouwenaar brengt de bal de zestien in en deze valt uiteindelijk voor de voeten van Sjouke Bootsma. Hij haalt uit en schiet de dikverdiende 2-2 tegen de touwen. In de slotfase kwam Tetze Helvrich er nog in voor Imro Schouwenaar. Beide ploegen wisten niet te scoren en na iets meer dan negentig minuten maakte se scheidsrechter een einde aan het duel.

 

Zo blijft fc Harlingen na de winterstop ongeslagen. Komend weekend gaan onze jongens naar Leeuwarden. Dan is de tegenstander MKV.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Cascomontage/VVH H1 is wederom te sterk voor Veracles uit Groningen

03-02-2020

HARLINGEN - Op zaterdag 1 februari stond de derby van het noorden op het programma voor de mannen van VVH.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Broodje Nuchter Broodje Nuchter The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns