De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weekoverzicht van HMHC

07-09-2020

HARLINGEN - Het hockeyseizoen 2020 – 2021 zal een seizoen worden waar we nog vaak over zullen spreken.

Openingsavond HMHC succesvol verlopen

Een seizoen waarin gelukkig nu gewoon gehockeyd kan worden, maar wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. Afgelopen vrijdag werd het seizoen bij HMHC gestart met een openingsavond voor alle ouders van jeugdteams.

 

De opkomst was groot, van alle jeugdteams die wedstrijden spelen waren ouders en coaches aanwezig. Ook het bestuur en de technische commissie waren present. Naast de praktische zaken als rijschema’s, barplanning en aan- en afmelden bij trainen en wedstrijden werd er natuurlijk vooral gesproken over de corona/covid-19 maatregelen waar HMHC dit jaar rekening mee heeft te houden. Daarbij worden de adviezen van RIVM en de KHNB als uitgangspunt genomen. We hebben het dan over de bekende zaken als 1,5 meter afstand houden, de bar als afhaalpunt, ontsmetten en handen wassen, mondkapjes in de auto bij uitwedstrijden en niet komen als je niet fit bent.

 

De avond zorgde er natuurlijk ook weer voor vrijdagavondgezelligheid op de club, ook een belangrijk onderdeel van het clubgevoel binnen HMHC. Een club ben je met elkaar, dus werd er ook aandacht gevraagd voor vrijwilligerswerk en het belang van sponsoring voor de financiële situatie van de club. De afspraken zijn weer gemaakt, het seizoen kan beginnen!

 

Jeugdteams HMHC weer van start

Er werd al lang naar toegeleefd: de start van de hockeycompetities voor de jongens en meisjes van HMHC afgelopen zaterdag! Van de jongste teams, de MixF1, tot de oudste jeugd, MA1 en MA2, werd er weer gespeeld. Een aantal teams moet nog een weekje geduld hebben, die spelen komend weekend hun eerste wedstrijd. Plezier, passie en prestatie: het was er allemaal weer dit weekend, op en rond de hockeyvelden!

 

Jongste jeugd

De allerjongste jeugd, de Funkeys (4 en 5 jaar) speelt nog geen wedstrijden. Zij trainen één keer in de week, waarbij bewegen en plezier voorop staat. De groep groeit snel, maar er is nog ruimte voor jongens en meisjes die zin hebben om mee te doen! De Mix F1 is een groep die ook zo snel groeit. Een deel van de jongens en meisjes speelt al wedstrijden en een deel traint nu “alleen nog maar” twee keer in de week. De Mix F1 speelde afgelopen weekend hun eerste thuiswedstrijd tegen Quick Stick uit Heerenveen. De stand in deze competitie wordt niet bijgehouden, maar uiteraard werd er wel fanatiek gespeeld en geprobeerd doelpunten te scoren. Ze wonnen beide wedstrijdjes. De mix ME8-1 speelden hun eerste wedstrijd uit in Lemmer en zijn het seizoen dus ook weer begonnen. Ze verloren helaas wel.

 

Junioren

De MixD1 speelde nog niet, zij starten komende week thuis tegen Roden. De MC2 is het seizoen goed begonnen en won thuis met 6-0 van Sneek. De MC1 speelde thuis tegen Eelde en won, na een spannende wedstrijd met 4-3. De JC1, dit jaar in de topklasse ingedeeld, speelde een uitstekende wedstrijd. De jongens verloren helaas toch met 6-1 van Groningen. De meiden van MB2 beginnen pas komende week, thuis tegen Sneek. MB1 won uit bij Sneek met 1-3. Ook MA2 is na de goede oefenwedstrijd van vorige week het seizoen met winst begonnen: 3-2 tegen Stix Joure. MA1 speelde in Heerenveen tegen het talentvolle Quick Stick en verloor met 10-3.

 

Team van de week: MA2 start de competitie met welverdiende winst

Zaterdag 5 september opende MA2 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Stix. Het was een prachtige dag en de meiden hadden er zin in.

Harlingen was sterker dan Stix, maar buitte het overwicht niet uit in goals. Hierdoor bleef er veel spanning in de wedstrijd. Denise Poldervaart maakte dan toch de 1-0 na een weergaloze tip-in. Na de rust was de eerste strafcorner van Stix meteen raak 1-1. Niet veel later werd het geheel tegen de verhouding in zelfs 1-2, maar mentaliteit en werklust kan Harlingen niet worden ontzegd. Esmee Kooistra maakte met de backhand uit een strafcorner de 2-2 en Annemiek Hettema scoorde daarna de 3-2. Stix drong nog even aan, kreeg in de dying seconds nog een grote kans, maar keepster Sanne Meier verkleinde haar doel goed, waardoor de eindstand 3-2 bleef! Aankomende week mag MA2 het opnemen tegen Graspiepers in Drachten.

 

 

Zondagteams HMHC begonnen seizoen met uitwedstrijden

Na de jeugdteams op zaterdag was het afgelopen zondag de beurt aan de seniorenteams van HMHC om het hockeyseizoen weer te beginnen. De Dames speelden uit in Hardenberg en namen 3 punten mee naar huis. De Heren speelden uit in Steenwijk en verloren hun eerste wedstrijd. De Veteranen speelden een prima wedstrijd in Sneek die eindigde in een gelijkspel. Komend weekend spelen alle teams op zondag thuis: de eerste Super Sunday! Bovendien spelen de Dames komende vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Dash voor de Silver Cup.

 

Dames Harlingen winnen terecht in Hardenberg

Zondag 6 september gingen de dames van Harlingen vol goede moed op weg naar Hardenberg. Het werd de eerste wedstrijd van de competitie en ze hadden er allemaal zin in! Eenmaal in Hardenberg aangekomen werd de warming-up fanatiek begonnen op het voetbalveld. Om 13:00 uur stonden de dames klaar op het veld. Harlingen zette goede druk en het beloofde een spannende pot te worden.

 

 

Aan het begin was Hardenberg veel aan de bal, maar het was toch Harlingen die erin slaagde het 0-1 te maken door een slimme strafcorner met een hoge push van Hannah Touwslager. Nadat er veel kansen onbenut bleven, vooral door Harlingen, wist Hardenberg toch een aanval op te zetten en kreeg de bal door wat onrust bij Harlingen in de goal. Harlingen gaf niet op en bleef volle druk zetten op Hardenberg, waardoor ze het Hardenberg heel moeilijk maakten. Vele kansen werden gecreëerd en Harlingen liet mooi samenspel zien. Uiteindelijk was het invalster Evelien Haak die het winnende doelpunt mocht maken. Invalcoach Jan Haak kijkt terug op een goede wedstrijd: “De dames hebben de hele wedstrijd knap gestreden en bleven geloven in winst. Nu vasthouden die positiviteit!” Aankomende week mogen de Harlinger dames het tweemaal opnemen op eigen veld. Vrijdagavond om 20.30 uur spelen ze de Silver Cup tegen Dash en zondag nemen de dames het in de competitie op tegen HVA Assen om 13.15 uur. Op anderhalve meter nodigen we graag onze trouwe supporters weer uit!

 

Heren 1 laat titelkandidaat schrikken

Voor Heren 1 stond meteen de lastige uitwedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen, Steenwijk, op het programma.

Met de kern van het team van vorig jaar behouden en aangevuld met Lars Kroese en Simon Leuschel gingen de heren er vol voor.

Dat leverde na 5 minuten al de 0-1 voorsprong op door Vincent Steevensz uit een assist van Onno Onnes. Dat Steenwijk geen makkelijke prooi zou worden, bleek al gauw.

 

In een hoog tempo mat veel positiewisselingen werd Harlingen onder druk gezet. Door een strafbal werd het snel 1-1. Maar niet lang, want Heren 1 stond al gauw weer voor. Sjoerd Nieuwland gaf af aan zijn broer Andries die doel trof. Ook hier reageerde de thuisploeg snel op met de gelijkmaker. En uit weer een strafbal kwam de rust met een 3-2 voorsprong voor Steenwijk. Het derde kwart van de wedstrijd lukte er minder bij de Harlinger ploeg en moest het veel strafcorners en 3 doelpunten toestaan.

 

Het slotakkoord kwam vlak voor tijd met een mooi uitgespeelde strafcorner, waarbij Vincent zijn tweede goal maakte uit weer een assist van Onno. 6-3 nederlaag, maar toch met een goed gevoel de eerste wedstrijd verlaten. Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen. Te beginnen bij de thuiswedstrijd tegen Hardenberg a.s. zondag om 15.00 uur.

 

Veteranen trappen af met de topper uit de competitie

 

Afgelopen zondag speelde het HMHC-veteranen team haar eerste competitiewedstrijd uit tegen de Sneker Mixed Hockey Club. Met een volledig team, inclusief 3 wissels, een gelegenheidscoach en aanmoediging was men strijdvaardig afgereisd naar Sneek. Eenmaal aangekomen was het team zich er toch van bewust dat het Sneker team vorig seizoen uit kwam in de topklasse.

 

 

Het eerste kwart ging goed gelijk op, er werd duidelijk positiespel gekozen en ook in het veld was er sprake van teamwerk. Uiteindelijk kwam Sneek dan toch met grote druk op voorsprong. Knap was hoe de veteranen elkaar toespraken en “de kop er voor” hielden. Uitdaging bleek het middenveld en dan met name de omschakeling. Harlingen vocht wat het waard was en met uitstekend keeperswerk van Daniël Schaaf bleef een grotere achterstand bespaard. In het 2e kwart een juweel van een goal van Jarl Ammerlaan; 2 man uitgespeeld en vrij voor de keeper, rechts in de hoek. 3e kwart kwam Sneek terug. Echter het waren de veteranen uit Harlingen die nu op voorsprong kwam door een knappe goal van Jan Willem Tetterroo, 2-1. In het 4e kwart dan ging de vermoeidheid bij beide teams een rol spelen, veel onnodige fouten, slordige passing. Uiteindelijk werd het sleuren en werken van Sneek beloond met de gelijkmaker 2-2. Onder de streep; een voldoende. Grote inzet, knap hockey en teamgeest. Aan het einde ook de complimenten aan de arbitrage en de tegenstander. Een veelbelovende start van het seizoen. Aankomende week spelen de veteranen ook thuis tijdens de Super Sunday om 11.45 uur tegen HVA Assen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zes genomineerden voor de Anton Wachterprijs 2020

07-09-2020

HARLINGEN - Er zijn dit jaar zes nominaties voor de Anton Wachterprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire prozadebuut van de afgelopen twee jaar.

Ga over op inductie met Expert Harlingen

07-09-2020

HARLINGEN - Stap over van gas naar inductie en krijg 20% overstapkorting.

Jan Hoogland winnaar Natourvlucht op Venlo

07-09-2020

HARLINGEN - Voor de 3e Natour op zaterdag 5 september zijn er vrijdag ca. 172 duiven ingekorfd voor de losplaats Sittard op 243 km.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires