Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weekoverzicht HMHC 8 december

10-12-2019

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen weekend gespeelde wedstrijden en meer nieuws.

Weekoverzicht HMHC 8 december HMHC MB1 herfstkampioen.

HMHC MB1 herfstkampioen

De fanatieke meiden van B1 hebben op 30 november j.l. de titel herfstkampioen binnengesleept na een reeks spannende wedstrijden. De laatste wedstrijd speelden ze tegen Quick Stick MB2. De wedstrijd begon erg rommelig, zouden dat de zenuwen zijn? Toch bleven de meiden knokken, zoals ze altijd doen: de kracht van het team. Er ontstonden mooie acties, waardoor de meiden maar liefst vier keer wisten te scoren. Wegens het ietwat rommelige spel kon Quick Stick ook nog een doelpuntje maken, maar gelukkig had dit geen invloed op de winst. De meiden waren enorm blij en hebben het ook zeker verdiend. Herfstkampioen betekent voor deze meiden dat ze na de winterstop in de landelijke subtop competitie geplaatst gaan worden. Dat gaat een leerzame periode worden. Ze zullen hard aan de bak moeten, maar het zal zeker een unieke ervaring zijn. We wensen ze dan ook veel plezier en succes!

 

HMHC dames 1 en 2 beginnen zaalcompetitie met winst

De dames van HMHC zijn de zaalcompetitie uitstekend begonnen. Zowel Dames 1 als Dames 2 wonnen twee keer en haalden de volle score in het eerste zaalweekend. Ook vrijwel alle andere teams, jongens en meisjes, speelden afgelopen weekend hun eerste zaalwedstrijden. Thuiswedstrijden spelen de teams van HMHC zowel in Harlingen als in Franeker, omdat er in Harlingen onvoldoende zaalruimte beschikbaar is. Vrijwel iedere zondag tot begin maart wordt er zaalhockey gespeeld in de Waddenhal.

 

 

Dames 1 neemt 6 punten mee uit Hoogezand

De dames van Dames 1 speelden afgelopen zaterdag in Hoogezand. Van Daring (Hoogezand) wisten zij met 3-0 te winnen, waarna zij van Hondsrug (Zuidlaren) met 3-1 wonnen. Hiermee zijn ze koploper in de eerste klasse. Op zondag 15 december spelen ze weer, dan in Groningen.

 

Dames 2 wint twee keer in Scheemda

Ook Dames 2 moest afgelopen zaterdag richting Groningen. Ze speelden twee wedstrijden in Scheemda tegen twee clubs uit de stad Groningen. De Harlinger dames wonnen beide wedstrijden, met 4-2 van GCHC en met 3-1 van GHBS. Ook deze dames zijn nu koploper, in de tweede klasse. Op zondag 15 december spelen ze weer twee wedstrijden, dan in de prachtige Hockeydome in Leeuwarden.

 

Diac Medical stelt AED ter beschikking aan HMHC

HMHC staat voor hockey in Harlingen, waar plezier, passie en prestatie belangrijke kernwaarden zijn.

 

Gedurende het seizoen wordt er iedere week intensief getraind, waar op zaterdag en zondag de competitiewedstrijden worden gespeeld.

 

Vanzelfsprekend loopt er dan in het “heetst van de strijd” wel eens een speler of speelster een blessure op. Het nodige ijs of de aanwezige EHBO-koffer doet dan al vaak wonderen.

 

Soms echter, lezen we over een ernstiger incident op een sportveld, namelijk een hartstilstand. Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang.

 

Diac Medical is een Harlinger onderneming, welke gespecialiseerd is in een aanbod van o.a. gebruikte ambulances en aanverwante gebruikte of nieuwe medische apparatuur. “We zijn wereldwijd actief, leveren hoogwaardige producten, beschikken over een prima klantenservice en bezorgen binnen de afgesproken tijd”. “Dat is in de kern wat wij doen”; zo vertelt Jesse Jonkman, medewerker van Diac Medical. Hij is, met een tussenpoos vanwege gevolgde studie al een jarenlang trouw lid van HMHC, en inmiddels speler van Heren 1. Afgelopen zondag overhandigde Jesse aan HMHC-voorzitter Frank Burkels en sponsorcommissie-voorzitter Erik Hauser een nieuwe AED.

 

 

Jesse: “Met het ter beschikking stellen van deze AED, leveren wij graag een veilige bijdrage aan de Harlinger Hockey-vereniging”. Of dit nog niet genoeg was, werd ook nog een geldelijke bijdrage ter beschikking gesteld. HMHC bedankt Diac Medical voor dit fantastische gebaar!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdoverzicht fc Harlingen

10-12-2019

HARLINGEN - De jeugdteams maken zich op voor de welverdiende winterstop.

Kerst met Wiebe en Teatse op de Zoutsloter Kerstmarkt!

10-12-2019

HARLINGEN - Eigenlijk waren we van Wiebe altijd een pittig repertoire gewend, maar dat werd wat gelogenstraft toen een aantal jaren geleden een uitermate ingetogen CD van hem op de markt kwam.

Plassen weerspiegelen Vuurtoren in de wolken!

10-12-2019

HARLINGEN - Maandagmorgen was fotografe Anna Zuidema met de camera op pad, zag de wolken en vuurtoren weerspiegeld in de plassen op het Badhuis in Harlingen.

Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Copini Opticiëns Copini Opticiëns