De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weekoverzicht HMHC

30-09-2020

HARLINGEN - De komende drie weken zal het een stuk rustiger zijn rondom de hockeyvelden maar dat was afgelopen weekend wel anders.

Heren 1 wint terecht

Afgelopen zondag betraden de Harlingers vol vertrouwen het eigen veld. De tegenstander, Meppel heren 1, hadden zij al ontmoet bij een oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding van het seizoen. Met die wedstrijd in het achterhoofd waren de heren erop uit de punten in Harlingen te houden. Dit vertrouwen bleek al vroeg in het eerste kwart niet misplaatst toen Sjoerd Nieuwland de openingstreffer maakte na aangeven van Onno Jan Onnes. Harlingen was lang in balbezit en liet goed samenspel zien. De opbouwende verdediging van Meppel werd goed onder druk gezet waardoor uit overnames kansen werden gecreëerd.

 

Bij de tweede strafcorner voor de Harlingers scoorde Niek van der Zee de 2-0. Nadat hij de bal bij zijn sleeppush ongelukkig uit zijn stick liet glijden en hiermee onbedoeld de uitloper passeerde, sloeg hij een dof stuiterballetje in de hoek van de goal. Hierna begon de tegenstander zich meer in te laten zakken en moest er creativiteit worden laten zien om de cirkel te kraken. Simon Leuschel die sinds dit seizoen voor Harlingen in plaats van Sneek uitkomt, wist de voorsprong van zijn team voor de laatste keer uit te breiden. In de rust wees coach Alex Nieuwland de Harlingers erop dat er niet meer gescoord hoefde te worden om te winnen en er gelet moest worden op de verdedigende taken. Dit resulteerde in een derde kwart zonder doelpunten. Ook wisten de heren hun energie te sparen om het slotoffensief van Meppel grotendeels te keren. Uiteindelijk werd het veld verlaten met 3-1 op het bord.

 

Veteranen winnen eerste wedstrijdseizoen!

Zondag traden de veteranen aan tegen Daring Veendam. Een beladen wedstrijd welke spektakel opleverde! Na de eerder gespeelde wedstrijden wilde Harlingen nu wel rendement uit de inspanningen. De 3 punten dienden in Harlingen te blijven. Afgesproken was om vanaf het fluitsignaal direct druk te zetten. Dit lukte met uitstekend verzorgd spel, waarin Harlingen vanuit balbezit telkens de aanval opzocht.

 

 

Daring, met haar technische spelers, is niet gewend om met continue druk om te gaan, begon onnodige fouten te maken en liet het moraal zakken. De Harlinger veteranen bleven in de verdediging, op het middenveld en in de aanval doorgaan met wisselen, waardoor er na afloop 15 veteranen moe maar voldaan een 6-0 overwinning konden vieren! Deze goals kwamen tot stand door Jan Willem Tetteroo 2x, Jarl Ammerlaan 2x, Maarten -de Vlieg- Vlieger 1x en de “coming man” Henk Jan Drijfhout 1x. Deze laatste kreeg overigens direct na zijn goal onder luid applaus een publiekswissel. Aankomende zondag spelen ze wederom een thuiswedstrijd tegen Roden om 11.45 uur. Helaas mag er de komende drie weken geen publiek komen kijken van de overheid en RIVM.

 

Een mooi stel bij elkaar!

Zaterdag is het matchday’, de mooiste dag van de week. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Westerkwartier uit Zuidhorn op het programma. De nagenoeg fitte selectie stond weer te trappelen om te spelen. Dat zit wel goed. Het zijn ontzettend leuke meiden, die iedere week weer alles geven en vooral veel plezier met elkaar maken. Langzamerhand worden posities duidelijk en zie je de effecten van de trainingen terug in de wedstrijd. Meijs heeft aangegeven, dat ze graag de rest van het seizoen keept en daar zijn we blij mee.

 

Team van de week E8.

 

De opstelling was ten opzichte van afgelopen week op een paar posities veranderd. We startten de wedstrijd met Silke, Lyse en Ylze achterin. Saar, Elin en Lisa op het middenveld en Puck in de punt van de aanval. Fenna was er gelukkig na twee speeldagen weer bij. De wedstrijd ging in het eerste kwartier gelijk op met kansen voor beide teams. Het weer werd naarmate de eerste helft minder en zo ook het spel van HMHC, waardoor de gasten uit Zuidhorn met 0-3 bij rust leidden. Daarna probeerden de meiden uit Harlingen het nog een keer en met enkele kansen en een strafcorner lagen er mogelijkheden de ‘aansluiting’ te vinden. Tegen het einde van de wedstrijd waren de dames uit Zuidhorn nog diverse keren gevaarlijk wat uiteindelijk de eindstand van 0-4 opleverde. Niet getreurd, de limonade na de wedstrijd smaakte goed en op naar de volgende matchday. Het is een mooi stel bij elkaar!

 

Zaterdag jeugddag

Ook zaterdag was het gezellig druk aan de Westerzeedijk. Vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en iedereen die verder de spelers en speelsters van HMHC en de tegenstanders wilde aanmoedigen was paraat. Het zorgde weer voor vele spannende en plezierige wedstrijden.

 

De jongste jeugd, zowel F als E hebben heerlijk gespeeld en genoten van de wedstrijden. De jongens en meisjes van MixD1 blijven maar winnen. Afgelopen zaterdag werd het 2-1 tegen GHBS, waardoor ze nu bovenaan in hun klasse staan.

 

De meiden van MC wonnen overtuigend van Steenwijk. Het werd 4-0. Ze staan knap tweede in hu klasse. MC2 speelde tegen koploper Stix uit Joure. Helaas was Joure net wat sterker en werd het 5-2. De jongens van JC1 wachtte een stevige tegenstander in Groningen. Ondanks dat de jongens goed partij gaven, werd het uiteindelijk 0-12.

 

MB2 speelde een spannende wedstrijd thuis tegen Lemmer die eindigde in 1-1. De meiden van MB1 speelden uit bij GHBS en verloren met 0-2, waar een gelijkspel ook terecht zou zijn geweest.

 

Beide MA teams wonnen hun wedstrijden. MA2 won voor de vierde keer op rij en staat nu bovenaan met evenveel punten als Lemmer. Dit keer werd van Quick Stick uit Heerenveen gewonnen met 2-0. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen! De meiden van MA1 hadden de laatste weken weinig geluk. Afgelopen zaterdag doorbraken zij die situatie en wonnen terecht met 2-0 uit bij GHBS in Groningen.

 

Ook komend weekend zal er gewoon worden gehockeyd. De week daarna begint de herfstvakantie en wordt er twee weken niet gespeeld.

 

Nieuwe maatregelen vanuit de overheid

De komende drie weken zal het een stuk rustiger zijn rondom de hockeyvelden. De corona-maatregelen van de overheid betekenen dat er geen publiek meer mag zijn bij de wedstrijden en trainingen en dat de kantine voorlopig gesloten blijft. Het belangrijkste is natuurlijk dat we kunnen blijven sporten! Over de exacte invulling van de maatregelen ontvangen alle leden per mail meer informatie.

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

EHBO nog steeds in coronastand

30-09-2020

HARLINGEN - De afdeling Harlingen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken is nog steeds in de coronamodus geparkeerd.

Jack Heaven’s Café open op 4 oktober bij RSH!

30-09-2020

HARLINGEN - Helaas is het met de vele afgelaste evenementen stilletjes, maar niet getreurd, het café van Jack Heaven is zondag 4 oktober van 13.00 tot 14.00 uur voor iedereen open bij Omroep Radio Stad Harlingen!

Harlinger Belang: College zet raad buitenspel

30-09-2020

HARLINGEN - Verslag van de raadsvergadering van 23 september2020.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Omdraai De Omdraai Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Omdraai De Omdraai Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona