HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

09-09-2021

HARLINGEN - Na een maandenlange onderbreking speelden zowel de mannen van fc Harlingen 1 als de Vrouwen 1 de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen.

Weekendoverzicht senioren fc Harlingen Tegen een klasse hoger spelend Zeerobben VR1 speelden de Vrouwen 1 van fc Harlingen de eerste officiële bekerwedstrijd. Foto: P. IJdema.

In de eerste ronde van de bekercompetitie wachtte voor het eerste elftal tegenstander v.v Dronrijp. De Vrouwen 1 ontvingen Zeerobben VR1. Een klein overzichtje van deze wedstrijden.

 

Fc Harlingen Vrouwen 1

Met duidelijk aanwezige zenuwen was het zaterdag eindelijk zo ver! De Vrouwen 1 speelden eindelijk weer eens een officiële wedstijd. Van tevoren was het al wel bekend dat het een zware wedstrijd zou gaan worden, met Zeerobben VR1 uitkomend in een hogere klasse als tegenstander. In de eerste helft kwam fc Harlingen er nauwelijks aan te pas en was het de tegenstander die de kansen en uiteindelijk ook de doelpunten creëerde. Tijdens de tweede helft kwam fc Harlingen iets vaker aan de bal en werden er toch ook kansen gecreëerd. Toch was het Zeerobben die liet zien waarom zij een klasse hoger spelen. Eindstand 0-6. Foto’s gemaakt door Peter IJdema zie je hieronder.

 

Fc Harlingen 1

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er enkele nieuwelingen op papier komen te staan. Zo komt Jeep Outhuyse vanuit het vierde elftal en komen Mathijs de Baat en Max Nijenhuis van buiten Harlingen. Verder stonden in de basis Pieter Wesseloo, Mateusz IJpe, Stefan Adema, Ivo Wilkeshuis, Bas Helfferich, Tetze Helvrich, Youri Bouma en Remko Zandberg. Op de bank begonnen de voormalig A-junioren: Daniël Bleeker, Aaron Bouwhuis, Allard Hoekstra en Martijn Homminga. Egbert-Jan Panbakker was tweede doelman. Het waren de gasten uit Dronrijp die scherp aan het duel begonnen, want al binnen vijf minuten werd doelman Pieter Wesseloo gepasseerd. Een vroege achterstand voor fc Harlingen, maar er was nog tijd genoeg om wat terug te doen. Dat was na zo’n tien minuten toen er een goede bal gegeven werd aan Max Nijenhuis, maar voordat hij uit kon halen, werd er goed verdedigd door de gasten. Vijf minuten voor rust kreeg fc Harlingen een vrije trap toegekend niet ver van het doel. Remko Zandberg ging achter de bal staan en miste maar net.

 

Na de rust bleken de gasten het meest effectief, want na een uur spelen stond de 0-2 op het scorebord. Vijf minuten later liepen de gasten uit naar 0-3 na een hard schot in de kruising. In de slotfase was er een overtreding op Stefan Adema bij de middellijn, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Dronrijp profiteerde hier optimaal van en scoorde nogmaals. Ondanks protest van de thuisploeg werd het doelpunt toegekend. Fc Harlingen speelde niet haar beste wedstrijd, maar de 0-4 was eigenlijk wat geflatteerd.

 

Programma

Na 2 oefenwedstrijden en 1 bekerwedstrijd tegen ploegen uit de vierde klasse heeft Vrouwen 1 een goede voorbereiding gehad. Fc Harlingen zal uitkomen in de vijfde klasse en speelt zaterdag haar eerste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen S.F. Deinum.

 

De tweede bekerwedstrijd voor fc Harlingen 1 is een uitwedstrijd tegen de nieuwe club Blauw Rood ’20. Deze club ontstond vorig jaar toen zaterdag- en zondagvoetballers in Bolsward besloten apart van elkaar verder te gaan. Sc Bolsward bleef de zaterdagclub en de nieuwe zondagclub kreeg de naam Blauw Rood ’20. Als speellocatie wordt sportpark It Fliet in Witmarsum gebruikt.

 

Blauw Rood ’20 incasseerde afgelopen weekend een ruime nederlaag tegen RKO. Fc Harlingen verloor ook en dus zullen beide ploegen zondag voor de volle winst willen gaan. De wedstrijd op sportpark It Fliet in Witmarsum begint zondag om 14.00 uur.

 

Vrijdag 10 september, thuis

19.30 fc Harlingen 2 – v.v. Dronrijp 2

 

Zaterdag 11 september, thuis

14.35 fc Harlingen VR1 – S.F. Deinum VR1

 

Zondag 12 september, thuis

10.00 fc Harlingen 4 – Oosterlittens 4

 

Zondag 12 september, uit

10.00 vv Sneek Wit Zwart 3 – fc Harlingen 3

10.45 MKV'29 3 – fc Harlingen 2

11.00 FVC 3 – fc Harlingen 5

14.00 vv Blauw Rood'20 1 – fc Harlingen 1

Foto's: Peter IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Subsidieregeling compensatie OZB maatschappelijk vastgoed vrijwilligersorganisaties

09-09-2021

HARLINGEN - Op 18 mei 2021 heeft het college van B&W de subsidieregeling compensatie OZB maatschappelijk vastgoed 2021 vastgesteld.

Najaarsconcert "As the leaves fall" verplaatst naar Grote Kerk

09-09-2021

HARLINGEN - Het najaarsconcert "As the leaves fall" op zaterdag 11 sept. wordt verplaatst van de Michaelkerk naar de Grote Kerk in Harlingen.

Razende Roeland raast lekker met Metallica’s Black album

09-09-2021

HARLINGEN - Deze donderdagavond is het Metallica wat de ether van Omroep RSH en Radio Eenhoorn vult, ook via het internet is het een uur lang Metallica’s black album wat aandacht krijgt.

Reacties