Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

04-09-2020

HARLINGEN - Vrouwen 1 van fc Harlingen speelden een nuttige oefenwedstrijd tegen SC Franeker VR1 afgelopen zaterdag.

Weekendoverzicht senioren fc Harlingen Vol trots poseren ze voor de groep Vrouwen, Peter Outhuijse (R) en Roy Dijkstra (L). Na een korte voorbereiding gaat het team zich klaar maken voor het bekerduel tegen Zeerobben VR1 aanstaande zaterdag. Foto: E.c.A.

Een nieuw seizoen met een vernieuwd en verjongd VR1 onder leiding van nieuwe trainer Peter Outhuijse. Voor de mannen van fc Harlingen 1 stond afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd op het programma. De mannen o.l.v. Steffen Hansma namen het in Leeuwarden op tegen 3e klasser LVV Friesland. Het bekerduel leverde een mooi voetbalgevecht op. Wat staat er voor komend weekend op het programma? Een klein overzichtje:

 

SC Franeker VR1 – fc Harlingen VR1

De Vrouwen 1 van fc Harlingen begonnen sterk aan de oefenwedstrijd tegen SC Franeker VR1 en dat resulteerde gelijk al in een goede kans voor de Harlingers maar de keepster van Franeker voorkwam een goal. De aanval die volgde zette Franeker op een 1-0 voorsprong. Fc Harlingen VR1 gaf niet op en bleef voetballen. En af en toe kwamen ze er gevaarlijk doorheen. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten voor fc Harlingen. Duidelijk was dat de vrouwen van SC Franeker al wat langer aan het trainen waren en al meer op elkaar in waren gespeeld.  De snelle spitsen van SC Franeker wisten er 6 -0 van te maken en de verdediging van fc Harlingen had het zwaar die middag. Toch nog een kleine beloning voor het harde werken want vlak voor tijd maakte fc Harlingen nog de 6 -1. Ondanks alles werd er goed gevoetbald door de vrouwen van fc Harlingen en ziet de begeleiding veel progressie.

 

LVV Friesland 1 – fc Harlingen 1                                                                                                                          

In de beginfase van het bekerduel tegen LVV Friesland oogden de Harlingers nog niet helemaal scherp en dit leverde al binnen 5 minuten de eerste goal van de wedstrijd op. Dit eenmaal achter de rug leek fc Harlingen 1 wakker en dit resulteerde al snel in een paar goede kansen. De grootste kans was voor Remko, die zijn inzet gekeerd zag worden door de sterk spelende Leeuwarder doelman. De Leeuwarders werden na hun vroege goal nauwelijks meer echt gevaarlijk, echter was het doelman Pieter Wesseloo die nog wel op schitterende wijze een vrije trap op de lat te wist te tikken.

 

In de tweede helft zorgde de regen en de matige grasmat voor weinig goed voetbal en veel onderlinge duels, waarin de Harlingers weinig onderdeden voor de sterke tegenstanders van de thuisploeg. Toch kon LVV profiteren van een fout aan de kant van de Harlingers. Doelman Pieter leek de bal nog knap tegen te houden, echter deed hij dit net buiten zijn zestien meter gebied. Dit leverde een directe rode kaart op en dit betekende dus dat er een tandje bij moest bij de overige 10 ouwe Seunen. Lolke werd ingebracht als vervanger voor Pieter en deed dit naar behoren. Hij wist gedurende de tweede helft een aantal cruciale reddingen te maken. Toch waren het de Harlingers die de grootste kansen creëerden. Remko wist zichzelf knap vrij te spelen, maar zag zijn inzet vanuit kansrijke positie in het zijnet belanden. Ook pogingen van Ivo, Imro en Sjouke troffen geen doel. Aan de andere kant dacht de thuisploeg de wedstrijd te beslissen, echter was het de scheidsrechter die buitenspel constateerde. Zo bleef de marge dus 1 goal en bleven de 10 Harlingers erin geloven. In de 85e minuut resulteerde dit dan toch nog in de welverdiende gelijkmaker. Remko kreeg na een lange bal van achteruit de bal bij de ingevallen Marco en hij wist met een lage schuiver de 1-1 op het scorebord te zetten. De vreugde aan Harlinger zijde was groot en de verdiende punt werd uiteindelijk veiliggesteld.

 

Komend weekend

Zaterdag ontvangt fc Harlingen VR1 de vrouwen van Zeerobben voor een bekerduel. Het tweede bekerduel voor de mannen van fc Harlingen 1 wordt zondag thuis tegen vv Lemmer gespeeld. De Lemsters moesten vorig weekend een nederlaag incasseren tegen Mildam en zullen zich daarvan willen revancheren. Als fc Harlingen echter dezelfde inzet toont als in Leeuwarden, dan is het zeker mogelijk dat de drie punten in de havenstad blijven.

 

Programma*:

Zaterdag 5 september, thuis:

14:30     fc Harlingen VR1 - Zeerobben VR1 (beker)

 

Zondag 6 september, thuis:

14:00     fc Harlingen 1 – vv Lemmer 1 (beker)

 

Zondag 6 september, uit:

14:15     LSC 1890 7 - fc Harlingen 2 (beker)

*Wijzigingen voorbehouden

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlingse Orren Smeding klaar voor EK roeien in Duisburg!

04-09-2020

DUISBURG - Zaterdag 5 september is het zover: dan gaan in Duisburg de Europese kampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar van start.

Laatste ronde sale: helft van de helft!

04-09-2020

HARLINGEN - Dit is uw laatste kans om de sale collectie bij Zensa Moda voor de helft van de helft in te slaan!

PvdA Harlingen: Sloeproeiers en sportvissers weer veilig in de haven!

04-09-2020

HARLINGEN - Sloeproeiers en sportvissers vestigden binnen de PvdA Harlingen de aandacht op de mogelijke beperking van of zelfs verbod op hun sportieve en recreatieve gebruik van de Industriehaven en Willemshaven als gevolg van de in mei 2020 door de gemeenteraad vastgestelde havenverordening.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Greenart Production Greenart Production Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires