De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

04-09-2020

HARLINGEN - Vrouwen 1 van fc Harlingen speelden een nuttige oefenwedstrijd tegen SC Franeker VR1 afgelopen zaterdag.

Weekendoverzicht senioren fc Harlingen Vol trots poseren ze voor de groep Vrouwen, Peter Outhuijse (R) en Roy Dijkstra (L). Na een korte voorbereiding gaat het team zich klaar maken voor het bekerduel tegen Zeerobben VR1 aanstaande zaterdag. Foto: E.c.A.

Een nieuw seizoen met een vernieuwd en verjongd VR1 onder leiding van nieuwe trainer Peter Outhuijse. Voor de mannen van fc Harlingen 1 stond afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd op het programma. De mannen o.l.v. Steffen Hansma namen het in Leeuwarden op tegen 3e klasser LVV Friesland. Het bekerduel leverde een mooi voetbalgevecht op. Wat staat er voor komend weekend op het programma? Een klein overzichtje:

 

SC Franeker VR1 – fc Harlingen VR1

De Vrouwen 1 van fc Harlingen begonnen sterk aan de oefenwedstrijd tegen SC Franeker VR1 en dat resulteerde gelijk al in een goede kans voor de Harlingers maar de keepster van Franeker voorkwam een goal. De aanval die volgde zette Franeker op een 1-0 voorsprong. Fc Harlingen VR1 gaf niet op en bleef voetballen. En af en toe kwamen ze er gevaarlijk doorheen. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten voor fc Harlingen. Duidelijk was dat de vrouwen van SC Franeker al wat langer aan het trainen waren en al meer op elkaar in waren gespeeld.  De snelle spitsen van SC Franeker wisten er 6 -0 van te maken en de verdediging van fc Harlingen had het zwaar die middag. Toch nog een kleine beloning voor het harde werken want vlak voor tijd maakte fc Harlingen nog de 6 -1. Ondanks alles werd er goed gevoetbald door de vrouwen van fc Harlingen en ziet de begeleiding veel progressie.

 

LVV Friesland 1 – fc Harlingen 1                                                                                                                          

In de beginfase van het bekerduel tegen LVV Friesland oogden de Harlingers nog niet helemaal scherp en dit leverde al binnen 5 minuten de eerste goal van de wedstrijd op. Dit eenmaal achter de rug leek fc Harlingen 1 wakker en dit resulteerde al snel in een paar goede kansen. De grootste kans was voor Remko, die zijn inzet gekeerd zag worden door de sterk spelende Leeuwarder doelman. De Leeuwarders werden na hun vroege goal nauwelijks meer echt gevaarlijk, echter was het doelman Pieter Wesseloo die nog wel op schitterende wijze een vrije trap op de lat te wist te tikken.

 

In de tweede helft zorgde de regen en de matige grasmat voor weinig goed voetbal en veel onderlinge duels, waarin de Harlingers weinig onderdeden voor de sterke tegenstanders van de thuisploeg. Toch kon LVV profiteren van een fout aan de kant van de Harlingers. Doelman Pieter leek de bal nog knap tegen te houden, echter deed hij dit net buiten zijn zestien meter gebied. Dit leverde een directe rode kaart op en dit betekende dus dat er een tandje bij moest bij de overige 10 ouwe Seunen. Lolke werd ingebracht als vervanger voor Pieter en deed dit naar behoren. Hij wist gedurende de tweede helft een aantal cruciale reddingen te maken. Toch waren het de Harlingers die de grootste kansen creëerden. Remko wist zichzelf knap vrij te spelen, maar zag zijn inzet vanuit kansrijke positie in het zijnet belanden. Ook pogingen van Ivo, Imro en Sjouke troffen geen doel. Aan de andere kant dacht de thuisploeg de wedstrijd te beslissen, echter was het de scheidsrechter die buitenspel constateerde. Zo bleef de marge dus 1 goal en bleven de 10 Harlingers erin geloven. In de 85e minuut resulteerde dit dan toch nog in de welverdiende gelijkmaker. Remko kreeg na een lange bal van achteruit de bal bij de ingevallen Marco en hij wist met een lage schuiver de 1-1 op het scorebord te zetten. De vreugde aan Harlinger zijde was groot en de verdiende punt werd uiteindelijk veiliggesteld.

 

Komend weekend

Zaterdag ontvangt fc Harlingen VR1 de vrouwen van Zeerobben voor een bekerduel. Het tweede bekerduel voor de mannen van fc Harlingen 1 wordt zondag thuis tegen vv Lemmer gespeeld. De Lemsters moesten vorig weekend een nederlaag incasseren tegen Mildam en zullen zich daarvan willen revancheren. Als fc Harlingen echter dezelfde inzet toont als in Leeuwarden, dan is het zeker mogelijk dat de drie punten in de havenstad blijven.

 

Programma*:

Zaterdag 5 september, thuis:

14:30     fc Harlingen VR1 - Zeerobben VR1 (beker)

 

Zondag 6 september, thuis:

14:00     fc Harlingen 1 – vv Lemmer 1 (beker)

 

Zondag 6 september, uit:

14:15     LSC 1890 7 - fc Harlingen 2 (beker)

*Wijzigingen voorbehouden

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlingse Orren Smeding klaar voor EK roeien in Duisburg!

04-09-2020

DUISBURG - Zaterdag 5 september is het zover: dan gaan in Duisburg de Europese kampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar van start.

Laatste ronde sale: helft van de helft!

04-09-2020

HARLINGEN - Dit is uw laatste kans om de sale collectie bij Zensa Moda voor de helft van de helft in te slaan!

PvdA Harlingen: Sloeproeiers en sportvissers weer veilig in de haven!

04-09-2020

HARLINGEN - Sloeproeiers en sportvissers vestigden binnen de PvdA Harlingen de aandacht op de mogelijke beperking van of zelfs verbod op hun sportieve en recreatieve gebruik van de Industriehaven en Willemshaven als gevolg van de in mei 2020 door de gemeenteraad vastgestelde havenverordening.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda De Omdraai De Omdraai Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen
Zensa Moda Zensa Moda De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona