De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weekendoverzicht HMHC

05-10-2020

HARLINGEN - Met: Dames 1 geeft winst uit handen en Veteranen winnen wederom.

Weekendoverzicht HMHC Team van de week: HMHC B1.

Dames 1 geeft winst uit handen

Om 12:15 uur verzamelden de Harlinger dames 1 op de club. Eerst een goede uitleg over hoe de dames de zone moesten dekken, waarna de dames met goede moed aan de warming up begonnen. Na een goede warming up waren de Harlinger dames klaar voor de wedstrijd, echter waren de dames van Hoogeveen nog nergens te bekennen.

 

Om 13:30 uur klonk dan toch het fluitsignaal, en de Harlinger Dames pakten hun taken gelijk op. Er werd hoge druk gezet en de dames van Hoogeveen wisten hier niet onderuit te hockeyen. Harlingen wist vele kansen te creëren maar een doelpunt liet op zich wachten. Uiteindelijk was het Jenna Burkels die het eerste doelpunt wist te scoren. De dames wisten dit spel even vol te houden. Hun tweede doelpunt werd gescoord door “oud dames 1 speelster”, terug van weggeweest, Sterre de Ruyter. Vlak na dit doelpunt ging het bergafwaarts. De dames wisten elkaar niet meer te vinden en konden elkaar niet meer bereiken. Hoogeveen kwam hierdoor in hun spel.

 

Het lukte de dames van Harlingen niet om het spel naar hun eigen hand te zetten. Gedurende het derde kwart kwamen de dames 2-4 achter te staan. Het laatste deel van de wedstrijd werd de 3-4 nog gescoord. Helaas duurde de wedstrijd te kort voor een gelijkspel en was de teleurstelling en frustratie groot. Volgende week spelen de dames uit in Winschoten en hopen dan weer te knallen!

 

 

Veteranen winnen wederom!

Afgelopen zondag traden de HMHC-veteranen aan tegen de MHC Roden. Roden blijkt elk seizoen een lastige tegenstander door technische spelers en goed combinatiespel. De Harlinger-veteranen hebben vanaf het begin van het seizoen afgesproken om vanaf het eerste fluitsignaal druk te zetten en vanuit balbezit opbouwend te hockeyen. Dit is mogelijk door een fit team met de luxe van nieuwe aanwas, waardoor er voldoende wissels beschikbaar zijn.

 

Ook in deze wedstrijd werd strikt aan de opdracht gehouden; druk zetten, combineren en als middenveld meebewegen met de omschakelingen in het veld. Doorzetten. Roden had echter gelijke plannen en drukte Harlingen in het begin van het eerste kwart terug op eigen helft. Spannend maar het leidde tot slechts 1 kans en..... die werd benut: 0-1. Het bleek ook direct de ommekeer!

 

De Harlingers vonden elkaar weer makkelijker, combinaties lukten en het initiatief was terug. Dit werd aan het eind van het eerste kwart beloond door een goal van Jan Willem Tetteroo, 1-1. Het tweede kwart verliep het spel op-en-af en was het nu Rolof Gijtenbeek die voor de 2-1 zorgde. Roden is echter een tegenstander die tot het einde gevaarlijk blijft. Zaak was het om druk te blijven zetten. Dat dit lukte, bleek uit het feit dat Jan Willem Tetteroo ook de 3-1 en de 4-1 op zijn conto kon schrijven. Mooie partij hockey waarbij er als een team werd gewerkt voor de winst. Positief, opbouwend en aanvallend!

 

TEAM VAN DE WEEK: HMHC B1 maakt de coaches trots

Zaterdag 3 oktober 14.30 uur, weinig wind, droog en een prima temperatuur, een perfecte basis voor een mooie pot hockey op het HMHC-terrein. Helaas zonder de enthousiaste supporters van MB1 en die hebben een fantastische wedstrijd gemist!

 

De wedstrijd was tegen het hogergeplaatste Quick Stick uit Heerenveen. De meiden van MB1 gingen vliegend van start, wellicht door een kleine onderschatting van Quick Stick; die wisten even niet wat hun overkwam. Onze meiden speelden de bal goed rond, en door de bal telkens te verleggen wisten ze verschillende gevaarlijke situaties te creëren bij de cirkel van de tegenstander.

 

Echter één probleem; de bal wilde maar niet in het doel, wat we ook probeerden!  Door goed keeperswerk van de tegenstander en het missen van een beetje geluk aan onze zijde bleef het doel leeg.  Helaas wist Quick Stick wel één van hun weinige kansen te verzilveren. De meiden hebben stuk voor stuk tot het einde toe gestreden maar HMHC MB1 moest het veld zonder punten verlaten. Kortom; een geweldige wedstrijd met een vertekend resultaat, aldus de twee trotse coaches.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 verliest van MKV

05-10-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 is er zondag niet in geslaagd punten mee terug te nemen uit Leeuwarden.

Midlumer bokkenjacht als opening van de kinderboekenweek

05-10-2020

HARLINGEN - Op woensdagmiddag 30 september gingen de leerlingen van IKC Middelstein in groepjes door het dorp om te zoeken naar ‘bokken’.

Ruim 650 kilometer aan Friese wateren opgeruimd tijdens Skjin Wetter

05-10-2020

HARLINGEN - Van zaterdag 26 september tot en met 3 oktober hebben ruim 50 organisaties met meer dan duizend Friese vrijwilligers de grote schoonmaakactie Skjin Wetter gehouden.

Reacties

Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei