Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk at the movies!

Heerlijk at the movies!

Op 16, 17 & 18 oktober wordt de parkeerplaats aan de Westerzeedijk in Harlingen omgebouwd tot een drive-in bioscoop. Bestel nu je tickets!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weekendoverzicht fc Harlingen

11-10-2019

HARLINGEN - Pupil van de Week Mente Brandsma gaat de wedstrijd fc Harlingen - vv de Wâlden aftrappen.

Weekendoverzicht fc Harlingen Om 14.00 uur trapt Pupil van de Week Mente Brandsma af en zal hij proberen de eerste goal te scoren voor fc Harlingen.

Fc Harlingen Vrouwen 1

Afgelopen zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd van de Vrouwen 1 tegen NOK VR1 op het programma en werd er op een zonovergoten zaterdagmiddag het eerste punt binnengehaald.

 

Om 12:00 uur werd er in Oudemirdum afgetrapt en de Vrouwen begonnen sterk aan de wedstrijd, daar Julia na 8 minuten de 0-1 binnenschoot. Het aantal kansen waren voor beide ploegen evenwichtig, maar na 18 minuten te hebben gespeeld ging het mis voor fc Harlingen. NOK wist binnen een minuut de stand om te buigen naar 2-1. Fc Harlingen herpakte zichzelf weer en in minuut 45+1 wist de inmiddels ingevallen Gwen de stand weer gelijk te trekken.

 

Er volgde een aantal wissels in de rust en de dames begonnen goed aan de tweede helft want na amper 4 minuten te hebben gespeeld wist Sascha de Harlingers weer op voorsprong te zetten. Lang konden de dames niet genieten van de voorsprong want een minuut later lag de 3-3 weer in het net. De wedstrijd was verder in evenwicht daar beide ploegen goede kansen hadden de wedstrijd naar zich toe te trekken. Gescoord werd er niet meer en de wedstrijd eindigde in 3-3.

 

Fc Harlingen 1

Op een koud en winderig Terschelling behaalde fc Harlingen 1 afgelopen zondag een dik verdiende zege op het sportpark van Midsland tegen sc Terschelling. Fc Harlingen begon goed aan het duel en testte de keeper al in de zesde minuut door een vrije trap goed in te schieten, maar de keeper redde knap.

 

In de 13e minuut kwam Terschelling tegen de verhouding in op voorsprong. Een vrije trap werd niet goed verdedigd en mede gedragen door de wind belandde de bal in de verre kruising: 1-0. Echter na drie minuten kwam fc Harlingen al op gelijke hoogte, nadat een afvallende bal tegen de touwen werd geknald. Terschelling probeerde het maar stuitte op keeper Egbert-Jan Panbakker. In de 25e minuut schoof Remko de 1-2 binnen en kwam fc Harlingen op een verdiende voorsprong. Zes minuten voor rust zette Bas fc Harlingen op 1-3.

 

Na de pauze krulde Jesse de 1-4 keurig in het doel op aangeven van Remko en dit werd tevens de eindstand. Terschelling creëerde weinig, maar fc Harlingen miste de precisie, want anders had de score nog hoger uit kunnen vallen.

 

Komend weekend

Aanstaande zaterdag 12 oktober stond de stadsderby tegen Zeerobben VR1 op het programma. Deze wedstrijd zal naar een andere datum worden verplaatst.

 

Na het goede resultaat op Terschelling wacht voor fc Harlingen 1 zondag de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander deze middag is vv de Wâlden. De Wâlden staat na de ruime zege van zondag op de vierde plaats en drie punten voor op fc Harlingen. Vorig seizoen eindigde het thuisduel onbeslist. De gasten zullen niet met lege handen naar huis willen gaan. Fc Harlingen zal er daarentegen alles aan willen doen om de punten in eigen huis te houden. Als fc Harlingen dezelfde inzet toont als op Terschelling bestaat er geen twijfel op een goede afloop. Wedstrijdsponsor deze middag is R. de Jong Schilderspecialist Harlingen en de wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

Pupil van de Week

Pupil van de Week Mente Brandsma mag de wedstrijd aftrappen. Mente is 11 jaar en zit in groep 8 van OBS ‘t Wad. Hij was nog maar net 4 jaar geworden toen hij voor het eerst op voetbal ging. Eerst bij VV Harlingen en nu bij fc Harlingen. Sinds september zit Mente bij de JO12-1 en speelt hij rechtsachter, wat ook zijn favoriete positie is. Mente zegt dat het altijd gezellig is bij fc Harlingen en hij voetbalt daar dan ook met veel plezier. Jori van der Meijden is zijn favoriete leider en Arjan Outhuyse en Jelmer Kooistra zijn zijn favoriete trainers. Matthijs de Ligt is de beste voetballer ooit en Ajax is zijn favoriete club. Verder vindt Mente het erg leuk om te gamen, te zwemmen en buiten te spelen. Oh ja, én hij is dol op pizza!

 

Programma senioren:

Zondag 13 oktober, THUIS:

09.45 uur Fc Harlingen 3 – Drachten 3

10.00 uur Fc Harlingen 4 – SWZ Boso Sneek 3

11.45 uur Fc Harlingen 2 – S.C. Stiens 2

14.00 uur Fc Harlingen 1 – De Walden 1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bootjes geplaatst op gemeentegrond? Voorkom in beslagname

11-10-2019

HARLINGEN - Met het watersportseizoen dat ten einde loopt ziet de gemeente Harlingen weer diverse bootjes op gemeentegrond liggen.

Team Twan gaat 8 kilometer hardlopen voor Stichting Semmy

11-10-2019

HARLINGEN - Op 20 oktober tijdens de marathon van Amsterdam gaan Gwen, René, Wesley, Anouk, Gijs, Jori en Hilko als Team Twan 8 kilometer hardlopen om geld in te zamelen voor het goede doel Stichting Semmy.

Het Alternatief 47

11-10-2019

HARLINGEN - Vanavond zijn we weer met z’n drieën om een uitzending te maken.

Reacties

Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen
Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Greenart Production Greenart Production Copini Opticiëns Copini Opticiëns Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen