Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Weekendoverzicht fc Harlingen

12-12-2019

HARLINGEN - De vrouwen van fc Harlingen 1 wisten afgelopen zaterdag met 2-1 te winnen van Scharnegoutum VR1.

Weekendoverzicht fc Harlingen Pupil van de Week Matteo Wierda mag de aftrap verrichten.

Peter IJdema heeft hier foto’s gemaakt en die zie je onder aan deze pagina. De inhaalwedstrijd van woensdagavond in Stavoren kon helaas niet gewonnen worden. Het werd 4-0 voor QVC VR1.

 

Fc Harlingen 1 pakte afgelopen zondag in Groningen een punt tegen de koploper De Wilper Boys. De thuisploeg had de eerste helft het meeste balbezit en kreeg een aantal hoekschoppen maar deed hier echter niets mee wat gevaar opleverde. Na ruim een half uur spelen kwam de bal ongelukkig tegen de hand van een Harlinger en hiervoor gaf de scheidsrechter een strafschop. De thuisploeg wist hier wel raad mee en zette de 1-0 ruststand op het scorebord. Na de rust een beetje hetzelfde beeld als daarvoor. De Wilper Boys waren meer aan de bal, maar de Harlinger defensie stond goed. Ook nu deed de tegenstander niks met de vele hoekschoppen die men kreeg. Er waren tot dan toe weinig hoogtepunten te noteren, totdat na ruim een uur spelen Siefko Jager er vandoor ging en onreglementair werd afgestopt en fc Harlingen een vrij trap kreeg. Deze belandde in de zestien waarna Sjouke Bootsma precies op de goede plek stond om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten: 1-1. Mooier werd het voetbal hierna niet, maar de Harlinger defensie gaf geen krimp en hield keurig stand. Het bleef spannend tot het einde, maar gescoord werd er niet meer en dus pakte fc Harlingen een punt tegen de koploper.

 

Komend weekend:

De mannen van fc Harlingen 1 spelen zondag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop waarbij Rival Mosselen de wedstrijdsponsor is. Ook deze keer wordt er gespeeld tegen een onbekende tegenstander, want dan komt Langweer op bezoek.  Voor beide teams telt zondag alleen de winst. Langweer verloor de laatste vier duels, maar was niet altijd de mindere ploeg. fc Harlingen behaalde in de laatste twee duels vier punten. Als er zondag wordt gewonnen, dan sluit men met een goed gevoel de eerste seizoenshelft af. Op sportpark Vierkantsdijk begint zondag om 14.00 uur de wedstrijd en Pupil van de Week Matteo Wierda mag de aftrap verrichten.

 

Matteo is 10 jaar en zit op basisschool De Skelp in Drachten. Matteo vindt het erg leuk om Pupil van de Week te zijn zondag en begint te vertellen: “Ik zat eerst op wedstrijdzwemmen omdat mijn broers dat ook deden, maar voetballen vind ik veel leuker. Na veel oefenen op het voetbalveldje in de grote speeltuin kwam ik in februari of maart 2019 bij fc Harlingen voetballen in JO10. Mijn positie in het veld? Ik kan overal wel staan. Ook keepen kan ik wel goed. Ik vind het voetballen bij fc Harlingen heel leuk omdat we een leuk team hebben met leuke begeleiders en trainers zoals Rico en Youri. Ik vind het ook leuk om op zaterdag na de wedstrijd op de club te blijven om met vrienden te voetballen en naar andere wedstrijden kijken. Het is altijd gezellig. We zijn ook twee keer naar Cambuur geweest met fc Harlingen en de laatste keer mochten we de line-up doen. Dat was ook heel leuk!

 

Als Matteo niet buiten aan het voetballen is dan kijkt hij thuis naar voetballen op Fox Sport en naar voetbal filmpjes op YouTube laat vader Siebrand weten. “Soms ziet hij een trucje van een voetballer op tv en dan gaat hij dat in de speeltuin proberen en oefenen.” Matteo zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Lasse Schöne. Tenslotte laat Matteo nog weten dat zijn lievelingseten witte spaghetti is (spaghetti Carbonara) en kan soms zo lang zeuren tegen zijn vader, net zo lang als nodig is, totdat ze dat gaan eten. Matteo heeft erg veel zin in zondag: “Ik mag de hele middag bij fc Harlingen 1 zijn. Ik mag ook bij de spelers in de bestuurskamer zitten en bij hun op de bank zitten. Ik hoop dat ze winnen!

 

Na de wedstrijd zal er livemuziek zijn met medewerking van Benny Bakker. Ook zal het Rad van Fortuin zijn rondjes weer gaan draaien en zijn er leuke prijsjes te winnen.

 

Programma senioren:

Zaterdag 14 december, UIT:

14.30 uur SDS VR1 - fc Harlingen VR1

 

Zondag 15 december, THUIS:

09.45 uur fc Harlingen 3 – LAC Frisia 3

12.00 uur fc Harlingen 2 – Drachten 3

14.00 uur fc Harlingen 1 – Langweer 1

 

Zondag 15 december, UIT:

10.00 uur vv Gersloot 1 – fc Harlingen 4

 

 

Foto's: Peter IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zoutsloter Kerstmarkt weer in de startblokken!

12-12-2019

HARLINGEN - Zaterdag 14 december staat de Zoutsloot weer vol met kraampjes met bijzondere, handgemaakte en nostalgische woonaccessoires, kleding, cadeaus, versieringen, hebbedingen en véél méér!

Lions Harlingen zamelt mobieltjes in op kerstmarkt

12-12-2019

HARLINGEN - Lions Harlingen heeft een nieuwe actie op touw gezet: de serviceclub wil wil Jesse Mulder steunen.

Weet u het nog?

12-12-2019

HARLINGEN - Twee jaar geleden startten wij, de Topmoppies, met onze sponsoractie voor de Hulphond op de Zoutsloter Kerstmarkt.

Reacties

DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona