Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Wedstrijdverslagen en uitslagen HMHC Dames 1 en Meiden A1

20-11-2017

HARLINGEN - Dames 1 zet ijzersterke pot neer tegen ongeslagen koploper

Wedstrijdverslagen en uitslagen HMHC Dames 1 en Meiden A1 Dames 1: Een sprong in de lucht door Monica Schaafsma's harde bal.

Afgelopen zondag vertrokken de Harlinger dames naar Dronten, waar ze een wedstrijd speelden tegen koploper Flevoland. Flevoland heeft nog geen één keer verloren in deze competitie, maar Harlingen was vol vertrouwen. Dit bleek ook gedurende de wedstrijd.

 

Flevoland zette zulke hoge druk, dat er gaten ontstonden. Hierdoor kon de achterhoede harde klappen naar voren geven of door middel van een beweging zelf oplopen. In het begin moest de voorhoede van Harlingen hier even aan wennen, maar gedurende de wedstrijd werd Harlingen steeds gevaarlijker. De achterhoede was ijzersterk en werd in de verdediging goed geholpen door het middenveld. Flevoland had mooie acties, maar door de sterke verdediging resulteerde dit nergens in. Manon van der Meer stond sterk te spelen achterin en wist via de zijlijn vaak een mooie bal af te leveren, waar Pien van Smeerdijk vocht voor elke bal. Pien maakte mooie snelle acties, waardoor Harlingen ook gevaarlijk kon worden.

 

Toch was het na een tijd toch Flevoland die door middel van een strafcorner in de lange hoek van het doel schoot. Vlak voor rust kregen zij nog een strafbal, die ze op het nippertje benutten. Toch lieten de dames van Harlingen hun kopjes niet hangen en zetten een nog sterkere tweede helft neer. Meer gevaar en ook drie strafcorners aan de kant van Harlingen. Jente Bijlsma wist zich met mooie bewegingen vaak de cirkel in te manoeuvreren. Harlingen liet zich niet kennen en vocht door. Flevoland scoorde helaas nog een keer, maar Harlingen kijkt terug op een ijzersterke wedstrijd tegen de koploper. De uitslag is ietwat geflatteerd, dus Harlingen kijkt uit Flevoland na de winterstop nog eens te treffen.

 

Aankomende zondag speelt Dames 1 haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Dash. Dit doen zij op de SUPER SUNDAY thuis om 12.45 uur. Voor de tijd spelen de veteranen om 11.00 uur tegen Roden. Na afloop is er erwtensoep met wat lekkernijen en een hoop gezelligheid.

 

Herfstkampioen Meiden A1 pakt eerste punt in reguliere competitie

Afgelopen zaterdag speelden de Harlinger Meiden A1 hun derde competitiewedstrijd in de eerste klasse uit tegen Lemmer Meiden A1. Na het kampioenschap in de voorcompetitie promoveerden de meiden naar de eerste klasse: een niveau hoger en dat is wennen. Na twee wedstrijden verloren te hebben, werd uitgekeken naar de wedstrijd in Lemmer.

 

 

Na een korte warming up startten de 11 meiden van Harlingen vol goede moed aan de wedstrijd. Direct aan het begin van de wedstijd werd, na balverlies op de helft van Lemmer in de tegenaanval die daarop volgde, een shoot gemaakt in de cirkel: strafcorner tegen. In de rebound werd het 1-0 voor de thuisspelende ploeg. Gedisciplineerd ging Harlingen op zoek naar de gelijkmaker. Regelmatig doken de spitsen Noor, Maud en Giulia op bij de goal van Lemmer, echter zonder resultaat. In een van de aanvallen werd onze rechtshalf geblesseerd en moest Harlingen de resterende 15 minuten van de eerste helft gedwongen met 10 spelers verder spelen.

 

De tweede helft startten we gelukkig weer met 11 speelsters. Na negen minuten was het Eva die als opkomende verdediger de bal onderschepte waarna Annemijn, vergezeld van Giulia, over rechts de cirkel in ging. De eerste voorzet werd gemist maar in de tweede poging scoorde Noor de gelijkmaker: 1-1.

Daarna bleef Harlingen aanvallend hockeyen, maar helaas zag Lemmer vijf minuten later kans om weer te scoren: 2-1. Tijd om teleurgesteld te zijn namen de meiden niet: er werd direct weer de aanval gekozen en in het kwartier dat volgde, kreeg Harlingen maar liefst vier strafcorners op rij. Helaas zonder resultaat.

 

Twee minuten voor tijd werd de inzet beloond: Julia onderschept de bal vlak achter de middellijn en brengt deze tot aan de 23-meterlijn waarna, mede dankzij onze midden mid Maura, uiteindelijk Annemijn de 2-2 binnenschiet.

 

Uiteindelijk een mooi resultaat na 70 minuten lekker hockeyen. Aanstaande zaterdag ontvangen we de nummer twee van de competitie: Westerkwartier.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De feestdagen staan weer voor de deur!

20-11-2017

HARLINGEN - Dat betekent dat de schoentjes weer gezet worden en er suprise creaties gemaakt worden.

Fc Harlingen verliest van de spits van Groninger Boys

20-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag middag kreeg de fc Harlingen de koploper in de derde klasse A van het zondag voetbal op bezoek.

Eén keer goud en twee keer zilver voor V&K-Stenen Man turnsters

20-11-2017

HARLINGEN - De eerste turncompetitie dames eerste en tweede divisie afgelopen zaterdag heeft voor V&K-Stenen Man een mooi resultaat opgeleverd.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns