De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Wederom een druk weekend bij HMHC

22-09-2020

HARLINGEN - Het hockeyweekend bij HMHC duurde deze week maar liefst vier dagen.

Zowel op vrijdag, zaterdag, zondag als maandag werd er gespeeld door Harlinger teams. Het weekend begon vrijdag met de Heren, die knap wonnen van HvA voor de Silver Cup. Zaterdag was natuurlijk jeugddag, waar natuurlijk met veel plezier gespeeld werd. Zondag speelden zowel de Dames, de Heren als de Veteranen. En op maandag sloten de Trimhockeyers het weekend af met hun wedstrijden in Emmeloord. Gecombineerd met het prachtige weer kunnen we weer spreken van een geslaagd lang weekend!

 

Jeugdoverzicht HMHC

Zaterdagochtend stond weer in het teken van de jongste jeugd. De mix F1, die met de week beter worden, speelden uit tegen Leeuwarden. Er werd weer heerlijk gehockeyd. De mix E8-1 speelde thuis tegen Quick Stick. Hier werd helaas verloren. De jongste groep van HMHC, de Funkeys, trainden afgelopen vrijdag en spelen geen wedstrijden. Deze groep enthousiaste jongens en meisjes, waar meedoen gratis is, groeit met de week.

 

In de loop van de zaterdag spelen de oudere jeugd, de elftallen. De mix D1 won wederom, nu met 4-1 tegen Graspiepers. De meiden van MC2 verloren nipt met 2-1 van Leeuwarden. MC1 speelde 1-1 tegen Sneek. De jongens van JC1 verloren met 8-0 tegen het zeer sterke Groningen, maar speelden ook nu zeer verdienstelijk.

 

MB2 speelde gelijk tegen Leeuwarden, 2-2. MB1 verloor met 3-1 van Graspiepers, na een zeer spannende en gelijkwaardige wedstrijd.

De meiden van MA1 konden het niet bolwerken tegen het sterke MA1 team van Leeuwarden. De uitslag van 10-2 was wat geflatteerd, de meiden speelden met name in het tweede kwart zeer sterk en scoorden toen de twee doelpunten. De zaterdag werd afgesloten door de meiden van MA2, die ook hun derde wedstrijd wonnen. Ditmaal met 8-1 van Sneek MA2. Ze staan knap gedeeld bovenaan in hun competitie.

 

Alertheid blijft nodig

Nu we ook in Friesland het aantal corona/Covid gevallen weer zien toenemen, is het van belang dat we ook rond de hockeyvelden alert blijven en ons aan alle regels blijven houden. De belangrijkste zijn welbekend: niet komen als je ziek bent, houdt 1,5 meter afstand van elkaar, gebruik ontsmettingsmiddelen en gebruik mondkapjes in de auto naar uitwedstrijden. Bij HMHC volgen we daarmee de adviezen van KNHB en RIVM. Meer informatie, ook over de verschillen bij jeugd en volwassenen, is te vinden op www.KNHB.nl.

 

Spelbegeleidersavond 22 september

Op dinsdag 22 september wordt er weer een spelbegeleidersavond georganiseerd door de technische commissie van HMHC in het clubhuis, uiteraard corona-proof. Deze avond wordt verzorgd door Grietje Bouma, met haar jarenlange hockeyervaring. Bij de jongste jeugd is het gebruikelijk dat ouders zelf de wedstrijden van hun kinderen ‘fluiten’. Omdat vooral spelplezier centraal staat is er geen sprake van een scheidsrechter maar van een spelbegeleider. Op deze avond, die ieder seizoen een aantal keren wordt georganiseerd, worden de regels van hockey besproken en hoe je op een plezierige manier een wedstrijd kunt begeleiden. Meer weten? Dat kan via een mail aan Technischecommissie@Harlingermhc.nl.

 

Onhandig verlies van Harlinger Dames 1

Afgelopen zondag speelden de dames wederom op eigen veld. Dit keer tegen Leeuwarden dames 1. Er werd al een keer eerder tegen dit team gespeeld tijdens een oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen, welke als zeer pittig werd ervaren. Het beloofde daarom ook weer een spannende wedstrijd te worden, maar de dames hadden goede moed. De vorige twee overwinningen stonden nog vers in het geheugen, dus de dames namen deze instelling mee in deze wedstrijd. Met de stralende zon begonnen de dames fel aan het eerste kwart. Er werden mooie acties gemaakt en er werd hard gewerkt als team. Dit resulteerde in een prachtig eerste doelpunt, die Harlingen op 1-0 voorsprong bracht. Leeuwarden speelde echter erg hoge druk, waardoor het voor de Harlingers erg zwaar werd. De dames lieten zich niet kennen en vochten goed door. Helaas wist Leeuwarden slim twee goaltjes te maken, met als resultaat eindstand 1-3 voor Leeuwarden na het eerste kwart. Na een korte bespreking, waarin duidelijk werd gemaakt dat ze echt niet slecht stonden te spelen, begonnen de dames aan het tweede kwart. De Leeuwarder dames bleven hoge druk zetten, maar Harlingen wist er toch een aantal keer onderuit te hockeyen. Er werden mooie combinaties gespeeld en ook Harlingen probeerde druk op de dames van Leeuwarden te zetten om het Leeuwarden lastig te maken. Echter lukte het Leeuwarden toch om nog een aantal keer te scoren. Ondanks een aantal kansen voor Harlingen lukte het niet om te scoren. De Harlingers wisten al dat het een pittige pot zou worden. Ze bleven knokken. Ondanks dat de meiden getraind hadden om onder de hoge zonedekking van Leeuwarden uit te hockeyen en dit eigenlijk keer op keer lukte, miste ze scherpte en balbezit in de afronding. In het derde kwart was de stand al 1-7, wat zeer geflatteerd was. In de rust werd een laatste tactiekbespreking gehouden. Het laatste kwart werd de wedstrijd door de Harlingers gewonnen met een strakke strafcorner in de hoek. Helaas redde de dames het niet meer op om de wedstrijd te beslissen, maar er werd Leeuwarden genoeg tegenstand geboden. Al met al prima spel met helaas wat meer scherpte van Leeuwarden in de aanvallende cirkel. Volgende week hebben de dames van Harlingen een weekje rust, waardoor ze meer tijd hebben voor de voorbereiding op de volgende wedstrijd tegen Hoogeveen op 4 oktober om 13.15 uur wederom op eigen veld.

 

Tweeslachtig weekend voor Heren 1 van HMHC

Dit weekend speelden de Harlingers maar liefst twee wedstrijden tegen HVA uit Assen. Op vrijdag was dit voor de Silver Cup en zondag in de reguliere competitie. De wedstrijd voor de Silver Cup werd vrijdagavond gespeeld aan de Westerzeedijk voor eigen publiek. Van het begin af aan lieten beide teams hun tanden zien en zo beloofde het een spannende wedstrijd te worden. HVA opende de score, maar de Harlingers wisten dat hun punten die dag niet uit konden blijven. In het tweede kwart stonden de Assenaren onder druk en probeerden de Harlingers de cirkel te kraken. In die volle cirkel wisten zij een aantal strafcorners te versieren, waaruit Vincent Steevensz na een afschuif vanaf de kopcirkel de bal via de stick van de tegenstander in de goal wist te brengen. Kort daarna bracht Albert Kuiper de bal via de achterlijn de cirkel in waar hij Sjoerd Nieuwland vond die deze actie voor hem afmaakte. Uit nog een strafcorner bracht Niek van der Zee de stand op 3-1 met een sleeppush in de lage hoek. Met deze voorsprong zetten de Harlingers in het derde kwart een beheerst spel neer waarin niks werd weggegeven en counters werden gehaald. Centraal verdediger Niek van der Zee wist op de eigen 23-meterlijn een bal te onderscheppen en bracht deze door een aantal één-tweetjes naar de kop van de cirkel waar hij met rust werd gelaten, met zijn backhand uit kon halen en de stand op 4-1 zette. In deze comfortabele positie zetten de Harlingers het beheerste spel voort tot het eind van de wedstrijd, terwijl HVA nog een kwart lang zijn spierballen liet zien. Zij wisten Harlingen goed onder druk te zetten en nog een aantal kansen te creëren waarvan één werd benut. Harlingen wist goed de tijd uit te spelen en is nu door naar de volgende ronde van de Silver Cup.

 

Zondagmiddag reisden de heren zelf af naar Assen. Met de warme zon op de wangetjes werd hier de strijd weer opnieuw gevoerd. Aan het begin van de wedstrijd maakten beide teams hun kansen en leek het erop weer een spannende wedstrijd te worden. De goals bleven uit tot het begin van het tweede kwart waarin HVA de score wist te openen en kort daarna de Harlingers op een 2-0 achterstand zette. Even waren er ook kansen voor Harlingen, maar na een strafcorner te benutten, sloot HVA de eerste helft af met 3-0. Het derde kwart wisten de heren de nul te houden en werd geprobeerd de achterstand in te halen. Die probeersels liepen op niks uit, maar vergden wel kostbare energie die de Harlingers in het vierde kwart nodig bleken te hebben. In dat kwart werden de heren gestraft met maar liefst vier tegengoals. Al met al een vertekend beeld. De Heren hopen aankomende zondag om 13.15 uur op eigen veld weer punten te pakken tegen Meppel, die ook door is naar de volgende ronde van de Silver Cup met een monsteruitslag. Dat belooft weer veel kijkplezier.

 

Veteranen verliezen in Heerenveen

Zondag speelde het veteranenteam in en tegen Quick Stick Heerenveen. De laatste keer dat er tegen Quick Stick werd gespeeld was in het vorige seizoen. In die wedstrijd hadden de Harlinger Veteranen geen antwoord op het uitstekende spel. Hoe anders deze keer! Aangezien het Harlinger spitsenduo familieverplichtingen had, traden de mannen met een ietwat gewijzigde opstelling aan. In het eerste kwart kon men elkaar al snel goed vinden. Snelle combinaties, goed overzicht maar geen rendement uit de aanvallen. Een oude sportwet treedt dan in werking; “als je zelf verzuimt te scoren, dan krijg je hem om de oren”. Uit een strafcorner scoort Quick Stick de 1-0. Het beeld uit het eerste kwart herhaalde zich in het 2e kwart, waarbij wederom vanuit een strafcorner werd gescoord, 2-0. In de rust een aantal wijzigingen op het middenveld en aanval. Hans Rienks maakte zijn rentree en Hendrik Postma en Niels Kappert wisselden van positie, waarbij Niels nu dieper ging spelen. Harlingen creëerde als zodanig ook meer druk. Door deze druk werd het spel vanuit Heerenveen harder. In het vierde kwart scoorde Harlingen door een goal van Titus Wesselius, 2-1. Dit bleef ook de einstand. Aankomende week spelen de veteranen een thuiswedstrijd om 11.45 uur tegen Daring.

 

TEAM VAN DE WEEK: Trimhockeyers HMHC spelen uitstekend in Emmeloord

Maandagavond is de avond waar velen de hele week naar uitkijken. Los van de drukke banen en drukke levens is het dan eindelijk tijd voor jezelf. Op het moment dat de trimmers van HMHC het magische groenblauwe shirt van HMHC aandoen veranderen ze in hockeymachines. Normaliter leven ze zich anderhalf uur uit tijdens de training, maar afgelopen maandag, 21 september vertrokken de Trimmers van HMHC naar Emmeloord, waar ze startten met de trimcompetitie, die na maanden stil te hebben gelegen eindelijk weer van start is.

 

 

De eerste wedstrijd werd tegen Stix uit Joure gespeeld. De Harlingers speelden goed en creëerden vele kansen. Hoewel de teams aan elkaar gewaagd waren, had Harlingen het veldoverwicht. De complimenten waren echter voor de Jouster keeper, die zijn goal knap schoonhield. De stemming zat er daarna goed in en met dezelfde energie werd gespeeld tegen De Meeuwen uit Emmeloord. Het positiespel klopte, er werd mooi opgebouwd en er werd nu wel gescoord. Het werd uiteindelijk 3-0 voor HMHC. Ook nu had dat meer kunnen zijn, want ook De Meeuwen hadden een uitstekende keeper. En het mag genoemd na de complimenten voor de andere keepers, ook de Harlinger keeper speelde een prima avond. De gebruikelijke nazit met de tegenstanders ging deze keer, vanwege de RIVM-maatregelen in Emmeloord, helaas niet door. Al met al een geslaagde start van het seizoen!

 

Bij trimhockey wordt er gewoon gehockeyd en getraind, maar worden wedstrijden niet in het weekend maar op maandagavond gespeeld. Iedere maand spelen de Friese clubs, en Emmeloord, tegen elkaar. Vier teams per locatie, twee locaties tegelijk. Afgelopen maandag in Leeuwarden en Emmeloord. Begin oktober onder andere in Harlingen. Sportiviteit en gezelligheid staan voorop, maar winnen is natuurlijk leuker. Zin om een keer mee te doen? HMHC heeft twee trimgroepen. Op maandagavond om 20.00 uur traint het mixteam. Op vrijdagavond om 19.00 uur traint het damesteam. Van harte welkom!

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Sportakkoord gemeente Harlingen een feit

22-09-2020

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag 18 september hebben de initiatiefnemers basketbalvereniging Green Lions, V&K Stenenman, De Skûle Welzijn en gemeente Harlingen hun handtekening gezet onder het lokaal sportakkoord.

Korting Festival bij Expert!

22-09-2020

HARLINGEN - Alléén vandaag: 10% korting op smartphones, tablets, navigatie en meer bij Expert Harlingen!

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg