De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Wat zijn de mooiste plaatsen om te bezoeken in Friesland?

26-08-2021

HARLINGEN - Aangezien het nu zomer is, is de kans groot dat je op het moment vakantie hebt of dit binnenkort krijgt.

Je kunt dan veel doen in je vrije tijd. Zo kun je bijvoorbeeld eens op www.photowall.nl/magazine kijken voor inspiratie om die ene lege muur in je woning wat op te vrolijken.

 

Dit kan op veel manieren, onder meer met foto’s van Harlingen. Natuurlijk kun je dan kiezen voor afbeeldingen op het internet, maar het is nog veel persoonlijker om dit te doen met je eigen foto’s.

 

Naast afbeeldingen van Harlingen kun je ook van andere prachtige plaatsen in Friesland foto’s ophangen in je huis. Denk hierbij onder meer aan de onderstaande plekken.

 

Dokkum

Dokkum is een historische stad die wordt gekenmerkt door indrukwekkende vestingmuren en een charmant stadscentrum. Het is een genot om door de grachten en muren van de stad te slenteren, de prachtige huizen te bewonderen en te ontspannen in een café aan het water. Ook vind je hier een fontein dat onderdeel uitmaakt van de 11Fountains. Vanuit Dokkum kun je bovendien eenvoudig naar andere mooie plaatsen rijden of zelfs fietsen. Zo is het Nationaal Park Lauwersmeer echt een aanrader. Dit mag dan wel op de grens met Groningen liggen, alsnog is voor het elke Fries een aanrader om hier een keer naartoe te gaan. Ook kun je hier prachtige foto’s maken van de mooie natuur, terwijl je in Dokkum zelf mooie afbeeldingen kunt schieten van de grachten en gebouwen.

 

Hindeloopen

Hindeloopen is een prachtig dorp aan het IJsselmeer dat tegenwoordig een populair watersportgebied is, vooral wind- en kitesurfen wordt hier veel gedaan. Ook heeft het een pittoresk historisch centrum met grachten, houten bruggen en charmante huizen, waardoor het zeer geliefd is geworden onder toeristen. Ondanks de huidige omvang heeft Hindeloopen een lange en kleurrijke geschiedenis. In de 14e eeuw werd het lid van de Hanze, een groep koopmansgilden en handelssteden in Noordwest- en Midden-Europa. Deze hechte handelsrelaties hebben aantoonbaar geleid tot de ontwikkeling van de unieke Hindeloopen-taal, wat een mix van West-Fries, Engels, Deens en Noors is.

 

Leeuwarden

Leeuwarden is natuurlijk de hoofdstad van Friesland. Met meer dan 100 duizend inwoners is het direct ook het economische en culturele centrum van de provincie. In 2018 werd Leeuwarden bovendien uitgeroepen tot Culturele Stad van Europa, wat het zonder twijfel verdiende. Het is namelijk een gezellige stad met lommerrijke parken, pittoreske grachten en een levendige cafécultuur. Er zijn bovendien zo'n 800 rijksmonumenten, waaronder de Oldehove en het stadhuis. Ook zijn er tal van musea te bezoeken waaronder het Fries Museum en het Keramiekmuseum Princessehof. In Leeuwarden is dus eigenlijk voor ieder wat wils en er zijn ook zeker genoeg geschikte fotolocaties.

 

Bolsward

Rijd vanuit Harlingen langs de kust voordat je afslaat naar Bolsward, een ander onderdeel van de Friese Elfsteden. Bolsward is een charmant stadje met een rijke handelsgeschiedenis. Er zijn verschillende opmerkelijke gebouwen, waaronder de 13e-eeuwse Broerekerk, die nu een ruïne is nadat een brand deze in 1980 heeft verwoest, en het Stadhuis. Van deze twee gebouwen kun je zeker prachtige foto’s schieten, terwijl je bovendien ook nog naar It Gysbert Japicxhûs zou kunnen gaan. Japicx is een bekende Friese schrijver uit de renaissance die geboren is in Bolsward en de Friese taal gebruikte in zijn liederen en gedichten.

 

Sneek

Sneek staat bekend om zijn iconische Waterpoort, jachthavens en het historische stadscentrum met zijn grachten, winkels, cafés en restaurants. Andere bezienswaardigheden in Sneek zijn het 15e-eeuwse Stadhuis met zijn opvallende rococo-gevel en de 15e-eeuwse Martinikerk. Je raadt het dus al: van deze gebouwen moet je zonder twijfel foto’s maken met je camera. Daarnaast zijn er nog meer locaties waar je prachtige kiekjes kunt maken, zoals bijvoorbeeld de Watertoren of de houten brug in Sneek. Ook hier vind je weer een fontein, namelijk de Hoorn des Overvloeds van Sneek. Wil je graag foto’s maken van de natuur? Je kunt dan naar het Sneekermeer gaan, waar watersporten ook nog eens mogelijk is. 

 

Algemeen Bedrijfsleven Regio

Meer nieuws

Copini 60+ kaatsen eindelijk weer los

26-08-2021

HARLINGEN - Na 14 dagen storm, regen en zelfs onweer konden de 60-plussers eindelijk weer los.

Waddenrobkes Zeerobben weer van start

26-08-2021

HARLINGEN - De scholen zijn deze week weer begonnen en dat is vaak ook het teken voor de jeugdteams van Zeerobben om weer te beginnen met de trainingen.

Een prachtig, Best Of The Rest toernooi, op de Vierkantsdijk

26-08-2021

HARLINGEN - Het was allemaal weer keurig georganiseerd op de Vierkantsdijk en dan gaat het om het Best Of The Rest toernooi.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns
De Omdraai De Omdraai The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events