Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Wat te doen in Harlingen met slecht weer?

03-11-2022

HARLINGEN - Harlingen is een prachtige stad in Friesland.

Wat te doen in Harlingen met slecht weer? Silhouetten in de mist. Fotograaf Anna Zuidema©

Het is een van de oudste havensteden en staat bekend om het nautisch verleden en cultureel erfgoed. Harlingen is de stad van zeehelden en schatkamers. Er is heel veel te doen, zowel op het water als in de stad.

 

Bezoek je Harlingen met slecht weer? Veel mensen pakken als snel de smartphone of tablet erbij. Een dagje scrollen op social media, wedden op formule 1 in het online casino of doelloos spelletjes spelen. Het is natuurlijk veel leuker om toch de stad te gaan verkennen. Wij hebben een aantal tips om het meeste uit je dag te halen in Harlingen met slecht weer.

 

Het Hannemahuis

Het Hannemahuis is het centrum voor de Harlinger cultuur en historie. Het huis is vernoemd naar de familie die twee eeuwen lang in het huis gewoond heeft. Sjoerd Hannema was een van de eerste bewoners. Zijn zoon Jan Hannema startte zijn eigen jeneverstokerij achter het huis en dat is nog steeds te zien.

 

Het museum is opgericht door Leendert Jacobus Hannema. Het begon in 1957 in het vroegere kantoortje van de firma Sjoerd Hannema, maar na de dood van Leendert werd het hele voorhuis in gebruik genomen. Uiteindelijk kwam het museum in handen van de Gemeente Harlinger. Nu verzamelt het museum voorwerpen en verhalen die te maken hebben met de Harlinger geschiedenis. Een geweldig uitstapje om Harlinger goed te leren kennen en droog te blijven.

 

Havenbrouwerij het Brouwdok

Het Brouwdok is opgericht door Johan en Gerard. Het was hun droom om samen een eigen brouwerij op te zetten. Johan was een avonturier die de zeven zeeën over reisde en overal nieuwe smaken leerde kennen. Gerard studeerde in Amsterdam en was fanatiek wielrenner. Zijn club werd gesponsord door De Trappist. Na de eerste ontmoeting van Johan en Gerard was duidelijk dat ze goede vrienden waren.

 

De Havenbrouwerij is nog steeds actief en wordt door Gerard gerund. Johan heeft uiteindelijk weer voor de zee gekozen. De brouwerij heeft een fantastisch uitzicht over de Waddenzee. Er worden nog steeds nieuwe biertjes gebrouwen en een bezoekje is dan ook echt een aanrader.

 

Ateliers en Galeries

Harlinger is ook een stad vol met kunstenaars. De ligging en het culturele erfgoed is de perfecte inspiratiebron voor vele. Hierdoor zijn er natuurlijk ook veel ateliers en galeries te vinden.

 

Galerie de Vis vind je aan de Noorderhaven. Alle hedendaagse kunstenaars van Nederland zijn hier te vinden. De focus ligt vooral op het landschap. Een van de bekendste Friese expressionisten is Gerrit Benner.

 

Werkplaats 12 is de artistieke oase van Erik Sok en Ellen van Putten. Erik Sok maakt zijn kunst met humor als de boventoon. Hij heeft bijvoorbeeld de Amsterdamse kijkkastjes, De Natuur Op Zijn Kant, Wrakkentochten en andere kunstwerken neergezet. Zijn meest bekende werd zijn drie vrijheidsbeelden. Ze staan aan het spoor van Harlinger naar Leeuwarden en hebben geen toorts, maar lichtgevende hoornen des overvloeds. Ellen van Putten is een beeldende kunstenares.

 

Algemeen Bedrijfsleven Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Hallo meiden uit Harlingen en omstreken!

03-11-2022

HARLINGEN - Zit jij in groep 7, 8 of misschien wel de 1e klas?

Nieuws van HMHC

03-11-2022

HARLINGEN - Komend weekend wordt er weer volop gehockeyd bij HMHC, zowel op de zaterdag als op de zondag.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CDA Harlingen CDA Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen