Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Wat doet een mediator precies?

09-03-2020

HARLINGEN - Mocht je in een conflict zitten met een aantal partijen dan zou je gebruik kunnen maken van de kennis van een mediator.

Om ervoor te zorgen dat je kiest voor de beste mediator voor jouw geschil kun je ze vergelijken. Hierbij zul je naar alle waarschijnlijkheid kijken naar het tarief, maar hou ook zeker rekening met de kwaliteit. Eventueel kun je hiervoor een offerte aanvragen (bron), dit zal hoe dan ook helpen bij jouw zoektocht.

 

Het is natuurlijk ook goed om te weten wat een mediator precies doet. Hij of zij is volledig onafhankelijk en zal je helpen bij het proces van een mediation. Het doel is hierbij om een conflict op te lossen tussen twee of meerdere partijen. De mediator zal geen standpunt innemen, maar ook geen oplossingen bedenken voor het geschil. Daarnaast zal de bemiddelaar tevens geen beslissingen nemen. Dit moeten de partijen helemaal zelf doen.

 

Wat een mediator dan wel doet? Nou, eigenlijk nog best veel. Hij/zij begeleidt de partijen bij het proces om het conflict op te kunnen lossen. De mediator zal met de partijen werken aan de kwestie, maar gaat dus geen oplossingen opperen voor het probleem. Hierdoor zullen alle deelnemers aan de mediation veel inspanning moeten leveren. Doen ze dit niet, dan zal het conflict over het algemeen niet opgelost worden. Een mediator zal hier overigens ook op gaan letten tijdens het proces. Alle partijen moeten zich namelijk open stellen voor de mediation. Als dit niet het geval is dan wordt het lastig om een oplossing te vinden.

 

Daarnaast is het bij mediation ook van belang dat er vertrouwen en geheimhouding is. In principe is dit opvallend te noemen, want normaalgesproken vertrouw je elkaar juist niet tijdens een conflict. Hier zal een mediator dan ook aan gaan werken tijdens het proces, want het vertrouwen moet meestal hersteld worden. Bovendien valt alles dat tijdens de mediation gezegd en besproken wordt onder de geheimhoudingsplicht. Dit geldt voor de mediator, maar ook zeker voor de partijen. Overigens zullen derden over het algemeen niet toegelaten worden tot de bemiddelingen, alleen in sommige gevallen is dit mogelijk.

 

Algemeen Bedrijfsleven

Meer nieuws

Speelplezier spat eraf bij de Second Life Jazz Band

09-03-2020

HARLINGEN - Het eerste concert van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) in ’t Heerenlogement in Harlingen is zondagmiddag 8 maart een groot succes geworden.

Turnsters V&K Stenen Man pakken prijzen op Noord Nederlands Kampioenschap

09-03-2020

EMMELOORD - Afgelopen zaterdag was het Noord Nederlands Kampioenschap van Turn on Tour.

Afgelast i.v.m. Corona-crisis: Iedereen is welkom in het openbaar onderwijs

09-03-2020

HARLINGEN, MIDLUM - In de week van het openbaar onderwijs houden de drie openbare kindcentra het Noorderlicht, Middelstein en ‘t Wad hun jaarlijkse open dag.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Greenart Production Greenart Production Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Karsten Wonen Karsten Wonen
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie