Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Walking Football vet populair

15-03-2019

HARLINGEN - Ze bestaan bijna 1 jaar, de Walking Footballers Old Stars Ouwe Seunen in Harlingen.

Walking Football vet populair Het Walking Football team Old Stars Ouwe Seunen uit Harlingen is in een jaar tijd flink gegroeid.

Vorig jaar, 30 maart 2018, vond een primeur plaats voor voetballend Harlingen. Met Walking Football (Wandel Voetbal) krijgen 60-plussers die mede door de vermindering van soepelheid niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer de kans om een balletje te trappen. Er wordt op een klein veld met kleine doelen gespeeld, zonder keepers. Er wordt niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden; er zijn geen keepers; er wordt zonder buitenspel gevoetbald. De bal mag niet boven heuphoogte komen. Zeuren en sjanteren mag dan weer wel! Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen en middels deze voetbalvorm wordt het voor velen makkelijker om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten.

 

Het fenomeen ‘Walking Football’ deed vorig jaar op het sportpark van fc Harlingen aan de Oosterparkweg zijn intrede. Het Walking Football is in Engeland ontstaan en overgewaaid naar het Europese vasteland. In diverse landen waaronder Nederland wordt het met veel enthousiasme uitgevoerd en nu dan ook in Harlingen. Een en ander is tot stand gekomen door de gemeente Harlingen, Marleen Bergsma, Stijn Kooiman Buurt en Sportcoach, Marcel Frankena (trainer), stichting Sportpromotie Harlingen, stichting Cambuur verbind, Ouderenfonds en fc Harlingen. Fysio praktijk Rozengracht levert zijn bijdrage door de deelnemers zo nodig te begeleiden en een fit test bij hen af te nemen.

 

In het begin werd er wat lacherig over gedaan en waagden er een stuk of 8 man zich aan het Walking Football. Intussen zit het team op 20 voetballers en komen er wekelijks meer bij. Walking Football wordt inmiddels in de provincie Friesland steeds meer gespeeld o.a. in Heerenveen, Sneek, Zwaagwesteinde, Irnsum, Bolsward en Leeuwarden. Zelfs op Terschelling zijn de eerste gesprekken gaande om daar ook iets op te zetten. Waren het eerst de mannen van Cambuur die de helpende hand uitstaken om een en ander in goede banen te leiden, nu zijn het de Harlingers zelf die toernooien afgaan en andere verenigingen helpen met opstarten. Zo zijn ze in het Cambuurstadion in Leeuwarden geweest maar ook voor toernooien in Almelo, Rotterdam, Amsterdam, Dronrijp, Heerenveen en Enkhuizen draaien de mannen hun handen niet voor om.

 

Elke woensdagochtend dienen de spelers om 09.30 uur bij fc Harlingen aanwezig te zijn voor de broodnodige uitleg en natuurlijk een bakje koffie. Om 09.45 uur wordt er omgekleed waarna er van 10.00 uur tot 11.00 uur getraind wordt. Eerst rustig een warming-up, wat strategische en technische oefeningen van Marcel Frankena waarna er onderlinge partijtjes gespeeld worden. De mannen hebben er duidelijk plezier in, er ontstaan nieuwe vriendschappen en dat is de bedoeling ook van het spelletje. Het sociaal gebeuren is heel belangrijk, en die mooie verhalen van vroeger dragen hieraan bij.

 

Elke 60-plusser mag zich overigens bij de groep aansluiten. Mensen die mee willen doen, kunnen zich ter plaatse aanmelden en uit ervaring is inmiddels gebleken, neem sportschoenen en sportkleding mee want als je eenmaal staat te kijken wil je ook meedoen.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bouw Windpark Fryslân officieel van start, Friese partners gezocht!

15-03-2019

HARLINGEN - De bouw van Windpark Fryslân in het IJsselmeer ten zuiden van de Afsluitdijk is donderdag 14 maart officieel van start gegaan.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear