Odyssee scholen

Odyssee scholen

Welkom bij Stichting voor openbaar onderwijs Odyssee. ‘Leren, elke dag een avontuur!’ Passend Onderwijs van Waterpoort tot Wad.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Walking Football vet populair

15-03-2019

HARLINGEN - Ze bestaan bijna 1 jaar, de Walking Footballers Old Stars Ouwe Seunen in Harlingen.

Walking Football vet populair Het Walking Football team Old Stars Ouwe Seunen uit Harlingen is in een jaar tijd flink gegroeid.

Vorig jaar, 30 maart 2018, vond een primeur plaats voor voetballend Harlingen. Met Walking Football (Wandel Voetbal) krijgen 60-plussers die mede door de vermindering van soepelheid niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer de kans om een balletje te trappen. Er wordt op een klein veld met kleine doelen gespeeld, zonder keepers. Er wordt niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden; er zijn geen keepers; er wordt zonder buitenspel gevoetbald. De bal mag niet boven heuphoogte komen. Zeuren en sjanteren mag dan weer wel! Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen en middels deze voetbalvorm wordt het voor velen makkelijker om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten.

 

Het fenomeen ‘Walking Football’ deed vorig jaar op het sportpark van fc Harlingen aan de Oosterparkweg zijn intrede. Het Walking Football is in Engeland ontstaan en overgewaaid naar het Europese vasteland. In diverse landen waaronder Nederland wordt het met veel enthousiasme uitgevoerd en nu dan ook in Harlingen. Een en ander is tot stand gekomen door de gemeente Harlingen, Marleen Bergsma, Stijn Kooiman Buurt en Sportcoach, Marcel Frankena (trainer), stichting Sportpromotie Harlingen, stichting Cambuur verbind, Ouderenfonds en fc Harlingen. Fysio praktijk Rozengracht levert zijn bijdrage door de deelnemers zo nodig te begeleiden en een fit test bij hen af te nemen.

 

In het begin werd er wat lacherig over gedaan en waagden er een stuk of 8 man zich aan het Walking Football. Intussen zit het team op 20 voetballers en komen er wekelijks meer bij. Walking Football wordt inmiddels in de provincie Friesland steeds meer gespeeld o.a. in Heerenveen, Sneek, Zwaagwesteinde, Irnsum, Bolsward en Leeuwarden. Zelfs op Terschelling zijn de eerste gesprekken gaande om daar ook iets op te zetten. Waren het eerst de mannen van Cambuur die de helpende hand uitstaken om een en ander in goede banen te leiden, nu zijn het de Harlingers zelf die toernooien afgaan en andere verenigingen helpen met opstarten. Zo zijn ze in het Cambuurstadion in Leeuwarden geweest maar ook voor toernooien in Almelo, Rotterdam, Amsterdam, Dronrijp, Heerenveen en Enkhuizen draaien de mannen hun handen niet voor om.

 

Elke woensdagochtend dienen de spelers om 09.30 uur bij fc Harlingen aanwezig te zijn voor de broodnodige uitleg en natuurlijk een bakje koffie. Om 09.45 uur wordt er omgekleed waarna er van 10.00 uur tot 11.00 uur getraind wordt. Eerst rustig een warming-up, wat strategische en technische oefeningen van Marcel Frankena waarna er onderlinge partijtjes gespeeld worden. De mannen hebben er duidelijk plezier in, er ontstaan nieuwe vriendschappen en dat is de bedoeling ook van het spelletje. Het sociaal gebeuren is heel belangrijk, en die mooie verhalen van vroeger dragen hieraan bij.

 

Elke 60-plusser mag zich overigens bij de groep aansluiten. Mensen die mee willen doen, kunnen zich ter plaatse aanmelden en uit ervaring is inmiddels gebleken, neem sportschoenen en sportkleding mee want als je eenmaal staat te kijken wil je ook meedoen.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bouw Windpark Fryslân officieel van start, Friese partners gezocht!

15-03-2019

HARLINGEN - De bouw van Windpark Fryslân in het IJsselmeer ten zuiden van de Afsluitdijk is donderdag 14 maart officieel van start gegaan.

Programmaoverzicht Radio Stad Harlingen

15-03-2019

HARLINGEN - Als je niets van de programma’s van Omroep RSH wilt missen, is een overzicht van wanneer welke programma's uitgezonden worden wel zo handig.

Dé Harlinger UITagenda: de leukste uittips voor komende week!

15-03-2019

HARLINGEN - Dé Harlinger UITagenda informeert bewoners en bezoekers van Harlingen op het gebied van cultuur en uitgaan in en rondom de stad.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber
Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE