Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Wad'n Partij: Ambtenarenkantoor

05-09-2020

HARLINGEN - Je kunt als politicus/politieke partij natuurlijk een verslagje maken over een raadsvergadering, maar..

.. soms is het net zo duidelijk of zelfs duidelijker om gewoon op Harlingenboeit.nl exact de tekst te plaatsen die je als raadslid hebt uitgesproken. 

 

Door Wim Wildeboer - Wad'n Partij

 

Beste Harlingers, Midlummers en Wijnaldummers,

 

Woensdag 2 september j.l. besloot een meerderheid van de gemeenteraad (alleen de WAD'N PARTIJ Harlingen en ouderenpartij HOOP stemden tegen) om een nieuwe ambtenarenhuisvesting te situeren aan de Voorstraat. I.v.m. in allerlei media in onze ogen verwarrende informatie daarover het volgende: het betrof hier een ambtenarenkantoor, dus in principe zonder publieksfunctie. En dat gold voor elke genoemde of niet genoemde mogelijke locatie. Dus NIET een locatie voor een stadhuis, gemeentehuis, stadskantoor of welke vergelijkbare betiteling dan ook. Alleen een kantoor waar ambtenaren werken en waar u als burger zelden of nooit zult (hoeven) komen.

 

Vanaf het begin was het de bedoeling dat burgemeester, wethouders, gemeenteraad EN de baliefunctie voor de burgers (die nu beneden in de Groenlandsvaarder zit) in de Voorstraat zouden blijven, nl. in ons uit de 18de eeuw daterende stadhuis. Daarenboven stond het al jaren vast dat de huidige kantoorhuisvesting in de Groenlandsvaarder niet voldoet aan de moderne eisen en dat er dus iets moest gebeuren. Dat alles stond buiten kijf, er moest alleen een nieuwe plek gezocht worden voor een kantoor. Ik herhaal voor de duidelijkheid: een KANTOOR.

 

Als argumentatie waarom wij tegengestemd hebben, heb ik onderstaande tekst uitgesproken in de raadsvergadering. Ik denk dat die tekst voor zich spreekt. Als enige aanvulling wil ik nog melden dat ik woensdag nog hele stukken van mijn uit te spreken tekst geschrapt heb. Ik was bang dat "men" het anders te lang zou vinden (ja, ik heb ervaring). Wat ik daarmee wil zeggen, is dat we nog veel meer argumenten kunnen aanvoeren tegen de keuze voor de Voorstraat die de raadsmeerderheid in navolging van het college heeft gemaakt. EN dat we sterke argumenten hebben voor een andere locatie. En het "leuke": niemand (niet de wethouder en niet een van de voorstemmers) heeft onze argumenten weten te weerspreken. Ondanks dit gebrek aan argumenten hunnerzijds heeft men "braaf" voor het collegevoorstel gestemd.

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Greenart Production Greenart Production De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Broodje Nuchter Broodje Nuchter Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Broodje Nuchter Broodje Nuchter Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Greenart Production Greenart Production Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen