Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Waddenrobkes Zeerobben zijn weer los!

30-08-2019

HARLINGEN - Afgelopen woensdagmiddag stond op het Oostersportpark alweer de eerste training voor de Waddenrobkes op het programma.

Waddenrobkes Zeerobben zijn weer los! Foto: Frans Bode.

De jongste groep (ook wel mini’s genoemd) traint elke woensdagmiddag op het hoofdveld bij Zeerobben om 17.00 uur. Net als de reguliere competitie van de KNVB begint voor deze groep 4-, 5- en 6-jarigen de competitie ook weer op 21 september a.s. Deze interne competitie is elk seizoen weer één van de hoogtepunten op de zaterdagmorgen bij Zeerobben. Zij leveren dan ook een belangrijke bijdrage aan de uitdrukking binnen de voetballerij; “zaterdag is de mooiste dag van de week”. Deze landencompetitie gaat over ongeveer 10 speelrondes met aan het eind van de najaarscompetitie (begin december) de huldiging en als het speelschema het toelaat, meelopen in de line-up bij Zeerobben 1. Elke zaterdag worden er ook penalty’s genomen. De winnaar mag uiteindelijk meedoen aan de Tinus Booij Penalty Bokaal die tijdens de familiedagen van de club georganiseerd wordt. 

 

Er was afgelopen woensdagmiddag bij de bondscoaches toch wel enige paniek toen bleek dat er rond tien voor vijf nog maar 5 Waddenrobkes klaar stonden voor de eerste training. Nog geen 5 minuten later zag het er heel anders uit en zag je weer het vertrouwde beeld. Een veld vol met kinderen die veel plezier hebben met elkaar en willen proberen om te leren voetballen. “Hoofd-Waddenrob” Wietse de Wit telde uiteindelijk de eerste training al 35 kinderen. Een prachtig aantal meteen al bij de eerste training en ook nog tijdens de opening van de Visserijdagen. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

 

Ook dit jaar kan Zeerobben weer een beroep doen op veel bondscoaches die de kinderen middels een soort van circuittraining op speelse manier de basistechnieken van het voetballen proberen bij te brengen. Mooi om te zien dat er ook dit jaar weer veel jonge jeugdspelers zijn die meehelpen bij de training. Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan en is niet altijd makkelijk maar zowel de kinderen als de jeugdtrainers leren er veel van. Mooi om te zien dat “de jeugd de jeugd traint” onder toezicht van de meer ervaren bondscoaches.

 

Zoals gezegd start op 21 september de landencompetitie. Na de laatste speelronde dus de huldiging waarna de wintercompetitie in de Waddenhal begint. In het voorjaar van 2020 zal zo rond maart de voorjaarscompetitie weer van start gaan met in mei 2020 de afsluiting. Zowel tijdens de training als ook de wedstrijden is de fotograaf soms aanwezig die leuke plaatjes maakt voor de website maar natuurlijk ook voor het eigen plakboek want de eerste voetbal skills moeten natuurlijk vastgelegd worden.

 

Kinderen die ook interesse hebben kunnen op de woensdagmiddag aansluiten. Het is voor velen best wel spannend dus eerst maar eens proberen is dan ook het advies van de club. De ervaring leert dat het niet bij een eenmalig bezoek blijft. Eenmaal toegetreden tot de Waddenrobkes wil je vaak niet anders meer. Woensdagmiddag 4 september om 17.00 uur staat de volgende training op het programma

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Programma zaterdag 31 augustus Visserijdagen

30-08-2019

HARLINGEN - Van 28 augustus tot en met 31 augustus 2019 staat Harlingen in het teken van de van de 60e editie van de Visserijdagen.

Voorbeschouwing Beker: Stiens – Zeerobben

30-08-2019

HARLINGEN - Start tegen oude bekende Stiens.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine The Shamrock The Shamrock Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas