Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Waddenrobkes: De start van een mooie carrière

07-10-2022

HARLINGEN - Sinds een paar weken zijn de Waddenrobkes weer van start gegaan met hun trainingen en onderlinge wedstrijdjes op de zaterdagmorgen.

Waddenrobkes: De start van een mooie carrière Foto's: Frans Bode.

Erg leuk voor de kinderen maar ook voor de ouders en overige familie. Het is dat er geen bloemetjes groeien op het kunstgras anders hadden veel kinderen daar meer oog voor gehad zo weten we uit het verleden. Want... zo begint het vaak. Maar met de juiste jeugdtrainers en heel veel geduld zie je de progressie wekelijks. Uiteindelijk ben je klaar om over te gaan naar de JO8, JO9 etc. etc. Vaak hebben we (nog) niet in de gaten waartoe dit kan leiden.

 

Zo zagen we Quinten Warmerdam weer in de groenwitte kleuren. Hij heeft een aantal seizoenen bij de jeugd van Cambuur gespeeld en veel geleerd maar maar is nu weer terug. Ooit ook begonnen bij de Waddenrobkes. Of Nikolai François. Hield ooit de beker vast bij de Waddenrobkes maar is nu geselecteerd voor het Nederlands elftal O14. Of wat te denken van Storm Seinen. Speelde ooit voor Italië en nu in JO19-1 en is nu zelf trainer van de Waddenrobkes. Hoe mooi is dat!  

 

Nog een mooi voorbeeld is onze Sten Goinga. Ranselde als keeper in E7 heel wat ballen uit zijn goal en veegt nu z’n paadje schoon op de back in het eerste! Of Marid de Jong die uitkwam voor Zweden en nu al aansluit bij Vrouwen 1! En dan de gebroeders Davey en Mitchel Volbeda. Spelen ook alweer een tijdje bij de jeugfafdeling van sc Heerenveen maar begonnen ook bij de Waddenrobkes net zoals Riley de Gier. En dan nog Mathijs Otten die ook bij Cambuur speelde en inmiddels ook weer terug is.

 

En zo hebben we tot slot ook nog Jari de Wit, Quinthen de Boer, Jort Faasse, Lanvin Warmerdam en Reen Zandstra. Begonnen bij de Waddenrobkes en nu verdedigen ze het geel/blauw van sc Cambuur. Prachtig voor deze jongens om deze stap te kunnen maken.

 

Waar spelers gaan, komen er ook weer spelers. Talentvolle spelers komen soms onze jeugdteams versterken. Voorbeelden hiervan zijn Stijn Scheffer en Nick v.d. Walt die alweer een paar seizoenen geleden over kwamen van AVC. Of Jasper de Groot die de overstap van fc Harlingen naar Zeerobben maakte en inmiddels al speelminuten in het 1e heeft gemaakt. En zo zijn er meer. Allemaal spelers die zich hebben doorontwikkeld en straks wellicht een volgende stap maken….? Wie weet. Hoe dan ook, Zeerobben zal steeds weer moeten investeren in haar eigen jeugdafdeling. Een jeugdafdeling waar je je verder kunt ontwikkelen en waar een goede balans moet zijn tussen prestatief en recreatief voetbal. Daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij. Maar waar je ook speelt. Heb plezier en maak er een mooie tijd van met elkaar! Veel succes dit seizoen!

 

Oh ja.... de Waddenrobkes trainen elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur! Zaterdag om 09.00 gaat de landencompetitie weer van start!

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 40 - 2022

07-10-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 3 t/m 7 oktober 2022.

Programma HMHC komend weekend

07-10-2022

HARLINGEN - Komend weekend is het een rustig weekend aan de Westerzeedijk.

Sportakkoord Harlingen steunt opleiding van juniorentrainers

07-10-2022

HARLINGEN - De Stichting Sportakkoord Harlingen ondersteunt de opleiding van negen juniorentrainers bij Fc Harlingen door de helft van opleidingskosten voor haar rekening te nemen.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen