Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Waar moet u op letten bij letselschade berekenen?

21-12-2021

HARLINGEN - U bent betrokken geweest bij een verkeersongeval, en hierdoor is schade ontstaan.

Zowel materiële schade aan het voertuig als immateriële schade bij u zelf. U heeft nog altijd last van het ongeval en durft minder goed deel te nemen aan het verkeer. Dit is een duidelijke vorm van letselschade die is ontstaan door het ongeval.

 

In een dergelijk geval kunt u een schadeclaim indienen bij de aansprakelijke tegenpartij. Maar hoe zit dit dan precies, en waar moet u allemaal op letten? In veel gevallen zien we dat er niet altijd aan alle kostenposten wordt gedacht. U kunt dus meestal meer claimen dan u in eerste instantie zou verwachten.

 

De verschillende kostenposten om letselschade te berekenen

Zoals we in de inleiding al beschreven, is er vaak meer schade te claimen dan u in eerste instantie zou denken. Er zijn namelijk veel schadeposten waar u een schadevergoeding voor zou kunnen krijgen. We lopen er een paar met u langs.

 

De medische kosten die u maakt, inclusief de kosten voor het eigen risico. Dit is een van de kostenposten waar u ongetwijfeld zelf ook aan zou denken. Maar wat dacht u van uw gemiste inkomsten, omdat u (tijdelijk) uw werk niet meer kunt doen? Verder kunt u de reiskosten die u maakt van en naar het ziekenhuis betrekken bij de claim. Andere schadeposten zijn de studievertraging die u mogelijk oploopt, huishoudelijke hulp wanneer u die nodig heeft of opvang voor uw kinderen en huisdieren.

 

Kunt u (tijdelijk) geen gebruik maken van een fitnessabonnement wat doorloopt of moeten er misschien aanpassingen in uw woning worden gedaan, zoals het verwijderen van drempels of aanpassingen van het toilet? Dan zijn dat allemaal kostenposten die meegenomen kunnen worden in een letselschadeclaim.

 

Zoals u heeft kunnen lezen, zijn er veel verschillende soorten schadeposten voor de materiële schade. Alle schade die u oploopt, moet worden vergoed door de aansprakelijke tegenpartij. Naast de materiële schade is er ook nog immateriële schade. Hier gaat het vooral om de emotionele kant van het ongeval. Denk aan de pijn, het verdriet en de mogelijk verminderde levenslust. Deze kostenpost noemen we ook wel het smartengeld. Deze symbolische vergoeding helpt u op weg in het genezingsproces en biedt een vorm van erkenning. Immateriële schade is uiteraard lastiger in geld uit te drukken. Toch heeft u hier altijd recht op als u recht heeft op schadevergoeding.

 

Juridische hulp werkt in uw voordeel

Bij een ongeval heeft u bijna altijd recht op schadevergoeding. Het is hierbij wel belangrijk dat u snel handelt. Doet u dit niet, dan kan het gebeuren dat u in de financiële problemen raakt, de claim mogelijk verjaart of dat de verzekeraar de relatie tussen uw klachten en het ongeval in twijfel trekt.

 

Echter, u wilt ongetwijfeld rustig herstellen en juist ook de focus hebben op uw herstel. Schakel daarom altijd juridische hulp in voor het berekenen van uw letselschade. U heeft als slachtoffer namelijk recht op gratis juridische hulp, omdat deze kosten ook door de aansprakelijke tegenpartij vergoed dienen te worden.

 

De juristen van www.letselschade-berekenen.nl werken altijd alleen in uw belang, eisen de maximale schadevergoeding en staan iedere dag voor u klaar. Wij luisteren naar uw wensen en houden u op de hoogte van alle stappen in het proces. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Een van onze juristen belt u dezelfde werkdag nog terug.

 

Algemeen Bedrijfsleven

Meer nieuws

Bibliotheek geopend tijdens lockdown

21-12-2021

HARLINGEN - De deuren van de bibliotheek blijven geopend tijdens deze lockdown.

Lichtpuntjes in de donkere decembermaand

21-12-2021

HARLINGEN - Net als de afgelopen jaren heeft Stichting Present Noordwest Friesland weer bemiddeld tussen kerstengelen en mensen die een beetje aandacht goed kunnen gebruiken.

Groen in de raad

21-12-2021

HARLINGEN - En dan is het daar: Het afscheid.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen