Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH wint op strijdlust in Zwolle

12-03-2018

ZWOLLE - Afgelopen weekend stond de wedstrijd tussen Casco Montage/ VVH heren 1 en titelkandidaat CSV op het programma in Zwolle.

Deze wedstrijden zijn de afgelopen jaren altijd op het scherpst van de snede geweest en zaterdag was dit niet anders. Eerlijk gezegd kon het ook deze keer weer beide kanten op, maar wist VVH met nipt verschil de winst te pakken.

 

Bij de Harlingen was Rients Leijenaar afwezig omdat hij met heren 2 mee was. Verder was iedereen aanwezig maar was Stefan de Jong niet inzetbaar vanwege een meniscusoperatie die hij vorige week heeft ondergaan. Binnen de lijnen begonnen in set 1 Sjoerd Tekstra, Reinier Kwast, Johannes Bult, Hedzer Wiersma, Koen Sikkema en Meindert Paul Kwast. Ewout Schat was libero en Marnik Agema en Rik Sijtsma begonnen als wissels. Qua type spel lijken beide ploegen nogal op elkaar: snelle ballen via de buitenkanten, weinig prikken en vooral hard slaan. In het begin van de set gaven beide teams elkaar geen kans om uit te lopen, maar gaandeweg kwam VVH op voorsprong. Op z’n ruimst, stond VVH vier punten voor (14-18) maar helaas was het hierna slordig in de aanval. Een goede sprongserve-serie van CSV hun beste speler maakte een einde aan de setwinst aspiraties van de Harlingers (25-20).

 

In set twee begon VVH met Marnik aan de buitenkant op de plek van Koen. Deze set verliep het aan Harlinger zijde stabieler dan in set 1. De passlijn had nog steeds moeite met de sprongserve van twee Zwolse spelers, maar voor de rest was het netjes wat de Harlingers lieten zien. Koen kwam tot twee maal toe voor het net erin voor Hedzer en wist zich in deze invalsbeurten te onderscheiden door meerdere ballen hard binnen te slaan. VVH had controle, wist als eerste boven de twintig puntengrens te komen en kwam op setpoint. CSV sputterde nog tegen en werkte een setpoint weg, maar door een aanvalsfout van Zwolle was het tweede setpoint wél raak (24-26).

 

In set drie en vier waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd, maar had VVH voldoende kansen om de sets binnen te slepen. Een sprongserve-serie van CSV was wederom de oorzaak dat een set niet werd  binnengesleept (set 3: 25-21 voor CSV), maar set vier was wél voor Harlingen (19-25). Deze vierde set was overigens één van de beste sets van het seizoen van Harlinger zijde. De servepass lag uitstekend, de aanvallers waren erg effectief en in de serve werd veel druk geleverd.

 

Het spel van de vierde set werd gelukkig door de Skûtsjeboys meegenomen naar de vijfde set. Helaas werden in het middendeel van deze set te veel servefouten gemaakt, maar toch had VVH dankzij, meer effectiviteit in de aanval en goed blokkeren en verdedigen, grip op het spel. De Harlingers kwamen daardoor als eerste op matchpoint en het was Rik die met zijn serve deze kans mocht proberen te verzilveren. De serve werd verwerkt door Zwolle maar de eerste aanval belandde in het blok. Deze bal werd uitgedekt maar de volgende aanval belandde werderom in het Harlinger blok en nu wél direct op de vloer. Hierdoor was de set en daarmee de wedstrijd gewonnen (13-15).

 

Zodoende werd een fantastische overwinning door de Harlinger ploeg van trainer Richard Kumbangsila gepakt tegen een ontzettend sterke opponent. Komend weekend staat een thuiswedstrijd op het programma. In de Waddenhal speelt VVH dan tegen Side-Out. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen hadden de Harlingers een complete offday, dus ze gaan er nu voor wat recht te zetten. Om 19.00 uur start de wedstrijd.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen wint degradatieduel

12-03-2018

HARLINGEN - Het was best aardig weer afgelopen zondag toen fc Harlingen hun degradatieduel met Warga uit moesten vechten.

Dijkstra en Geelhoed airco service squash competitie 09-03-2018

12-03-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

De eerste van 5 ‘batches’ van de kandidaten van de VVD

12-03-2018

HARLINGEN - De VVD presenteert een flinke lijst met mensen uit alle geledingen van de samenleving, en van alle leeftijden.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje