Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

VVH wint op strijdlust in Zwolle

12-03-2018

ZWOLLE - Afgelopen weekend stond de wedstrijd tussen Casco Montage/ VVH heren 1 en titelkandidaat CSV op het programma in Zwolle.

Deze wedstrijden zijn de afgelopen jaren altijd op het scherpst van de snede geweest en zaterdag was dit niet anders. Eerlijk gezegd kon het ook deze keer weer beide kanten op, maar wist VVH met nipt verschil de winst te pakken.

 

Bij de Harlingen was Rients Leijenaar afwezig omdat hij met heren 2 mee was. Verder was iedereen aanwezig maar was Stefan de Jong niet inzetbaar vanwege een meniscusoperatie die hij vorige week heeft ondergaan. Binnen de lijnen begonnen in set 1 Sjoerd Tekstra, Reinier Kwast, Johannes Bult, Hedzer Wiersma, Koen Sikkema en Meindert Paul Kwast. Ewout Schat was libero en Marnik Agema en Rik Sijtsma begonnen als wissels. Qua type spel lijken beide ploegen nogal op elkaar: snelle ballen via de buitenkanten, weinig prikken en vooral hard slaan. In het begin van de set gaven beide teams elkaar geen kans om uit te lopen, maar gaandeweg kwam VVH op voorsprong. Op z’n ruimst, stond VVH vier punten voor (14-18) maar helaas was het hierna slordig in de aanval. Een goede sprongserve-serie van CSV hun beste speler maakte een einde aan de setwinst aspiraties van de Harlingers (25-20).

 

In set twee begon VVH met Marnik aan de buitenkant op de plek van Koen. Deze set verliep het aan Harlinger zijde stabieler dan in set 1. De passlijn had nog steeds moeite met de sprongserve van twee Zwolse spelers, maar voor de rest was het netjes wat de Harlingers lieten zien. Koen kwam tot twee maal toe voor het net erin voor Hedzer en wist zich in deze invalsbeurten te onderscheiden door meerdere ballen hard binnen te slaan. VVH had controle, wist als eerste boven de twintig puntengrens te komen en kwam op setpoint. CSV sputterde nog tegen en werkte een setpoint weg, maar door een aanvalsfout van Zwolle was het tweede setpoint wél raak (24-26).

 

In set drie en vier waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd, maar had VVH voldoende kansen om de sets binnen te slepen. Een sprongserve-serie van CSV was wederom de oorzaak dat een set niet werd  binnengesleept (set 3: 25-21 voor CSV), maar set vier was wél voor Harlingen (19-25). Deze vierde set was overigens één van de beste sets van het seizoen van Harlinger zijde. De servepass lag uitstekend, de aanvallers waren erg effectief en in de serve werd veel druk geleverd.

 

Het spel van de vierde set werd gelukkig door de Skûtsjeboys meegenomen naar de vijfde set. Helaas werden in het middendeel van deze set te veel servefouten gemaakt, maar toch had VVH dankzij, meer effectiviteit in de aanval en goed blokkeren en verdedigen, grip op het spel. De Harlingers kwamen daardoor als eerste op matchpoint en het was Rik die met zijn serve deze kans mocht proberen te verzilveren. De serve werd verwerkt door Zwolle maar de eerste aanval belandde in het blok. Deze bal werd uitgedekt maar de volgende aanval belandde werderom in het Harlinger blok en nu wél direct op de vloer. Hierdoor was de set en daarmee de wedstrijd gewonnen (13-15).

 

Zodoende werd een fantastische overwinning door de Harlinger ploeg van trainer Richard Kumbangsila gepakt tegen een ontzettend sterke opponent. Komend weekend staat een thuiswedstrijd op het programma. In de Waddenhal speelt VVH dan tegen Side-Out. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen hadden de Harlingers een complete offday, dus ze gaan er nu voor wat recht te zetten. Om 19.00 uur start de wedstrijd.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen wint degradatieduel

12-03-2018

HARLINGEN - Het was best aardig weer afgelopen zondag toen fc Harlingen hun degradatieduel met Warga uit moesten vechten.

Dijkstra en Geelhoed airco service squash competitie 09-03-2018

12-03-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

De eerste van 5 ‘batches’ van de kandidaten van de VVD

12-03-2018

HARLINGEN - De VVD presenteert een flinke lijst met mensen uit alle geledingen van de samenleving, en van alle leeftijden.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns