Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH negatief in het nieuws door sensatiezoekende Leeuwarder Courant

04-12-2017

HARLINGEN - Met verbazing hebben wij van VVH Harlingen maandagochtend het stuk gelezen dat de Leeuwarder Courant heeft geschreven over ons eerste herenteam.

“Wederom” een schreeuwerig, overdreven en schadelijk bericht, waarbij klaarblijkelijk het enige doel is om sensatie te zoeken.

 

Blijkbaar is het objectief schrijven over een volleybalwedstrijd niet voldoende of te saai voor de LC. Na het sensatiestuk dat zij vorig jaar plaatsten (met als headline: “VVH Frieslands volleybalhoop”), is het dit jaar weer raak. Wederom heeft de interviewer de antwoorden die spelers Koen Sikkema, Johannes Bult en Reinier Kwast gaven verdraaid, om er zo een interessanter stuk van te maken. Hierbij geven wij als vereniging onze visie op hoe de huidige situatie wél is.

 

Wat een feit is, is dat wij als club uit Harlingen een smalle basis hebben om vanuit te werken. De vereniging is met zo’n 150 leden klein te noemen en we hebben het inderdaad lastig om jongens op jonge leeftijd aan ons te binden. Dit, ondanks alle clinics op scholen en smashbal-initiatieven waar vooral Ilonka Volkers en Femia Hoekstra zich met hart en ziel voor inzetten.

 

Wat wij onderkennen is dat, als je in Friesland een herenteam op een landelijk hoger niveau zou willen hebben en houden, er meer samenwerking moet zijn tussen clubs. Zodoende zou je de beste spelers van de provincie bij elkaar kunnen brengen. De LC doet met haar stuk voorkomen, dat ons eerste herenteam op korte termijn voornemens is om met VC Sneek heren 1 te fuseren. Dit is klinkklare onzin, niets meer – niets minder.

 

Wat verder een feit is, is dat de selectie van ons eerste herenteam krap te noemen is. Door persoonlijke omstandigheden zijn er een tweetal spelers gestopt. Dit is uiteraard erg teleurstellend, maar wij zijn van mening dat dit (mede door hulp uit het tweede herenteam) valt op te vangen.

 

Wat verder een feit is, is dat ons eerste herenteam na 8 wedstrijden gespeeld te hebben zichzelf terugvindt op de negende plaats op de ranglijst met 19 punten. De nummer drie (Rivo Rijssen) heeft echter maar vijf punten meer én heeft een wedstrijd meer gespeeld. Gezien het feit dat je met een 4-0 overwinning vijf punten kunt verdienen, lijkt ons degradatiezorgen op dit moment in het seizoen dus absolute onzin.    

 

Over de wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Casco Montage/ VVH tegen Veracles heeft de dienstdoende journalist van de LC (Nick Bosma) werkelijk niets geschreven. Vandaar dat wij dat bij deze doen. Na enkele teleurstellende wedstrijden te hebben gespeeld, waarin weinig lukte, was het afgelopen zaterdag niet slecht wat de Harlingers lieten zien. De passing was op orde, waardoor de spelverdeling de aanvallers goed kon bereiken en zij een goed rendement behaalden.

 

Alleen in de eindfases van set 1 (21-16 voor staan en uiteindelijk 22-25 verliezen) en 3 liet VVH het helaas afweten, waardoor uiteindelijk een 2-3 nederlaag geïncasseerd werd. Toch was achteraf een stukje tevredenheid over het vertoonde spel. De patronen die op de trainingen zijn opgepakt, kwamen er beter uit. Daarnaast wist de ploeg meer servedruk te produceren en de eigen servicepass beter te verzorgen waardoor het Harlinger spel bij vlagen prima was. Genoeg perspectief voor de komende wedstrijden dus, te beginnen met de uitwedstrijd in Hoogezand bij Krathos komende zaterdag.

 

Al met al, concluderen wij als vereniging zodoende dat het nog helemaal zo slecht nog niet gaat in Harlingen. Ondanks dat we een kleine vereniging zijn, weten wij een tweede divisieteam draaiende te houden die het (mede gezien de overwinningen eerder dit seizoen op koploper Sneek en nummer drie Rivo Rijssen) iedere tegenstander lastig kan maken.

 

Ten aanzien van de schadelijke, sensatiezoekende manier waarop de Leeuwarder Courant wederom over ons heeft geschreven kunnen wij zeer kort zijn. De journalisten van deze krant zijn in Harlingen ten alle tijden welkom, maar spelers/leden van de club zullen zich niet wederom lenen voor een interview.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen verrast vc Trynwalden

04-12-2017

HARLINGEN - Het veel hoger op de ranglijst staande Trynwalden kwam op bezoek bij de fc Harlingen.

Stremming Zoutsloter Kerstmarkt

04-12-2017

HARLINGEN - Zaterdag 9 december 2017 wordt de Zoutsloter Kerstmarkt georganiseerd hierdoor zijn de volgende straten vanaf 11.00 uur tot 24.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Huisregels Zoutsloter Kerstmarkt 2017

04-12-2017

HARLINGEN - Om de Zoutsloter Kerstmarkt voor iedereen veilig, leuk en gezellig te houden heeft de organisatie een aantal huisregels opgesteld die van toepassing zijn op iedereen die het evenement bezoekt.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen