TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH-jongens gaan competitie in

11-01-2018

HARLINGEN - Aankomende zaterdag gaat voor het eerst in jaren een jongensteam van Volleybal Vereniging Harlingen de competitie in.

Op zich is het voor VVH niet bijzonder dat jongens competitie spelen, maar het is wel uniek in Friesland dat er een team de competitie in gaat wat alleen maar uit jongens bestaat. Meindert Paul Kwast verteld dat alleen vc Sneek en AVC uit Akkrum teams hebben die volledig uit jongens bestaan. “Het herenvolleybal is niet populair, de resultaten van de teams uit de Nederlandse eredivisie maar ook die van het Nederlands team vallen tegen en volleybal daarnaast weinig te zien op televisie. Dat zie je ook terug in hoeveelheid jongens zich aanmelden bij een volleybalvereniging. Toch is volleybal een ontzettend mooie sport en dat willen we bij iedereen bekend gaan maken “.

 

Meindert Paul is drie seizoenen geleden samen met Ilonka Volkers en Femia Hoekstra gestart met het geven van smashbalclinics op de basisscholen in Harlingen. “Dit hebben we gedaan omdat jongens te weinig uitdaging hadden in het huidige volleybal. Door smashbal wilden we jongens kennis laten maken met het leukste onderdeel van volleybal, namelijk het smashen. Dit blijkt nu het gewenste effect te hebben. Je ziet dat het smashbal langzaam bekend begint te worden bij de basisschoolkinderen en daarvoor doen we het. We willen met zijn allen ervoor zorgen dat we het herenvolleybal in Harlingen in stand kunnen houden”.

 

Aan het begin van het seizoen waren er 4 aanmeldingen van jongens op de oproep van Meindert Paul voor het smashbal. De jongens die zich hadden aangemeld zijn 7,8 en 9 jaar oud. Na enkele weken getraind te hebben met Meindert Paul wilden ze meer dan alleen trainen. Echter is er op dit moment nog geen smashbalcompetitie opgericht. Toch gaan de jongens meedoen aan de zogenaamde Cool Moves Volleybalcompetitie. Het team bestaat uit Hessel Wijbenga, Nykle Kuiken, Jurre Fennema en Jochum Rijpma.  “Het zal voor hun wel even wennen zijn, omdat ze hierbij niet meer mogen smashen, maar daar krijgen ze bij de trainingen genoeg gelegenheid voor. Ik ben heel erg benieuwd hoe zij het zullen gaan doen”.

 

Mocht je interesse hebben om ook te gaan smashballen, dan kun je altijd langskomen. “We trainen elke dinsdag van 16.30-17.45 uur in de Waddenhal in Harlingen. Als er jongens zijn die erachter willen komen of smashbal iets voor hun is dan zijn ze altijd van harte welkom”.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Denk mee over de toekomst van de Westerzeedijk

11-01-2018

HARLINGEN - Het Westerzeedijkgebied moet een aantrekkelijk gebied worden voor bewoners, ondernemers en toeristen/recreanten.

Harlingen tekent nieuw baggercontract met baggerbedrijf De Boer B.V.

11-01-2018

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft vandaag een nieuw onderhoudsbaggercontract voor de zeehaven getekend met baggerbedrijf De Boer B.V..

Dijkstra & Geelhoed airco service squash competitie

11-01-2018

HARLINGEN - Uitslagen van de vanaf 20-12-2017 gespeelde wedstrijden.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio