TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH heren 1 zakt door ondergrens in Groningen

09-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH Harlingen in Groningen tegen de studenten van Donitas.

Dit team had z’n eerste twee wedstrijden verloren, terwijl VVH beide wedstrijden winnend had afgesloten. De verwachten waren zodoende goed aan Harlinger zijde, maar dit bleek niet terecht.

 

VVH begon vrij redelijk aan de eerste set. Via aanvallen van Reinier Kwast en Marnik Agema werd een voorsprong genomen, maar halverwege de set werd deze marge weer weggegeven aan de thuisploeg. De studenten bleken te beschikken over een goede serve, terwijl Harlingen stond te schutteren in de pass. Donitas wist een voorsprong te pakken (21-18), maar door veerkracht en vechtlust te tonen kwamen de Skûtsjeboys langszij en trokken ze de lijn door om de setwinst te pakken (23-25).

 

In set twee was eigenlijk eenzelfde beeld aanwezig. Aanvallend was het behoorlijk wat VVH liet zien, maar serverend en passend was de thuisploeg beter. Het werd knokken geblazen voor Harlingen, die met het inbrengen van Ewout Schat en Rik Sijtsma wat extra’s probeerden te brengen. Het einde van de set was deze keer echter voor de Groningers, waardoor de set met 25-23 verloren ging.

 

De titel van dit artikel is nog niet écht aan de orde geweest, maar slaat voornamelijk op set drie en vier van de wedstrijd. Geen moment kwam VVH in het stuk voor en de Groninger formatie kreeg alle vrijheid om te doen wat het wou. Serverend leverde Harlingen veel te weinig druk, terwijl ook in de passing fout op fout werd gemaakt. Spelverdelers Ewout Schat en Johannes Bult hadden in deze sets de ondankbare taak om van een slechte pass toch nog iets te maken waaruit aangevallen kon worden. Dit lukte hier en daar nog best aardig, maar ook wanneer de set-up op maat was konden de Harlinger aanvallers er amper iets mee doen. Het regende aanvalsfouten en succesvolle Groninger blokkeringen. De eindstanden van beide sets logen er niet om (25-12 en 25-14) en gaven de krachtsverhoudingen in deze ontmoeting goed weer. Hiermee werd de wedstrijd met 3-1 verloren. Al met al was het een complete off-day die snel vergeten moet worden.

 

Komende zaterdag komt een goede bekende langs in eigen Waddenhal: de nieuwe koploper VC Sneek. langs in de Waddenhal. Voor de Harlingers zal het deze week hard trainen worden om de fouten die afgelopen weekend gemaakt werden te voorkomen of in elk geval te beperken. Omstreeks 19.00 uur zal het eerste fluitsignaal van de wedstrijd klinken.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Samen 1-weekend in Harlingen groot succes!

09-10-2017

HARLINGEN - Met naar schatting ruim 16.000 bezoekers kan het Samen 1-weekend op de nieuwe N31 door Harlingen een groot succes genoemd worden.

Nieuwe bomen aan Oosterparkweg en Johan van Oldenbarneveltstraat

09-10-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen gaat nieuwe bomen planten aan de Oosterparkweg en Johan van Oldenbarneveltstraat.

Mooi maar nat optreden Hosanna

09-10-2017

HARLINGEN - Natuurlijk deed alles mee van Hosanna, want het was een unieke kans om al musicerend in een bak te marcheren waar over een paar weken het snelverkeer door zal zoeven.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen
ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events