Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH heren 1 weet overwinning niet over de streep te trekken

13-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond het eerste herenteam van VVH in eigen Waddenhal in het veld om het op te nemen tegen de mannen van CSV Zwolle.

Een oude bekende waartegen al vele mooie, spannende wedstrijden tegen gespeeld waren. Afgelopen zaterdag was dit niet anders.

 

Aan het begin van set één was het VVH die de bovenliggende partij was. Via de aanvallen van Koen Sikkema en Marnik Agema op de buitenkant kwamen de Harlingers gemakkelijk tot scoren. Halverwege de set (16-10 voor Harlingen) kwam een kentering in het spel. CSV begon meer en meer opportunistisch te spelen en wist via goed serveer- en blokkeerwerk terug te komen en door te zetten. Eenmaal boven de twintig was VVH te slordig in de rally’s, waardoor de Zwollenaren met 20-25 de setwinst pakte.

 

In set twee hielden beide teams elkaar in evenwicht totdat Reinier Kwast en vervolgens Koen Sikkema beide een serveserie uit de mouw wisten te schudden. Aan het einde van set werd het nog enigszins spannend, maar VVH behield de controle, waardoor de setwinst naar Harlingen ging (25-22).

 

De winst van de tweede set bleek bevrijdend te werken voor de Harlingers, want in het derde bedrijf begon VVH geweldig. Door goede services van Marnik en vervolgens goed blokkeren en verdedigen liep Harlingen naar een 9-1 voorsprong. Dit was het sein voor de thuisploeg om wissels in te brengen. Rik Sijtsma en Ewout Schat kwamen binnen de lijnen. Na wat opstartproblemen (CSV naderde tot drie punten) begon de trein te lopen en aan het einde van de set was het niveau wat de Skûtsjeboys lieten zien geweldig. Met 25-17 ging de winst deze set naar Harlingen.

 

Helaas wist VVH het goede spel van de derde set in de vierde set niet vast te houden. Aanvallend haperde de Harlinger machine, waardoor de bezoekers een voorsprong voor zichzelf creëerden. Op 7-12 achterstand paste VVH enkele wissels toe, maar het spelbeeld veranderde er niet door. CSV bleef effectiever, terwijl de aanvallen van VVH vaak net buiten de lijnen of in de blokkering eindigden. Zodoende werd het 2-2 in sets.

 

Het verliezen van de vierde set speelde VVH parten in de vijfde set. Het spel oogde hier en daar wat ongemotiveerd en zonder strijdlust. Pas aan het einde van set bracht VVH weer wat het moest doen en kwam het op 14-13 op matchpoint. Een servefout voorkwam dat de Harlingers de overwinning pakten, waarna een zenuwslopend deel van de set aanbrak. Beide ploegen speelden angstig en slordig en de matchpoints wisselden elkaar af, totdat de bezoekers op 17-18 een bal via wisten te scoren en daarmee de wedstrijd binnensleepten.

 

Hier en daar was het niet gek wat de Harlingers lieten zien qua spel, maar er waren wederom fases van sets waarin de ploeg collectief door de ondergrens zakte. Om weer wedstrijden te winnen zullen deze fases eruit moeten of in elk geval verkort moeten worden. Komend weekend is de ploeg vrij, maar de week erop (25 november) mag de ploeg naar Slagharen voor een wedstrijd tegen Side Out.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen meiden en vrouwen

13-11-2017

HARLINGEN - Wist u dat er in de maand november gratis getraind kan worden bij de meiden en vrouwenafdeling?

HMHC nieuws

13-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Bezoek van mevr. Marion Haythorne aan Harlingen

13-11-2017

HARLINGEN - Tijdens de Visserijdagen 2017 was mevr. Marion Haythorne op bezoek in Harlingen.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda