Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk at the movies!

Heerlijk at the movies!

Op 16, 17 & 18 oktober wordt de parkeerplaats aan de Westerzeedijk in Harlingen omgebouwd tot een drive-in bioscoop. Bestel nu je tickets!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

VVH Dames 1 wint net niet

19-11-2019

HARLINGEN - Na de winst van vorige week in Sneek, waren de dames van V.V.H. DS 1, gesponsord door Plus Lunenborg te Harlingen, extra gemotiveerd om het afgelopen zaterdag op te nemen tegen Bolsward.

VVH Dames 1 wint net niet Midaanval van Regina van der Kooij op aangeven van spelverdeelster Yvette Meirink.

Ondanks dat de stand in de ranglijst aangaf dat Bolsward waarschijnlijk meer kans had dan Harlingen, stapten de 8 Harlinger meiden vol motivatie en strijdlust de hal binnen.

 

Helaas kon Alien deze wedstrijd door een blessure niet mee doen, maar gelukkig was Senna van de meisjes A aanwezig en klaar om in te vallen. De eerste set begonnen de Harlinger dames met Yvet op spelverdeling, Anniek op de dia, Regina en Ilse op de mid en Anna en Mirthe op de buitenaanval. Vanaf het begin was duidelijk dat het niet een makkelijk potje volleybal zou worden. Beide teams daagden elkaar uit om hard te strijden en niks uit handen te geven. De dames van VVH pakten een mooie voorsprong, maar helaas kon Bolsward dit inhalen en daardoor eindigde de set in 22-25 winst voor Bolsward.

 

De tweede set trad Iris binnen de lijnen. Ook in deze set liepen de punten gelijk op. De pass lag beter dan afgelopen wedstrijden. Hierdoor kon spelverdeler Yvet alle posities aanspelen waarna onze aanvalsters de balletjes lekker over het net konden slaan. Bolsward bleek over dezelfde kwaliteiten te beschikken waardoor er lange rally’s werden gespeeld, welke deze set vaak eindigden met een punt voor Bolsward. Zij gingen er deze set dan ook weer met de winst vandoor: 18-25 voor Bolsward.

 

Ook deze set was het voor het publiek genieten. Nu er 0-2 in sets op de teller stond, wist Harlingen dat er nog harder gewerkt moest worden om sets te pakken. Dus dat deden ze. Lange spannende rally’s werden gespeeld, maar deze set waren het vaker de Harlinger dames die ze konden eindigen door te scoren. Er werd hard voor elkaar gewerkt en dat leverde spektakel op voor het publiek. Op de buiten waren het Iris en Mirthe die vaak konden scoren. Toen de 25 in zicht kwam, waren de dames van V.V.H. beter instaat om door te pakken, waardoor de winst naar hun ging met 26-24.

 

De vierde set bleef team blauw in deze flow hield de druk op Bolsward. Ook blokkerend kwam Harlingen beter in het spel waardoor de kansen bij Bolsward steeds kleiner werden. Deze vierde set eindigde met een uitslag van 25-15 winst voor Blauw.

 

De vijfde en laatste set moest bepalen welk team het sterkst zou zijn. Helaas vielen er in het begin van deze set wat foutjes bij VVH waardoor Bolsward op een voorsprong kwam. Na een tijdje kwam het besef dat deze set 10 punten korter duurt dan normaal, dus het was nu of nooit. Harlingen probeerde de achterstand in te halen, maar met een uitslag van 10-15 ging de winst van de vijfde set naar Bolsward.

 

Ondanks het verlies van de wedstrijd, werd er lekker gespeeld. Na een aantal mindere wedstrijden afgelopen weken hebben de dames van Harlingen laten zien wat ze in huis hebben en dat ze veel meer waard zijn dan de huidige 9e plaats. Volgende week staat OPM Heerenveen op het programma. Ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Om 17:00 uur spelen we weer thuis in Harlingen, dus kom zeker langs om VVH naar de winst te juichen!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vertrokken naar onbekende bestemming

19-11-2019

HARLINGEN - Uit onderzoek van de gemeente Harlingen is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

19-11-2019

HARLINGEN - Zo’n zaterdag van de intocht van Sinterklaas is toch een andere zaterdag.

Jonge Seun met Pietenorkest

19-11-2019

HARLINGEN - Om afgelopen zaterdag de vele enthousiaste kinderen warm te houden tot de aankomst van Sinterklaas, zorgde het Pietenorkest voor muziek.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Greenart Production Greenart Production Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot