Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

VVH Dames 1 weer een ronde verder in de Bekercompetitie

03-02-2023

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag stond 1/8 ronde van de beker op de planning.

Er werd thuis gespeeld tegen de Meeuwen uit Zuidhorn. Een totaal onbekend team voor ons. Na enig onderzoek kwamen erachter dat zij er in de reguliere competitie even goed voor stonden als ons. Aangezien onze eigen coach zelf een volleybalwedstrijd had was het trainer Meindert Paul die het coachen op zich nam.


De wedstrijd begon met de volgende opstelling: Marrit en Anniek op de buiten, Welmoed en Ilse op de mid, Yvette op de spelverdeling en Iris in de diagonaal. Regina, Lotte, Mirthe en Senna begonnen als reserve. Belangrijke punten om mee te nemen naar het spel waren vanaf het begin druk te zetten en zelf het speltempo te bepalen. Dit werd dan ook gelijk goed en overtuigend uitgevoerd. Met veel druk en een veel hoger spel tempo kwam er weinig reactie vanaf de tegenstanders. De set werd gewonnen met 25-13.


De tweede set kwam Regina binnen de lijnen voor Marrit en voor de rest bleef de opstelling ongewijzigd. De meeuwen die steeds beter in hun spel kwamen begonnen iets meer druk te leveren waardoor de dames harder moesten werken om de punten binnen te slepen. Toch waren het de langere rally’s die steeds aan de Harlinger kant vielen. Halverwege de tweede set werd Anniek nog gewisseld voor Mirthe en kwam Senna binnen de lijnen voor Iris. Er werd veel meer druk gezet aan de Harlinger kant wat een eindstand van 25-20 opleverde.


Enorm gemotiveerd en gedreven om deze derde set ook nog binnen te slepen begonnen we met een kleine wissel. Zo kwam Marrit binnen de lijnen voor Ilse en bleef voor de rest de opstelling gelijk. Wat een herhaling was van de vorige sets waren het wederom de Harlinger dames die druk leverden. Het lukte de Meeuwen niet om ons uit ons spel te krijgen. Er werd een mooi verdeeld spel door Yvette geleverd waardoor de blokkering van de Meeuwen zich met regelmaat in het bos bevonden en er veelal maar een eenmansblok voor de aanval werd neergezet. Met de aanvalskracht die wij in ons team hebben zitten zorgde dit voor veel directe punten. De set werd met 25-19 gewonnen.

De wedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen wat betekend dat we weer een ronde verder zijn in de bekercompetitie. De kwartfinale wordt gespeeld tegen Betech Olhaco DS4 uit Hoogeveen. De datum hiervoor is nog niet bekend maar zullen jullie binnenkort wel op de Instagram pagina of facebook pagina tegenkomen.

 

Ook is inmiddels de competitiewedstrijd gespeeld tegen de nummer 2 CoVos DS3 gespeeld. Een spannende wedstrijd aangezien wij op de 3e plaats staan. Winst betekend voor CoVos het vasthouden van de 2e plaats en voor ons het stijgen naar de 2e plaats. Coach Anton begon met de volgende opstelling: Regina en Marrit op de buiten, Welmoed en Ilse op de mid, Lotte op de spelverdeling en Iris in de diagonaal. Mirthe, Anniek en Senna begonnen op de reserve. Yvette was deze wedstrijd helaas afwezig.


Van te voren kregen we natuurlijk een aantal tips mee van onze coach. Zo was het belangrijk voor de dames om niet teveel met de tegenstander bezig te zijn en hun gedachtes bij hun eigen spel en kracht te houden. Het speelt het fijnst als je lekker vrij bent in je hoofd. Voor en tijdens het spel zelf er elk punt weer voor de volle 100% voor gaan. Het spel begint met een goeie service druk die je langzaam kan opbouwen en het brengen van de passing waardoor alle aanvallers goed benut kunnen worden. En misschien nog wel het allerbelangrijkste om plezier naar elkaar uit te stralen en te communiceren met elkaar in het veld.

 

Nu is het zo alles wat hierboven net verteld is kon je ook terugzien in de wedstrijd die werd gespeeld. Vol enthousiasme en plezier werd de wedstrijd gespeeld. Een erg spannende wedstrijd waar beide teams steeds dicht bij elkaar bleven in stand. Aan beide kanten werd er goed aangevallen. Verdedigend liep het bij ons als een goed geoliede motor. Er werd veel van de vloer gehaald en ook nog tot een prima aanval gebracht. Alle posities werden goed benut wat ervoor zorgde dat de blokkering bij de tegenstanders met regelmaat op het verkeerde been werden gezet. Ook de aanval vanaf de drie meter was erg in trek deze wedstrijd en scoorde vrijwel altijd. In de vierde set werd Regina wegens blessure nog gewisseld voor Mirthe. Later werd Mirthe nog gewisseld voor Anniek. De wedstrijd werd gewonnen met setstanden van 25-18, 25-23, 25-19 en 28-26.


Een wedstrijd waar wij met zijn allen erg trots op zijn. Er werd wilskracht, enthousiasme en plezier getoond. De volgende wedstrijd wordt gespeeld tegen Stânfries DS2 op vrijdag 3 februari om 19:15 in IJlst.

 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

03-02-2023

HARLINGEN - Zaterdag 4 februari 2023 is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 5 - 2023

03-02-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de gemeente Harlingen van 30-1 t/m 3-2-2023.

Bibliotheek Harlingen helpt mensen die moeite hebben met lezen

03-02-2023

HARLINGEN - Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen of de treinreis plannen op internet.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen
Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Connexa Connexa Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen