Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

VVH Dames 1 speelt toch de wedstrijd tegen Stânfries Dames 2

08-11-2022

HARLINGEN - Op zaterdag 29 oktober ging het damesteam van Harlingen toch de wedstrijd spelen.

Wat van te voren een welles-nietes-discussie bleek werd uiteindelijk toch door Stanfries de knoop doorgehakt om wel te spelen. Stanfries een jong gedreven dames team dat nog niet helemaal op formatie zit. Het doel van de dames van Harlingen was zich niet te laten leiden door de standen in het klassement.


Na het verlies tegen CoVos was het de trainer die bij ons een aantal aanpassingen in het positiespel aanbracht. Zo is Anniek van de diagonaal naar de buitenaanval verhuisd, Marrit van de mid naar de buitenaanval, Lotte van de libero naar de spelverdeling, Liset van de spelverdeling naar de Libero en Iris van de buiten naar de diagonaal. Een hele verandering voor het team. Met twee weken de tijd om ons nieuwe spel op te pakken stond VVH vol nieuwe energie en nieuwsgierigheid op het veld om de wedstrijd te spelen.


De eerste set begon coach Anton dan ook met Anniek en Marrit op de buiten, Ilse en Welmoed op de mid waarvoor Liset de Libero positie oppakte, Lotte op de spelverdeling en Iris op de diagonaal positie. Regina, Mirthe, Senna en Yvette begonnen als reservespeelsters. VVH dat passend sterk spel liet zien scoorde echter niet met de aanval. Stanfries stond verdedigend erg goed waardoor er maar weinig direct werd gescoord. Hoe het spel ook verdeeld werd was niet genoeg om de voorsprong in handen te nemen. Aan het einde van de set kwam Regina nog binnen de lijnen voor Anniek en Senna voor Iris. Door de wisseling in spelers was Stanfries iets uit hun spel getrokken waardoor VVH meer punten ging scoren met de aanval. VVH kwam meer in hun eigen spel. Helaas was het net niet genoeg en werd de set helaas verloren met 24-26. 


De tweede set was een heel ander verhaal. Door de goeie passing en prima spelverdeling van Lotte met dreiging op elke aanvalspositie werd er een snel spel neergezet. Stanfries dat verdedigend nog steeds erg sterk spel liet zien kwam door het veel van de grond halen zelf niet met voldoende tegenaanval. Hierdoor kon VVH gemakkelijk een eigen spel en snelheid opbouwen. De set werd dan ook met 25-13 gewonnen.


De derde set kwam Mirthe binnen de lijnen voor Marrit en Anniek voor Senna. Ook deze set liet VVH een gelijk spel zien aan de voorgaande set. Aanvallend werd er zo hard binnengeslagen dat het voor Stanfries alleen maar oplossen was. Ook deze set werd vrij makkelijk binnengesleept met een eindstand van 25-13. 


Met een 2-1 voorsprong was het nu aan VVH om de wedstrijdwinst binnen te slepen. Met nog twee wissels aan de kant van Harlingen begon Yvette op de spelverdeling voor Lotte en kwam Iris binnen de lijnen voor Anniek. Deze set werd VVH iets meer onder druk gezet. Door een goeie service aan de kant van Stânfries had VVH meer moeite om tot scoren te komen. Eenmaal van de goeie servicedruk af was het weer VVH die de ballen snoeihard binnensloeg. Yvette die de diagonaal en de buitenaanvallers goed wist te vinden scoorden bal na bal. De set en tevens wedstrijdwinst werd binnengehaald. De set eindigde in 25-19.

 

Door de deze overwinning staat VVH op een derde plek in de competitie. Met een minimaal aantal punten tussen de teams boven en onder is het van belang om de winst en focus te blijven houden. Volgende week spelen wij tegen de nummer 4 HeVoC ’89 DS2. Met een wedstrijd minder en een punt verschil een erg belangrijke wedstrijd voor VVH. De wedstrijd vindt plaats in de Hoekstra hal te Heerenveen om 20:45 uur.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gezocht door Crisis Loods Harlingen: kledingkasten en fietsen

08-11-2022

HARLINGEN - Veel van onze Oekraïense gasten zijn inmiddels goed gesetteld in Harlingen.

Eurotoernooi - Bouledrome Boulegoed

08-11-2022

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag is er in de Boulodrome van Jeu de Boulesvereniging Boulegoed weer een gezellig Eurotoernooitje gespeeld.

Vijfde dag van de NPC in Harlinger Boulodrome gespeeld

08-11-2022

HARLINGEN - De 5e wedstrijd in de Nationale Petanque Competitie (NPC) werd zaterdag 5 november thuis tegen de Gouden Gooi uit Haarlem gespeeld.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje