Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

VVH Dames 1 - S.N.V.V. Dames 3

23-11-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag mochten de Harlinger dames het opnemen tegen het derde team van Sint-Nicolaasga.

Met een verschil van vier punten in de ranglijst een belangrijke wedstrijd voor de dames om hoger op te klimmen. Een spannende wedstrijd voor het thuisfront waar helaas geen publiek bij aanwezig mocht zijn… Als alternatief was er livestream te volgen op het Facebook account van V.V.H. Dames 1 die voor de liefhebber nog terug is te vinden. 

 

I.v.m. afwezigheid van de coaches was het Ous Spiekstra die ons deze wedstrijd uit de brand kwam helpen en de coaching op zich nam. Ous die over de volledige selectie beschikte begon met de volgende zes dames: Iris en Regina op de buiten, Anique en Ilse op de mid, Yvette op de spelverdeling, Anniek in de diagonaal en Kyra op de libero positie. De dames begonnen de wedstrijd erg goed er werd slim gespeeld en mooi aangevallen. In het midden van de set verloren we iets de alertheid er werden er meer persoonlijke foutjes gemaakt maar met name de opslag was gewoonweg slecht aan onze kant. Na een time-out was het dan aan VVH om zichzelf te herpakken. Er waren maar weinig ballen die bij vvh op de vloer vielen, qua verdediging liep het op rolletjes. Met steeds een verschil in stand van ongeveer 4 punten was het VVH die er met de setwinst vandoor ging. De set werd met 25-23 gewonnen. 

 

De tweede set bleef de opstelling ongewijzigd. De tweede set begon met een goeie blokserie en hierna opslag van Anique, hierdoor kwam VVH al vrij snel op een mooie voorsprong. De dames die positioneel goed klaar stonden op de aanvallen van Sint-Nicolaasga wisten hier niet door heen te breken. Als snel stond VVH 8 punten los. De tegenstanders hadden geen antwoord op het spel van de Harlingers. Ilse die een fantastisch spel speelde bij het net die als rechtshandige de ballen met de linkerhand door de vloer heen ramde bracht de tegenstanders volledig in de verwarring (het was van de gezichten af te lezen). Halverwege de set kwam Mirthe binnen de lijnen voor Iris die met een keiharde aanval haar wedstrijd begon. Ook kwam Manon binnen de lijnen voor Anique die door dreiging op de mid een 1mansblok creëerde voor Regina op de buiten en zo de ballen makkdelijk binnen kon slaan.  Deze set werd vrij makkelijk binnen gehaald met een stand van 25-15.

 

De derde set begonnen we met de speelsters waar we tweede set mee zijn geëindigd. Het begon wat rommelig met een passing die niet aankwam bij de spelverdeling en waardoor we zelf niet tot aanvallen kwamen. De dames die door kregen dat de rechtdoor volledig open lag bij de tegenstanders werd dan ook goed gevonden door de buitenaanvallers. Zo sloeg Mirthe drie ballen op exact dezelfde plek keihard binnen op de rechtdoor. Ook was het Ilse die door tweehandig handelen totale verwarring aanbracht bij de tegenstander. Toch begon SNVV een beter spel te spelen, ze wisten meer de open gelegen gebieden te vinden en kwamen meer tot direct scoren. Hierdoor bleef de stand erg gelijk aan elkaar. Na een mooie opslagserie van Manon kwamen de dames van VVH wat punten los te staan. Zo kwam Senna binnen de lijnen voor Anniek en Lisanne voor Regina. Met gelijk een prachtig blok van Lisanne werd de voorsprong alleen maar groter. Toch was het de kant van de Harlingers dat wat meer moeite kreeg en steeds wat net niet ballen begon krijgen/spelen. SNVV kwam van een aardige achterstand, 13-23, terug tot 23-23. Toch waren het de Harlingers die aan het langste eind trokken en met een prachtige smash van onze spelverdeelster Yvette de set en tevens wedstrijd winst binnen sleepten. 

 

De vierde set kwam Iris weer binnen de lijnen voor Mirthe, Regina voor Lisanne en Anique voor Manon. De dames van VVH bleven hun eigen spel spelen. Rustig en beheerst werd punt voor punt gepakt. De achterover werd ook goed gevonden door Yvette waardoor Anniek een paar heerlijke ballen binnen sloeg. Een prima verdeeld spel werd er gespeeld door VVH. Zo bleef vvh steeds met een verschil van 5 punten de wedstrijd in handen houden. De set werd uiteindelijk met een stand van 25-22 gewonnen. 

 

Een prima wedstrijd met een prima eindstand. Zo kwamen er vijf punten bij de totale eindstand en zijn we een plekje omhoog geklommen. We staan op een prima vierde plek vier punten verwijderd van de nummer drie. Komende dinsdag 23/11 mogen we eerst weer aan de bak in de bekerronde. We spelen om 19:30 thuis tegen REVA waarschijnlijk ook live te volgen op onze Facebookpagina. Aankomend weekend zijn we een weekend vrij van competitie spelen.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Hosanna bij intocht Sinterklaas in Westeinde

23-11-2021

HARLINGEN - Ondanks de ingevoerde maatregelen om het opgelaaide Covid-19 in te dammen, gingen in de afgelopen periode de meeste Sint-Maarten lampionoptochten en Sinterklaasintochten door.

Laat kinderen niet verdrinken!

23-11-2021

HARLINGEN - Open brief van zwemclubvoorzitter aan de Harlinger politiek: laat kinderen niet verdrinken!

Zure nederlaag fc Harlingen 1

23-11-2021

HARLINGEN - Het was zondag aangenaam weer voor een mooie pot voetbal in de mooie omgeving van Boornbergum.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis