Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

VVH Dames 1 onderuit tegen BEO

13-10-2019

BAKHUIZEN - Afgelopen vrijdag mochten de dames van VVH weer in actie komen.

En deze week tegen BEO Bakhuizen. Voor ons één van de verste reizen van het seizoen, want zeg nou zelf hier val je toch bijna van wereld af. De routeplanning stond aan en zo konden we de reis beginnen, wat niet al te soepel liep aangezien die hele oprit vanaf Harlingen tot en met Kimswerd er uit lag… Na deze kink in de kabel voor Yvette dus de taak om het gas nog iets harder in te drukken om zo toch op tijd te zijn voor de wedstrijd.

Deze wedstrijd waren we met zeven man sterk, Alien kon helaas door werkomstandigheden niet aanwezig zijn. Ook Ous was helaas niet aanwezig deze wedstrijd. Als vervangend coach hebben we Anton van der Kooij gevraagd die ons dit seizoen al eerder had gecoacht. De set begonnen we met Yvette op de spelverdeling, Anniek in de diagonaal, Anna en Iris op de buiten en Ilse en Regina op de mid. Mirthe begon deze set op de bank. Van de coach kregen we mee om de passing gelijk goed te beginnen (dieper zitten dan de coach) en de serve binnen de lijnen te houden, hier ligt bij Harlinger dames de grootste moeite. De set begon vol enthousiasme en werd goed gespeeld aan de Harlinger kant en er werden weinig fouten gemaakt. De passing wist Yvette goed te bereiken waardoor het een kwestie van keihard in beuken was. Deze set werd gewonnen met een eindstand van 16-25.

 

De opstelling bleef in deze set ongewijzigd. Ook in deze set was het belangrijk om ons eigen spel te blijven spelen. Echter begon de set erg matig. Iedereen stond wat te dromen in het veld waardoor er veel fouten werden gemaakt. Inmiddels stonden we 13-3 achter. Een goed moment om een time-out aan te vragen waarin iedereen even goed werd opgepept. Dit had een goed effect want we begonnen weer beter te volleyballen. VVH pakte zijn eigen spelletje weer op en bleef constant spelen. Helaas werd het volleybal net wat te laat opgepakt en werd deze set door BEO binnen gehaald met een eindstand van 25-20.

 

De derde set kwam Mirthe binnen lijnen voor Anna. De Harlinger dames bleven doorspelen op het niveau dat ze de vorige set zijn geëindigd. Er werd weer vertrouwd gevolleybald en de spelers wisten hun taken goed. Helaas lieten de Harlingers het deze set wat liggen in de passing vanuit een opslag van de andere kant. Het was een diepe, harde opslag die we niet onder controle kregen. Hier werden veel punten mee verspeeld. Na een time-out herpakten we ons toch weer en konden weer goed bijkomen. Er werd weer solide gespeeld en knap aangevallen.  Na een paar onterechte beslissingen van de scheidsrechter werd de stand gelijk tot een 23-23. VVH begon wat tegen zichzelf te spelen en gaf deze set cadeau aan de dames van BEO. De set werd verloren met 25-23.

 

De vierde set kwam Anna weer binnen de lijnen en mocht Iris plaats nemen op de bank. We begonnen de set matig, er werd slordig gespeeld en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Na een time-out met veel tips sloeg het helemaal om. We kwamen weer in ons eigen spelletje en stonden Anna en Mirthe lekker te beuken aan het net. Wederom werd Harlingen een paar keer afgefloten door de scheids op onterechte punten, na een klein woordenwisseling tussen de scheids en Regina moest Harlingen zich weer herpakken. Het publiek en BEO zelf die geen seconde stil waren maakte het lastig om goed te kunnen communiceren aan de Harlinger kant. Echter lieten we ons niet kennen en bleven ons eigen spel spelen. Na een prachtige aanval van Anniek (die scoorde), was het Yvette die een misstap maakte, waardoor er lichtelijk stress ontstond aan de Harlinger kant aangezien we maar één spelverdeelster hebben. Maar ze liet zich niet kennen en na even een momentje rust stond ze weer fantastisch te spelen. BEO die dacht er vandoor te kunnen gaan met het punt na de korte onderbreking werd even teruggefloten. De Harlingers wonnen deze set met 18-25.

 

Een vijfde set dus op het programma. Deze set kwam Iris nu binnen de lijnen voor Anniek. Er werd aan beide kanten goed gespeeld. De aanvalsdruk aan de kant van Harlingen lag hoger echter waren en de goed bedachte van BEO die veel punten scoorden. De laatste set ging dan ook gelijk op. Toch liep het aan de kant van BEO toch net iets beter, ze wisten hun posities erg goed te houden en verdedigden erg sterk. De set en tevens wedstrijd winst werd dan ook door BEO binnengehaald. De set eindigde met een stand van 15-10.

 

Als team waren wij niet ontevreden over het behaalde resultaat er werd goed gespeeld en er zit steeds meer vertrouwen in. Ook de coach was tevreden over de gespeelde wedstrijd. De wedstrijd is verloren de dip-momenten die wij hadden, dit is voor ons een verbeterpunt waar we aan zullen werken. De volgende wedstrijd die voor ons op het programma staat is komende dinsdag voor de Beker. Wij spelen thuis in de Waddenhal tegen A.V.C. DS 2 om 19:00 uur. In de gewone competitie spelen wij weer op de vrijdag tegen S.N.V.V. (Sint Nicolaasga) om 20:45 uur.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Publiek winnaar in spektakel op vernieuwd sportpark Nylân

13-10-2019

LEEUWARDEN - Alles wat voetbal leuk maakt zat in het duel tussen de nummer vier en twee van deze prille competitie.

Skûtsje De Eenvoud vaart een sterke halve Friese Hoekrace

13-10-2019

LEMMER - Na een toch teleurstellende IFKS, waar het Harlinger skûtsje degradeerde uit de B-klasse, is het zaak dat de rug in de laatste zeilevenementen weer wordt gerecht.

Snurk in de Grachtenrace Amsterdam 2019

13-10-2019

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag was het zover de mannen van de Snurk aan de start van de Grachtenrace Amsterdam 2019.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events
Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Broodje Nuchter Broodje Nuchter