HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

VVD lijst Gemeenteraad maart 2022 Harlingen

24-12-2021

HARLINGEN - Dinsdag 7 december 2021 hebben de kandidaten van de VVD lijst van Harlingen zich gepresenteerd aan de leden tijdens de algemene ledenvergadering ter voorbereiding op de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

De lijsttrekker, Paul Schoute, is al op een eerder moment benoemd. Paul is sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen de eerste VVD-wethouder in het college van Burgemeesters en Wethouders van Harlingen. Hij heeft bewezen inhoudelijk sterk te zijn in deze functie en betrouwbaar en verantwoordelijk in de samenwerking met de partijen in de coalitie en de gemeenteraad. Als tweede kandidaat staat Gerrit Jan de Vries weer op de lijst; hij is nu de fractievoorzitter van de VVD. In volgorde staan vervolgens Marcel Touwslager, zelfstandig ondernemer in de binnenvaart en Bob Tamminga, officier der mariniers op de lijst. Zij draaien al geruime tijd mee met de fractie en zijn al langer betrokken bij de VVD. Wij hebben er vertrouwen in dat zij elkaar goed aanvullen met hun vakdeskundigheid en brede belangstelling in de lokale politiek van de gemeente Harlingen, en met veel energie en ambitie uitvoering gaan geven aan het verkiezingsprogramma.

 

En dit is onze visie: Harlingen heeft over 5-10 jaar een opgebloeide en ontwikkelde zeekant, met bedrijvigheid en vertier. Vanaf in het zuiden de camping, langs het recreatiepark, het Balklandpark, de recreatieve dagactiviteiten, het havenzwembad, de bruisende Willemshaven, dóór flanerend tot aan een gezellige Waddenpromenade en eindigend bij de florerende duurzame industriehaven en het kunstwerk van Frank Stella. Met een binnenstad die veranderd is in een prettig verblijfsgebied om andere mensen te ontmoeten, ervaringen op te doen. Om te winkelen, maar ook om te leren, werken, wonen, verzorgen, verrast te worden en plezier te hebben.

Een welvarender Harlingen, Wijnaldum en Midlum, met meer welzijn voor iedereen, met schone, groenere en veilige wijken.

 

We willen dat doen door te blijven investeren in economische structuurversterking, door vol in te zetten op het Sociaal Economisch Actieplan, door met onze partnergemeenten enthousiast een nieuw leer-werk bedrijf te ontwikkelen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door divers te bouwen voor alle inkomensgroepen, en door fundamentele stappen te zetten in schuldhulpverlening en armoedebestrijding.

 

De VVD Harlingen wil, samen met inwoners en ondernemers, de komende 4 jaar verder werken aan een bloeiend Harlingen!

 

De volledige lijst:

 

 1. Paul Schoute
 2. Gerrit Jan de Vries
 3. Marcel Touwslager
 4. Bob Tamminga
 5. Anna- Lotte Bijlsma
 6. Johan Anema
 7. Gerrieke Lodewijks
 8. Jouke Frieswijk
 9. Tiede Dijkstra
 10. Lilian Fopma
 11. Frank Swinkels
 12. Eva Richert
 13. Jikke Ten Berghe
 14. Bram Visser

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Lichtjestocht Ludinga groot succes

24-12-2021

HARLINGEN - Kaarsjes, lichtslingers en vuurtonnen. Versierde kerstbomen, kerstmuziek en kerstmannen.

Waardebonnenboekjesactie Zeerobben toch nog succesvol

24-12-2021

HARLINGEN - Het zat de organisatie en de winkeliers die meedoen aan de waardebonnenboekjesactie niet mee dit jaar.

Verslag raadsvergadering Gemeente Harlingen 8 en 22 december 2021 - PVDA Harlingen

24-12-2021

HARLINGEN - De laatste vergadering van 2021: Goed wonen, leren van participatie en betaalbare duurzaamheid.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen VVD Harlingen VVD Harlingen Harlinger Belang Harlinger Belang Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart NIVO Groep NIVO Groep De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires