Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

vv Groningen – Zeerobben 1 – 1

19-11-2017

HARLINGEN - Zeerobben laat winst in de eerste helft liggen.

vv Groningen – Zeerobben  1 – 1 Zeerobben speelde een uitstekende 1e helft in Groningen maar verzuimde de vele kansen af te maken. Daardoor bleef het steken op een 1-1 gelijkspel. Foto: Bert Drent.

Op basis van de goede eerste helft van Zeerobben zijde hebben ze twee punten laten liggen in Groningen. Maar in de dying-seconds van de tweede helft zullen zowel de Groningers als de Harlingers niet klagen over dit ene punt. Immers kreeg eerst de thuisclub in de voorlaatste minuut een levensgrote kans (Jacob redde). In echt de laatste minuut had Zeerobben de winst nog naar zich toe kunnen trekken in een spectaculaire scrimmage voor het doel van uitblinker Steven de Haan.

 

Prima voetbal levert te weinig op

Wie wat verlaat het sportpark Het Noorden had betreden heeft het eerste doelpunt waarschijnlijk gemist. Al in de tweede minuut kwamen de groenwitten op een 0 – 1 voorsprong. Een pittige overtreding op Marcel Visser leverde een vrije trap op. Kristian Feenstra wist de blonde lokken van Pieter Westra te vinden. In eerste instantie wist de Haan nog te redden, maar de bal schoot door en Higor da Silva wist de bal over de doellijn te duwen. Vijf minuten later kwam Marc Reussing centimeters te kort na een vrije trap van Dylan Drent. Keeper  De Haan onderscheidde zich met een fabelachtige redding op een vlammend schot van Marcel Visser. In deze fase had Zeerobben over links de marge kunnen en misschien wel moeten vergroten. Helaas stond het vizier niet op scherp, twee keer lat en redding keeper. 

 

Eén kans één doelpunt

Uit het niets kwamen de gastheren op 1 – 1. Onnodig balverlies op het middenveld leidde dit doelpunt in. In de snelle omschakeling belandde de bal fortuinlijk bij Tim van der Molen en met dit buitenkansje wist hij wel raad. Een weinig later schoot Kristian Feenstra uit een vrije trap op de lat. De rebound was weliswaar voor Frank ten Hoeve, maar zijn kopbal miste snelheid. Op een passje van Kristian had Frank ten Hoeve vrije doorgang. Goed verdedigen voorkwam de verdiende voorsprong. Uit een corner torende Pieter Westra boven iedereen uit en kopt goed naar de hoek, Frank ten Hoeve zou afronden, maar opnieuw De Haan, die er als de kippen bij was om dit te voorkomen. Zeerobben laat na om de trekker over te halen.

 

Bedenkelijk niveau

Meteen na de thee leek Zeerobben de draad van de eerste helft weer op te nemen. Maar weer lukte het niet om de beslissende eindpass te geven. Uit een snelle counter kreeg de rechtsbuiten een 100 % kans om Groningen op voorsprong te zetten. De Vries in samenwerking met Marc Reussing wist erger te voorkomen.  Hierna ontstond er een licht overwicht van de thuisclub en moest de defensie overwerk verrichten. Op het middenveld werd te vaak balverlies geleden en was de passing slordig te noemen.  Daardoor kreeg vv Groningen kleine mogelijkheden en was er voortdurend de dreiging op een tegendoelpunt.  Bij uitvallen van de gasten had alsnog de winst gepakt kunnen worden. Dylan Drent en Marcel Visser  zochten het doel te hoog en bleef de spanning tot letterlijk de laatste minuut.

 

Spektakel in blessuretijd

In de eerste minuut van de blessuretijd leek de winst toch nog in Stad te blijven.

Na een opeenstapeling van fouten kon Jaimie Walstra vrij op Jacob de Vries afstomen. Laatste genoemde kwam als winnaar uit de strijd met een puike redding. In de allerlaatste minuut kregen Higor, Marcel en Dylan in een scrimmage  de kans om de drie punten op de valreep naar de Friese Havenstad  mee te stelen. Het leek wel of de bal er niet in mocht en zo moest Zeerobben zich tevreden stellen met één punt. Het hadden er ook nul kunnen zijn gezien de laatste grote kans van Groningen. De  correct leidende scheidsrechter Besselsen stuurde hierna de verkleumde manschappen onder de hete  douche.

 

Niet warm

Blij met een punt? Zeker niet, gezien de goed gespeelde  eerste helft, waarin te veel kansen om zeep werden geholpen. Toch kun je achteraf stellen, dat één punt maximaal was, omdat in het tweede bedrijf onherkenbaar slordig gespeeld werd. En Groningen zich prima herstelde van een zwakke eerste helft. Echt warm werd je niet van het vertoonde spel, de spanning vergoedde dit  nog enigszins. Volgende week thuis maar weer proberen tegen Winsum (Gr.).

 

Scoreverloop: 0 – 1 Higor da Silva (2e  min.); 1 – 1 Tim van der Molen (20e  min.)

 

Zeerobben: Jacob de Vies; Albert Beuker; Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Yander Zandbergen; Kristian Feenstra; Marcel Visser; Dylan Drent; Frank ten Hoeve (70e min. Frank Pietersma); Higor da Silva.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Viaduct N31 over de Oosterparkweg verleden tijd

19-11-2017

HARLINGEN - In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 november 2017 is het oude viaduct van de N31 gesloopt.

Werkbezoeken HOOP

19-11-2017

HARLINGEN - Daartoe in staat gesteld door leden van 50Plus Leeuwarden, maakte een delegatie van de fraktie van HOOP Harlingen (v.h. OPA) rondgang door het Provinsjehûs in Leeuwarden. afgelopen vrijdag een gecombineerde

Sint publiek genoot op Harlinger Voorstraat van Hosanna

19-11-2017

HARLINGEN - Terwijl Sinterklaas en zijn Pieten onderweg waren van de Dokkade naar het Hannemahuis op de Harlinger Voorstraat, vermaakten de muziek en dansgroepen van muziekvereniging Hosanna het publiek op de Voorstraat.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear