Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vuurzee pakt een beker in Zwartsluis

15-09-2022

HARLINGEN - Zaterdag 10 september stond de eerste wedstrijd op het programma na de zomervakantie.

Na een aantal weken vakantie was het weer de tijd om te trainen op de Waddenzee.  Hoe prachtig wonen we hier toch, de haven van Harlingen uit en lekker roeien op het Wad. Naast het genieten van de nazomer, moest er ook weer hard getraind worden om ons voor te bereiden op het naseizoen met de nodige wedstrijden. 

 

Afgelopen zaterdag was de mooie race over het Zwarte Water. Een race met drie maal een smalle sluis door en mooi breed water.  Bij aankomst mocht het team gelijk kranen, zonder wachttijd. Wat fijn georganiseerd! Na een kort stukje roeien kwamen we in het gezellige centrum aan. Een bak sterke koffie bij het palaver en snel klaar maken voor de start. De dames hadden er zin in! 

 

De bemanning was er klaar voor! Eerst even lekker warm roeier en de laatste voorbereidingen voor de 14 kilometer roeien.  Vlak voor de start brak er een dikke bui recht boven ons, handen drooghouden en warm blijven. Gelukkig bleek het een korte bui.

 

3…2…1…en daar gaan we, vol gas door de sluis. Met 30 centimeter aan weerskanten, was het een uitdaging voor de stuurman om met alle riemen roeiend door de sluis te komen. Maar dat lukte gelukkig goed!  Met een hoog slagtempo gingen de eerste kilometers aan ons voorbij. Onze voorgangers kwamen steeds dichterbij.  Bij de eerste ronding lagen we op een perfecte lijn, maar dankzij een onsportieve actie van een andere sloep, moesten we wijken. Gelukkig werd dit opgemerkt door de wedstrijdleiding en wij kregen de duim.  Maar de winst op onze voorgangers was verspeeld. 

De mooie omgeving en het september zonnetje maakte het een fijne race. We merkten wel dat de zomer nog wat in de armen zat, maar dat is logisch.  Na een prachtig parcours kwam de vuurzee in volle gang voor de derde keer door de sluis. We zijn gefinisht in 1:53, dus doel behaalt en lekker een koud biertje verdient. 

 

Na het vlotte kranen, wat niet vanzelfsprekend is na een roeirace, even naar het feestje. Stiekem toch benieuwd hoe we waren geëindigd.  Tot onze grote verassing werd de Vuurzee naar voren geroepen voor de eerste prijs in hun klasse!  Een mooi begin van het naseizoen. 

 

Op naar de Amsterdamse Grachten Race! 

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te roeien? Bel of stuur een bericht naar 06-30227714.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De meiden van fc Harlingen MO13, MO15 en MO17

15-09-2022

HARLINGEN - Wie wel eens op maandag- en/of woensdagavond bij fc Harlingen is, is het vast wel eens opgevallen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

15-09-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag zagen we bij fc Harlingen teams met rood/witte en geel/zwarte tenues en even werd er gedacht dat de reünie al begonnen was.

RSG Simon Vestdijk opent het literaire schooljaar

15-09-2022

HARLI NGEN - Op donderdag 15 september opende RSG Simon Vestdijk het literaire schooljaar groots met verschillende literaire activiteiten en een boekenmarkt waar de bibliotheek en Van der Velde Boeken bij aanwezig waren.

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot