Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vrouwen in de wind sterker dan Mulier

17-03-2019

HARLINGEN - De meiden van MO17 waren bereid om zich aan te sluiten bij de 10 speelsters van Vrouwen 1 zodat wij compleet naar Witmarsum konden afreizen.

Vrouwen in de wind sterker dan Mulier Afgelopen zaterdag speelde het spel vooral op het middenveld af. Fc Harlingen sterker maar niet genadeloos in de afronding. En na 90 minuten was het 0 – 1 voor Fc Harlingen VR1.

De volgende speelsters begonnen in een 1:4:4:2 formatie: Deveny stond tussen de palen. Jolijn, Ilona, Sascha en Nicky vormde de verdediging. Het middenveld bestond in een ruit met Gwen, Lizzy, Tracey en Lize. Terwijl de afronding werd gerekend op Ashley en Demi. De wisselbank was warm gevuld door Ingrid, Jessica, Sabine en Julia.

 

Met de wind in de rug begonnen de vrouwen in één-richtingsverkeer te voetballen. Daarbij was het voor Mulier vooral tegenhouden. Een enkele keer kwamen zij er goed uit maar gevaarlijk werd het niet voor Deveny. Het zag er wat rommelig uit aan beide kanten maar fc Harlingen was wel de bovenliggende partij. Het ontbrak aan scherpte, iets wat je op de trainingen kan blijven verbeteren. Daar moeten de vrouwen zich echt in verbeteren. Want er zit zoveel voetbal in maar dat komt er niet altijd even mooi uit! Toch heeft fc Harlingen doorzettingsvermogen en de wil om er iets van te maken. Er werd tussendoor nog gewisseld, zo kwam Ingrid voor Lizzy en Julia voor Lize in het veld.

 

Lizzy kon niet lang van haar rust genieten want Gwen maakte een rare hinkel. Ze kreeg wat rust en kon later in de wedstrijd nog meedoen. Er werd met vlagen goed gevoetbald alleen de wind was de grootste tegenstander. Met een brillenstand werd er gerust…

 

Jessica nam de plaats over van Tracey. Jessica die trouwens heel goed een eerste helft heeft gevlagd. En Lize kon er in voor Ashley, Ashley die het stokje overnam van Jessica deed dit ook uitstekend. In de tweede helft was het volop in de wind. Ondanks de harde windstoten was hetzelfde beeld in de tweede helft. Fc Harlingen in balbezit en op de helft van de tegenstanders. Achterin stond het als een huis met Sascha en Ilona. Nicky en Jolijn konden vaak opschuiven naar het middenveld. De rust aan de bal was duidelijk een verbeterpunt. Demi zette de 0 – 1 op het scorebord met een listig hoog balletje. Heel langzaam rolde de bal in het doel.

 

Hierna bleef fc Harlingen doorgaan met aanvallen. Mulier kwam er soms uit net als in de eerste helft. Nu waren ze iets gevaarlijker maar Deveny gaf goed keeperswerk. Ashley kwam voor Demi in het veld en Jolijn werd verlost door Sabine. Het ging steeds beter met mooi combinatievoetbal. De bal ging van voet naar voet. Er werd veel bewogen zonder bal en het zag eruit alsof we al jaren samen spelen. Sabine ging in het centrum spelen toen Tracey voor Ilona erin kwam en Jessica zakte een linie terug op de rechtsback positie. Mulier nam wat meer grip op de wedstrijd maar Sascha stond vaak op de juiste plek om in te grijpen. Ingrid stuurde de dames 1 voor 1 weg met de bal. Julia en Lize waren nog dichtbij een doelpunt en ook Jessica kon wel eens langs de zijlijn vliegen. Gwen ging nog voor Lizzy erin en speelde een uitstekende debuut wedstrijd! De laatste kans was voor Mulier uit een indraaiende hoekschop. De bal ging voor iedereen langs en de scheidsrechter floot af.

 

Drie belangrijke punten voor de vrouwen. En het vertrouwen voor volgende week tegen Scharnegoutum. Daar moeten we wel wat voor doen. Trainen, trainen en nog eens trainen…

 

Uitslagen Competitie 4e klasse E

Mulier VR1 (0 – 1) Fc Harlingen VR1

SDS VR1 (2 – 3) AVC VR1

Joure VR1 (1 – 4) GAVC VR1

Beetgum VR1 (afg.) Tzum VR1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Spanning neemt toe voor Sky-Hosanna

17-03-2019

HARLINGEN - Veel spanning op het Kalverdijkje in Leeuwarden bij de laatste wedstijden van CGN vóór de finales in Eindhoven.

Zeerobben wint degradatiekraker

17-03-2019

HARLINGEN - Zeerobben heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Be Quick Dokkum thuis met 2-0 gewonnen.

De blog van Gijs van Hesteren: Brommen en zeilen in Phuket (7)

17-03-2019

HARLINGEN - In deze blog deelt Gijs van Hesteren zijn ervaringen en inzichten met jou.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats
Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus