Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vrijheid herdenken en vieren in 2020

01-11-2019

HARLINGEN - In de Friese havenstad is de stichting Centraal Comité 1945 al geruime tijd druk bezig met de programmering rond de 75 jarige herdenkingen en vieringen van de bevrijding in 2020.

Vrijheid herdenken en vieren in 2020 De Kleine Bredeplaats prachtig in het Groen.

Het Centraal Comité 1945 bestaat in 2020 ook 75 jaar en in samenwerking met de stichting Oud Harlingen wordt een boek uitgebracht met de geschiedenis van het Centraal Comité en beeldmateriaal van de oorlog in en bevrijding van Harlingen. Voor de schooljeugd komt er een speciaal WOII magazine met als kernwoord: “Vrijheid geef je door!”

 

Op vrijdag 17 april wordt de bevrijding van Harlingen herdacht

In de maand april wil het Centraal Comité 1945 leerlingen in het basisonderwijs groep 7 en 8 (bovenbouw) en brugklassen van het voortgezet onderwijs een bezoek aan de Kazematten in Kornwerderzand aanbieden. Ook zal er een straatversierwedstrijd in april en mei worden gehouden om het feestgevoel uit mei 1945 wat naar boven te halen. Het vele dennengroen dat in Harlingen opdook kwam van de Waddeneilanden die dat vrijgevig voor de bevolking beschikbaar stelde. Zoals elk jaar leggen leerlingen van de basisscholen bloemen en/of een krans bij de door de scholen geadopteerde oorlogsmonumenten. Dat gebeurd in 2020 op woensdag 15 april omdat op vrijdag 17 april, bevrijding van Harlingen in 1945, de Koningspelen worden gehouden. Er zijn contacten met het Jachthoornkorps van het regiment Garde Jagers voor een optreden in Harlingen.

 

In museum "Het Hannemahuis" vindt er van half april tot half mei een fototentoonstelling plaats over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in Harlingen. Op maandag 4 mei wordt de Nationale dodenherdenking in Harlingen ondersteund met een stille tocht vanuit het Harmenspark naar de Algemene Begraafplaats, naast de herdenking, ’s middags, bij het Zeeliedenmonument. Dinsdag 5 mei is er o.a. een bevrijdingsconcert in de Grote Kerk door het Fries Kamerorkest en het Waadwyn zangkoor. Het concert is gratis toegankelijk. ’s Middags wordt het bevrijdingsvuur de stad ingebracht. Dat vuur is op 4 mei in Wageningen ontstoken en wordt door loopgroepen door Nederland verspreidt. Harlingen heeft een samenwerkingsverband met Leeuwarden en vanuit die plaats wordt het vuur naar Harlingen gebracht. Via de route die het Canadese leger in april 1945 volgde komt het vuur de stad in. Begeleiding van cmv Hosanna de drum & pipes van de Graham Lowlanders en Jachthoorncorps Garde Jagers en ook een aantal Leger voertuigen. Stichting BENG is bezig met een middagprogramma op deze 5e mei!

 

 

 

Algemeen Evenement Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Ronald Giphart op bezoek in de Bibliotheek in Harlingen

01-11-2019

HARLINGEN - In het kader van Nederland Leest: een gratis boek, Ronald Giphart op bezoek en repaircafés in de Bibliotheek.

Centraal Comité 1945 stopt na 75 jaar

01-11-2019

HARLINGEN - In 2020 organiseert het Centraal Comité 1945 (CC'45) nog één keer de activiteiten rondom Koningsdag, 4 en 5 mei en de tweejaarlijkse uitreiking van de Anton Wachterprijs.

De Boreas wint voor 3e maal op rij Slag in de Rondte

01-11-2019

HARLINGEN - Deze week was de 25e editie van de Slag in de Rondte.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Greenart Production Greenart Production
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt