De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

VR1 reisde af naar Kollumerzwaag voor eerste competitiewedstrijd

15-09-2020

HARLINGEN - Zaterdag 12 september reisde fc Harlingen VR 1 af naar het verre Kollumerzwaag om daar hun eerste competitiewedstrijd te spelen tegen Friese Boys Vr 1.

VR1 reisde af naar Kollumerzwaag voor eerste competitiewedstrijd De vrouwen van fc Harlingen kregen vorige week woensdag in plaats van voetbaltraining een supboard onder de voeten. In het kader van een “flitsende start” van het voetbalseizoen met z’n allen op de SUP door het mooie Harlingen. Foto: E.c.A.

Met de volgende opstelling ging trainer Peter Outhuyse van start:

Op goal Corry. In de verdediging: Maria, Sabine, Gwen en Nicky. Middenveld: Seryna, Lizzy en Julia. Voorin: Ashley, Romy en Inez. Wisselspeelsters Iris, Savannah Nikki en Arwen.

 

Dat de dames er zin in hadden was bij de aftrap duidelijk te zien want na de aftrap gingen ze meteen vol in de aanval. Na een paar minuten spelen kwam de bal bij de Harlinger keepster, die de bal niet goed raakte en precies in de voeten van een tegenstander speelde. Die aarzelde niet en schoof de bal beheerst in de goal. 1-0 Achter en dat was een tegenvaller. De dames waren gelukkig niet van slag en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Wat volgde was goed voetbal en ze creëerden kans op kans. Ashley kwam gevaarlijk voor de keepster maar die kon met een goede redding de bal nog keren. Julia kwam 1 op 1 voor de keepster maar haar inzet ging rakelings naast. Ook Romy kwam na weer een mooie aanval vrij voor de goal maar die bal belandde op de paal. Uiteindelijk viel toch de gelijkmaker voor de Harlingers. Julia veroverde de bal op eigen helft en na een lange solo lobte ze de bal fraai over de keepster in de goal.

 

Fc Harlingen voelde dat er meer zat, maar ook Friese Boys bleef goed voetballen. Na een paar goede reddingen van Harlinger keepster Corry kwam de bal na weer een mooie aanval bij Ashley, zij aarzelde niet en schoof de bal beheerst onder de keepster door en zo kwam het team van Peter Outhuyse verdiend op voorsprong. Dit leek ook de ruststand te worden maar vlak voor tijd was er een communicatiefout in de verdediging en scoorde de thuisclub toch nog de 2-2.

 

In de rust zette de trainer nog even de puntjes op de i en na een paar aanpassingen in de opstelling begon fc Harlingen weer vol goede moed aan de 2e helft. Helaas begon deze slecht door een doeltrap die zo in de voeten van de tegenstander werd gespeeld. Zij rondde die fout dan ook meteen af en zo keek fc Harlingen tegen een 3-2 achterstand aan.

 

Die achterstand ging in de hoofden van de dames zitten en daar werd het voetbal niet beter op. Friese Boys zocht steeds meer de aanval op en fc Harlingen had moeite om het spel te maken. Ook raakte Romy, Seryna en Maria geblesseerd en dat kwam het spel niet ten goede. Maar ze bleven knokken met Lizzy voorop in de strijd. Die kreeg een bal vol op haar neus maar met een dot watten erin bleef ze doorgaan. Friese Boys scoorde nog de 4-2 en toen fc Harlingen eindelijk weer eens mooie aanval had scoorde Nikki nog de 4-3 waarna de scheids ook meteen floot voor het einde van de wedstrijd.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geslaagd hockeyweekend bij HMHC

15-09-2020

HARLINGEN - Het weer werkte de afgelopen dagen uitstekend mee en zorgde zo mede voor een geslaagd weekend bij HMHC.

Inzamelactie slaapzakken door Topmoppies voor Lesbos

15-09-2020

HARLINGEN - Heb je nog goede warme slaapzakken liggen, maar ben je niet in de gelegenheid om deze naar het inzamelpunt te brengen?

Visit Wadden en Hollandsche Vloot slaan handen ineen

15-09-2020

HARLINGEN - Een langdurige samenwerking met meer aandacht voor grootste varende historische vloot ter wereld.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Broodje Nuchter Broodje Nuchter Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Greenart Production Greenart Production Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei