Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voorzichtig positief richting het nieuwe normaal binnen de 1,5 meter samenleving

22-04-2020

HARLINGEN - De aangekondigde stappen die het kabinet dinsdag presenteerde in de persconferentie om de coronapandemie de baas te worden, geven het eerste lichtpuntje voor het amateurvoetbal in Nederland.

Voorzichtig positief richting het nieuwe normaal binnen de 1,5 meter samenleving Er moet nog een hoop gebeuren maar wellicht kunnen de leden en (nog) niet leden bij fc Harlingen weer voorzichtig beginnen met trainen. Foto: P. IJdema.

Vanaf 29 april is het voor de jeugd weer toegestaan om georganiseerd en gecontroleerd te gaan sporten. Maar wat houdt dit voor fc Harlingen in?

 

Kinderen onder de twaalf jaar mogen van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van twaalf tot en met achttien jaar is dit ook toegestaan, mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. En dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor de voetballiefhebber. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Het spelplezier en de omgang van voetbalvriendjes en –vriendinnetjes is enorm gemist bij de jeugd van fc Harlingen.

Maar gezondheid en veiligheid zijn en blijven natuurlijk het uitgangspunt en dus gaan de trainers en leiders van de desbetreffende teams de komende dagen om de spreekwoordelijke tafel zitten om het één en ander uit te werken. Het enige wat nu duidelijk is dat de competities definitief gestopt zijn en de kantine en kleedkamers blijven voorlopig ook nog dicht!

 

Wanneer fc Harlingen de deuren heropent voor haar leden en niet leden, is afhankelijk van onze gemeente. De club zal nog nader geïnformeerd worden door de KNVB en de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten). Tot die tijd willen wij benadrukken dat er niets veranderd aan de huidige situatie. Het terrein en de velden zijn nog steeds op slot! Zodra duidelijk is of en hoe wij invulling kunnen geven aan deze verruiming, zullen wij iedereen nader informeren via onze website en de social mediakanalen.

 

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

Razende Roeland raast door op reserve in deze bizarre tijd

22-04-2020

HARLINGEN - Het is donderdagavond 21.00 uur weer tijd voor jullie wekelijkse portie hardrock en grunge.

U2 LIVE! Onair bij Omroep RSH

22-04-2020

HARLINGEN - Nu alle concerten en festivals zeker tot 1 september niet doorgaan is er een gebrek aan live muziek en muziek live is nou net de leukste muziek.

Creatief met corona 🍀: Kunst kijken met Margriet - deel 2

22-04-2020

HARLINGEN - Margriet loopt nog steeds helemaal alleen door het lege Hannemahuis.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie
Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Greenart Production Greenart Production Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten