Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voorzichtig positief richting het nieuwe normaal binnen de 1,5 meter samenleving

22-04-2020

HARLINGEN - De aangekondigde stappen die het kabinet dinsdag presenteerde in de persconferentie om de coronapandemie de baas te worden, geven het eerste lichtpuntje voor het amateurvoetbal in Nederland.

Voorzichtig positief richting het nieuwe normaal binnen de 1,5 meter samenleving Er moet nog een hoop gebeuren maar wellicht kunnen de leden en (nog) niet leden bij fc Harlingen weer voorzichtig beginnen met trainen. Foto: P. IJdema.

Vanaf 29 april is het voor de jeugd weer toegestaan om georganiseerd en gecontroleerd te gaan sporten. Maar wat houdt dit voor fc Harlingen in?

 

Kinderen onder de twaalf jaar mogen van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van twaalf tot en met achttien jaar is dit ook toegestaan, mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. En dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor de voetballiefhebber. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Het spelplezier en de omgang van voetbalvriendjes en –vriendinnetjes is enorm gemist bij de jeugd van fc Harlingen.

Maar gezondheid en veiligheid zijn en blijven natuurlijk het uitgangspunt en dus gaan de trainers en leiders van de desbetreffende teams de komende dagen om de spreekwoordelijke tafel zitten om het één en ander uit te werken. Het enige wat nu duidelijk is dat de competities definitief gestopt zijn en de kantine en kleedkamers blijven voorlopig ook nog dicht!

 

Wanneer fc Harlingen de deuren heropent voor haar leden en niet leden, is afhankelijk van onze gemeente. De club zal nog nader geïnformeerd worden door de KNVB en de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten). Tot die tijd willen wij benadrukken dat er niets veranderd aan de huidige situatie. Het terrein en de velden zijn nog steeds op slot! Zodra duidelijk is of en hoe wij invulling kunnen geven aan deze verruiming, zullen wij iedereen nader informeren via onze website en de social mediakanalen.

 

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

Razende Roeland raast door op reserve in deze bizarre tijd

22-04-2020

HARLINGEN - Het is donderdagavond 21.00 uur weer tijd voor jullie wekelijkse portie hardrock en grunge.

U2 LIVE! Onair bij Omroep RSH

22-04-2020

HARLINGEN - Nu alle concerten en festivals zeker tot 1 september niet doorgaan is er een gebrek aan live muziek en muziek live is nou net de leukste muziek.

Creatief met corona 🍀: Kunst kijken met Margriet - deel 2

22-04-2020

HARLINGEN - Margriet loopt nog steeds helemaal alleen door het lege Hannemahuis.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Broodje Nuchter Broodje Nuchter Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Greenart Production Greenart Production
Greenart Production Greenart Production Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Broodje Nuchter Broodje Nuchter IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen