Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voorlopig geen hockey bij HMHC

26-03-2020

HARLINGEN - Net als bij de andere sporten zal het ook bij HMHC voorlopig stil zijn.

Voorlopig geen hockey bij HMHC Er is hard gewerkt aan nieuwe opbergruimte voor keepersspullen.

Op de velden aan de Westerzeedijk worden de komende tijd geen wedstrijden gespeeld en wordt niet getraind. Ook zijn er geen gezellige bijeenkomsten in het clubgebouw. Daarmee volgt HMHC de richtlijnen vanuit de Nederlandse overheid en het RIVM in het kader van de Corona crisis.

 

In ieder geval tot 6 april geen wedstrijden en trainingen

Toen de Corona maatregelen vanuit Den Haag bekend werden, heeft het bestuur van HMHC direct besloten om deze te volgen. Vanaf donderdag 12 maart liggen alle activiteiten aan de Westerzeedijk stil. Daarmee wordt ook het beleid van de hockeybond KNHB gevolgd.

 

En daarna?

Vanuit de KNHB is er nog geen reactie op de meest recente maatregelen van afgelopen maandag. Uiteraard zullen er tot 1 juni geen evenementen en toernooien worden georganiseerd. Helaas gaat daarmee ook onze jaarlijkse Rabobank Hockeydag voor alle leerlingen van basisscholen in de regio Harlingen-Franeker niet door. Uiteraard organiseert HMHC komend seizoen wel weer een Rabobank Hockeydag. Of er ook tot 1 juni geen trainingen en competitiewedstrijden worden gespeeld is nu nog niet duidelijk. Zodra daar meer over bekend is, horen we dat via de KNHB.

 

Velden niet toegankelijk

De jeugdleden van HMHC gaan momenteel natuurlijk niet naar school. En zeker met het mooie weer van deze week is het dan een heerlijk idee om met je vrienden en vriendinnen even te gaan hockeyen op de velden van HMHC. Dit is echter niet toegestaan. Het bestuur heeft hierover alle leden al geïnformeerd en roept ouders op om dit ook met hun kinderen te bespreken. Uiteraard is dit erg jammer, maar we hopen dat we door nu niet te hockeyen straks wel weer sneller het veld op kunnen.

 

Poiesz actie voortijdig gestopt: opbrengst toch 1.000 euro

Ook dit jaar deed HMHC mee met de sponsoractie van Poiesz Supermarkten. De sponsorcommissie heeft ervoor gezorgd dat er munten gespaard konden worden voor HMHC. Vanwege de Corona crisis is deze actie helaas voortijdig beëindigd. Toch heeft de actie 1.000 euro opgeleverd. HMHC bedankt daarvoor iedereen die hieraan heeft bijgedragen! Zeker in deze tijd zijn dit soort bedragen extra welkom om de financiën van de club op orde te houden.

 

Blijf fit en train thuis door!

Op Instagram kan iedereen een oefenprogramma volgen om thuis toch te kunnen trainen en fit te blijven, nu we niet de velden op kunnen. Zowel bij de KNHB en hockey.nl als bij HMHC vind je filmpjes en oefeningen, die zorgen dat hockeyers en hockeysters hun “normale” hockeyritme vast kunnen houden. Spelers en teams worden uitgedaagd om zelf ook posts te plaatsen op Instagram van wat zij doen om toch fit te blijven. Dus heb je een hockey parcours in de tuin aangelegd of hockey je op straat met je vader of moeder, deel de foto op Instagram! Je kunt hier zelfs leuke (hockey) prijzen mee winnen.

 

Evelien uit MC1 heeft haar eigen oefening in de achtertuin gemaakt.

 

Kluscommissie breidt berging keepersspullen uit

Stap voor stap wordt het clubgebouw van HMHC door de leden zelf verder ingericht en opgeknapt. Al eerder was er de keukenactie, waarmee de basis is gelegd voor een nieuwe keuken. De afgelopen periode is gewerkt aan de inrichting van extra opbergruimte voor keeperspullen. De outfit van een hockeykeeper bestaat uit een compleet pak met beschermende onderdelen voor alle lichaamsdelen en een helm en neemt nogal wat ruimte in. Bovendien kost een hele set al snel 500 tot 1500 euro. Vandaar dat in het clubgebouw vakken gemaakt zijn waar de spullen achter slot bewaard kunnen worden. Onlangs is weer extra opbergruimte gerealiseerd door de kluscommissie.

 

Herziening beleidsplan en voorbereiding komende seizoen

Nu er niet getraind kan worden, werken de trainers van HMHC samen met de technische commissie aan een update van het nieuwe beleidsplan. In de plannen staat de technische ontwikkeling van hockeyers en hockeysters centraal, maar er is ook aandacht voor de organisatie van onze club. Daarmee wordt nu al gewerkt aan de voorbereidingen voor het komende seizoen.

 

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 11 - 2020

26-03-2020

HARLINGEN - Bekendmakingen van de gemeente Harlingen van 23 t/m 27 maart 2020.

Hulp voor ondernemers

26-03-2020

HARLINGEN - Ook ondernemers in Harlingen ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het Coronavirus.

Creatief met corona 🍀: Predikant Herbert Meerveld is online te volgen

26-03-2020

HARLINGEN - De komende zondagen zal, in verband met het coronavirus, geen kerkdiensten worden gehouden in het kerkgebouw van de CGKV De Haven te Harlingen.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Ons Food&Wine Ons Food&Wine Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Broodje Nuchter Broodje Nuchter VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Greenart Production Greenart Production Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad