De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voorlichting Vestdijk vernieuwt in tijden van corona

27-01-2021

HARLINGEN - Als de jaarwisseling is geweest en dagen weer beginnen te lengen, beginnen zijn ogen te glimmen: de tijd van opendagen en voorlichting breekt weer aan!

Voorlichting Vestdijk vernieuwt in tijden van corona Voorlichting Vestdijk Vernieuwt op de foto staan Erik Donker (rechts) en zijn collega Pieter van der Mark in Augmented Reality

Erik Donker, teamleider onderbouw van RSG Simon Vestdijk, geniet altijd met volle teugen van de periode waarin hij in contact is met leerlingen en ouders van groep 8 van het basisonderwijs. “We hebben een school waarin we in een ongedwongen sfeer met moderne middelen werken aan goed onderwijs", vertelt Donker trots, “en dat lukt ook goed als je kijkt naar de resultaten van onze leerlingen".

 

Het doet Donker dan ook pijn dat hij ouders en leerlingen niet op zijn school kan ontvangen. ”Wat moet je doen? Een filmpje, of een app? Je moet voorkomen dat het alleen zenden wordt, onze kracht zit in het contact met leerlingen en ouders. We hebben zoveel te laten zien en te ervaren. Onze doemiddagen zijn altijd een groot succes. Het is dan ook balen dat we leerlingen niet kunnen ontvangen.”

 

Donkers pretoogjes verraden dat hij en zijn team het er niet bij laten zitten. Hier staat een man met een plan. Hij vertelt over de digitale doemiddagen: 10 februari en 2 maart kunnen leerlingen online deelnemen aan proeflessen. Op de avond van 2 maart worden de leerlingen, samen met hun ouders, uitgenodigd voor een online ontmoeting. “We staan met een heel team klaar om online over verschillende onderwerpen met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt allemaal op de speciaal daarvoor ingerichte website ontmoetsimonvestdijk.nl".

 

Daarnaast wordt er via de basisscholen een digitale rondleiding voor alle leerlingen in groep 8 verspreid: Een papieren folder die met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van Augmented Reality tot leven komt, wanneer je het scant met een speciaal daarvoor ontwikkelde app. “Het past goed bij de manier waarop we het oude, papieren boeken en schriften, laten samenwerken met het nieuwe, iedereen maakt gebruik van een laptop", aldus Donker, "blended learning, noemen we dat.”

 

"Zoek je een goede school met een positieve sfeer, kom dan naar Vestdijk in Franeker of Harlingen. Ga je naar de havo? Kom naar de beste havo van Friesland! Heb je een vwo-advies? Ga dan naar dé school in de regio waar je ook echt een vwo-diploma kunt halen", vervolgt Donker met een brede glimlach. Donker straalt uit: Vestdijk is positiviteit!

 

Onderwijs

Meer nieuws

Speel mee met de leukste 'BENGO' van Harlingen!

27-01-2021

HARLINGEN - Zet je radio op scherp, want zondag 31 januari gaat klokslag 16.00 uur de 4US BENGO weer los!

Happy scouts met Happy Stones

27-01-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag tegen tienen verschenen de enthousiaste gezichtjes van de welpen (7-9 jaar) via Teams in beeld voor hun nieuwe wekelijkse opkomst.

Steun- en herstelpakket banen en economie opnieuw uitgebreid

27-01-2021

HARLINGEN - In verband met de aanhoudende crisis heeft het kabinet op 21 januari 2021 opnieuw een forse uitbreiding aangekondigd van het steun- en herstelpakket voor banen en economie.

Reacties

Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot