HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voorlichting Vestdijk vernieuwt in tijden van corona

27-01-2021

HARLINGEN - Als de jaarwisseling is geweest en dagen weer beginnen te lengen, beginnen zijn ogen te glimmen: de tijd van opendagen en voorlichting breekt weer aan!

Voorlichting Vestdijk vernieuwt in tijden van corona Voorlichting Vestdijk Vernieuwt op de foto staan Erik Donker (rechts) en zijn collega Pieter van der Mark in Augmented Reality

Erik Donker, teamleider onderbouw van RSG Simon Vestdijk, geniet altijd met volle teugen van de periode waarin hij in contact is met leerlingen en ouders van groep 8 van het basisonderwijs. “We hebben een school waarin we in een ongedwongen sfeer met moderne middelen werken aan goed onderwijs", vertelt Donker trots, “en dat lukt ook goed als je kijkt naar de resultaten van onze leerlingen".

 

Het doet Donker dan ook pijn dat hij ouders en leerlingen niet op zijn school kan ontvangen. ”Wat moet je doen? Een filmpje, of een app? Je moet voorkomen dat het alleen zenden wordt, onze kracht zit in het contact met leerlingen en ouders. We hebben zoveel te laten zien en te ervaren. Onze doemiddagen zijn altijd een groot succes. Het is dan ook balen dat we leerlingen niet kunnen ontvangen.”

 

Donkers pretoogjes verraden dat hij en zijn team het er niet bij laten zitten. Hier staat een man met een plan. Hij vertelt over de digitale doemiddagen: 10 februari en 2 maart kunnen leerlingen online deelnemen aan proeflessen. Op de avond van 2 maart worden de leerlingen, samen met hun ouders, uitgenodigd voor een online ontmoeting. “We staan met een heel team klaar om online over verschillende onderwerpen met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt allemaal op de speciaal daarvoor ingerichte website ontmoetsimonvestdijk.nl".

 

Daarnaast wordt er via de basisscholen een digitale rondleiding voor alle leerlingen in groep 8 verspreid: Een papieren folder die met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van Augmented Reality tot leven komt, wanneer je het scant met een speciaal daarvoor ontwikkelde app. “Het past goed bij de manier waarop we het oude, papieren boeken en schriften, laten samenwerken met het nieuwe, iedereen maakt gebruik van een laptop", aldus Donker, "blended learning, noemen we dat.”

 

"Zoek je een goede school met een positieve sfeer, kom dan naar Vestdijk in Franeker of Harlingen. Ga je naar de havo? Kom naar de beste havo van Friesland! Heb je een vwo-advies? Ga dan naar dé school in de regio waar je ook echt een vwo-diploma kunt halen", vervolgt Donker met een brede glimlach. Donker straalt uit: Vestdijk is positiviteit!

 

Onderwijs

Meer nieuws

Speel mee met de leukste 'BENGO' van Harlingen!

27-01-2021

HARLINGEN - Zet je radio op scherp, want zondag 31 januari gaat klokslag 16.00 uur de 4US BENGO weer los!

Happy scouts met Happy Stones

27-01-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag tegen tienen verschenen de enthousiaste gezichtjes van de welpen (7-9 jaar) via Teams in beeld voor hun nieuwe wekelijkse opkomst.

Steun- en herstelpakket banen en economie opnieuw uitgebreid

27-01-2021

HARLINGEN - In verband met de aanhoudende crisis heeft het kabinet op 21 januari 2021 opnieuw een forse uitbreiding aangekondigd van het steun- en herstelpakket voor banen en economie.

Reacties