De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voorlichting Vestdijk vernieuwt in tijden van corona

27-01-2021

HARLINGEN - Als de jaarwisseling is geweest en dagen weer beginnen te lengen, beginnen zijn ogen te glimmen: de tijd van opendagen en voorlichting breekt weer aan!

Voorlichting Vestdijk vernieuwt in tijden van corona Voorlichting Vestdijk Vernieuwt op de foto staan Erik Donker (rechts) en zijn collega Pieter van der Mark in Augmented Reality

Erik Donker, teamleider onderbouw van RSG Simon Vestdijk, geniet altijd met volle teugen van de periode waarin hij in contact is met leerlingen en ouders van groep 8 van het basisonderwijs. “We hebben een school waarin we in een ongedwongen sfeer met moderne middelen werken aan goed onderwijs", vertelt Donker trots, “en dat lukt ook goed als je kijkt naar de resultaten van onze leerlingen".

 

Het doet Donker dan ook pijn dat hij ouders en leerlingen niet op zijn school kan ontvangen. ”Wat moet je doen? Een filmpje, of een app? Je moet voorkomen dat het alleen zenden wordt, onze kracht zit in het contact met leerlingen en ouders. We hebben zoveel te laten zien en te ervaren. Onze doemiddagen zijn altijd een groot succes. Het is dan ook balen dat we leerlingen niet kunnen ontvangen.”

 

Donkers pretoogjes verraden dat hij en zijn team het er niet bij laten zitten. Hier staat een man met een plan. Hij vertelt over de digitale doemiddagen: 10 februari en 2 maart kunnen leerlingen online deelnemen aan proeflessen. Op de avond van 2 maart worden de leerlingen, samen met hun ouders, uitgenodigd voor een online ontmoeting. “We staan met een heel team klaar om online over verschillende onderwerpen met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt allemaal op de speciaal daarvoor ingerichte website ontmoetsimonvestdijk.nl".

 

Daarnaast wordt er via de basisscholen een digitale rondleiding voor alle leerlingen in groep 8 verspreid: Een papieren folder die met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van Augmented Reality tot leven komt, wanneer je het scant met een speciaal daarvoor ontwikkelde app. “Het past goed bij de manier waarop we het oude, papieren boeken en schriften, laten samenwerken met het nieuwe, iedereen maakt gebruik van een laptop", aldus Donker, "blended learning, noemen we dat.”

 

"Zoek je een goede school met een positieve sfeer, kom dan naar Vestdijk in Franeker of Harlingen. Ga je naar de havo? Kom naar de beste havo van Friesland! Heb je een vwo-advies? Ga dan naar dé school in de regio waar je ook echt een vwo-diploma kunt halen", vervolgt Donker met een brede glimlach. Donker straalt uit: Vestdijk is positiviteit!

 

Onderwijs

Meer nieuws

Speel mee met de leukste 'BENGO' van Harlingen!

27-01-2021

HARLINGEN - Zet je radio op scherp, want zondag 31 januari gaat klokslag 16.00 uur de 4US BENGO weer los!

Happy scouts met Happy Stones

27-01-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag tegen tienen verschenen de enthousiaste gezichtjes van de welpen (7-9 jaar) via Teams in beeld voor hun nieuwe wekelijkse opkomst.

Steun- en herstelpakket banen en economie opnieuw uitgebreid

27-01-2021

HARLINGEN - In verband met de aanhoudende crisis heeft het kabinet op 21 januari 2021 opnieuw een forse uitbreiding aangekondigd van het steun- en herstelpakket voor banen en economie.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation