Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Voorbeschouwing: Be Quick Dokkum – Zeerobben

15-03-2018

HARLINGEN - Zeerobben op bezoek bij mede-debutant BQ Dokkum.

Voorbeschouwing: Be Quick Dokkum – Zeerobben De ziekenboeg stroomt langzaam weer wat leeg bij Zeerobben. Zo kon Kristian Feenstra afgelopen zaterdag zijn rentree maken in de wedstrijd tegen Drachtster Boys na weken van blessureleed.

Beide teams staan op de ranglijst in de staart van de middenmoot. Het verschil is drie punten in het voordeel van Zeerobben, maar Be Quick Dokkum heeft één wedstrijd minder gespeeld. Beiden hebben ook de klappen van de eerste klasse al mogen ervaren. Toch hebben beide verenigingen de potentie om een vaste waarde te worden in de eerste klasse E. Met een grote jeugdafdeling kunnen ze ook putten uit een kwalitatief sterke aanvulling voor het vlaggenschip. Zeerobben heeft daarop al meerdere malen aanspraak moeten maken. En niet geheel zonder resultaat. De drive van de jeugd hebben de gevestigde spelers ook geïnspireerd. Zeker in de wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, Drachtster Boys, deden de A-junioren het uitstekend. Zowel verdedigend als in aanvallend opzicht. De 1 – 0 in de slotminuut kwam niet geheel uit de lucht vallen. Zeerobben kreeg de beste kansen, maar moest tot het laatste ogenblik wachten op de verdiende drie punten. Dylan Drent trok van de achterlijn goed voor en Yander Zandbergen maakte het bekwaam af.

 

Goed voor het zelfvertrouwen en eindelijk weer het zoet der overwinning mogen smaken. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Zaterdag in Dokkum mag de equipe van trainer Postma opnieuw waar maken. Een bekende en niet te onderschatten tegenstander, In de thuiswedstrijd werd weliswaar met 2 – 1 gewonnen, maar de manier waarop geeft te denken voor zaterdag. In een waar voetbalgevecht kreeg Zeerobben misschien wel iets meer dan verdiend. Een sterk collectief van BQD hield de Harlingers lang in de tang.

 

Be Quick Dokkum heeft een drukke week achter de rug. Uit werd in de competitie met 3 – 0 verloren van de rode lantaarndrager vv. Groningen. Dinsdagavond plaatsten de Dokkumers zich voor de kwartfinale van de Beker door een overwinning (2 – 5) op derde klasser Trynwalden (zo). Het is er BQD alles aan gelegen om de aansluiting met de middengroep te blijven houden. Winst is dan toch wel een vereiste. Ook voor Zeerobben is dit een belangrijke pot om boven de laatste drie in de ranglijst te blijven. Met de inzet en de vechtlust van afgelopen week maken de bezoekers een kans. Verheugend is het feit, dat zowel Pim Bleichrodt als Abdul Boundati en Kristian Feenstra langzaam werken een terugkeer in het eerste. Marijn Helfferich en Jan Dirk van Looy zijn nog lang niet zo ver.

 

Met de steun van het trouwe Zeerobbenlegioen mag  men hopen op een goed resultaat. Arjen Postma heeft in de voorgaande partij het compliment gekregen goed te kunnen anticiperen op de tegenstander. We hebben er vertrouwen in, dat dit zaterdag ook het geval zal zijn.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 naar Drenthe

15-03-2018

HARLINGEN - Voor het eerste elftal van fc Harlingen staat komende zondag een verre uitwedstrijd op het programma.

Nachtelijke afsluitingen N31

15-03-2018

HARLINGEN - Op de N31 moeten nog een aantal afrondende werkzaamheden plaatsvinden.

Nieuwe voorjaarscollectie bij ForHim Menswear!

15-03-2018

HARLINGEN - Ontdek de nieuwste voorjaarscollectie en laat je inspireren!

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12