Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voor kinderen van alles te doen tijdens Kinderboekenweek Bibliotheek Harlingen

29-09-2022

HARLINGEN - De Gi-ga-groene Kinderboekenweek is van 6 tot en met 16 oktober.

Daarom is er de hele maand oktober van alles te doen voor kinderen in Bibliotheek Harlingen.

Alle kinderen kunnen meedoen aan de Lettervers-wedstrijd. Tot en met 17 oktober kunnen ze hun mooiste lettervers inleveren in de bibliotheek. Een lettervers is een gedicht waarvan bepaalde, meestal de eerste letters van iedere regel, achter elkaar gelezen zelf ook een woord of zin vormen. Oftewel: de beginletters van elke regel vormen de titel van het gedicht. En dat gedicht mag gaan over gi-ga-groene dingen. Maak bijvoorbeeld een mooie, creatieve, originele, te gekke, informatieve of grappige lettervers van een planten- of dierennaam. De Lettervers-wedstrijd is voor kinderen van 8 tot 12 jaar, inleveren kan tot en met 17 oktober in de Bibliotheek. De maker van de mooiste inzending wint een natuurboek.

 

Miniatuur boomhut bouwen

Op vrijdag 14 oktober kunnen kinderen vanaf 8 jaar in Bibliotheek Harlingen een miniatuur boomhut bouwen van zoveel verdiepingen als ze willen. De kinderen gaan aan de slag met ijscostokjes en lijm. En wie de boomhut gi-ga-groen wil maken, neemt zelf takjes, blaadjes en mos mee. Maak’m net als in de Boomhut-boeken supersonisch met lichtjes en draaiende delen. Daar helpen onze digitale toppers je graag bij. Naast hun eigen boomhut krijgen de kinderen ook het Boekenweekgeschenk (geschreven door de auteurs van de populaire Boomhut-serie)  mee naar huis! Aanmelden kan in de bibliotheek en via ontdekdebieb.nl.

 

Elke zaterdag: knutselen in de maakplaats

Niet alleen tijdens de Kinderboekenweek, maar het hele jaar door kinderen aan de slag in de Maakplaats in Bibliotheek Harlingen. Elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en elke tweede donderdag van de maand van 14.30 - 16.30 uur staan de robotjes, 3D-printer en lasersnijder klaar om mee aan de slag te gaan. De digitale toppers helpen daar graag bij. De maakplaats is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar sommige apparaten zijn pas geschikt voor kinderen vanaf 6 of 9 jaar.

 

Babybieb voor baby’s vanaf 3 maanden

Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht: elke derde donderdag van de maand is Babybieb in Bibliotheek Harlingen. Van 11.00 tot 11.30 uur wordt er voorgelezen, gezonden en laten we de speciale baby-collectie zien. Het is voor ouders van kinderen van 3 maanden tot ongeveer anderhalf jaar. Baby’s hoeven niet stil te zitten, maar mogen ook gerust de bibliotheek ontdekken óf een tukje doen.

 

Algemeen

Meer nieuws

Zangfeest op 9 oktober in de Koornbeurs te Franeker

29-09-2022

HARLINGEN - Rond 1982 wordt de "Close Harmony Group" opgericht.

Senioren Zeerobben

29-09-2022

HARLINGEN - Een mooie start voor Zeerobben in de mooie 2e klasse K ondanks de moeizame 1e helft.

Open Turntraining V&K-Stenen Man

29-09-2022

HARLINGEN - Op zaterdag 1 oktober aanstaande is er in het Vierkant in Harlingen een open Turntraining.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns